Hónap témája

Bor, sajt és diós kenyér – Az élet finom örömei – JÓkenyér diós rozskenyér – februárban kedvezménnyel kínáljuk

Bor, sajt és diós kenyér – Az élet finom örömei
JÓkenyér diós rozskenyér – februárban kedvezménnyel kínáljuk

A pékség indulásakor annak a hazai sajtüzletnek is szállítottuk rozskenyereinket, ahol a főváros legnagyobb szállodáit és éttermeit vezető séfek is vásároltak. Így a szakma legjobbjaihoz is eljutottak termékeink, akiktől értékes visszajelzéseket és elismerést kaptunk. Az üzlet vásárlóitól hamar érkezett a kérés: készítsünk egy olyan magas minőségű kenyeret, ami igazán illik jó borokhoz és sajtkülönlegességekhez. Ebből a közös munkából született a Jókenyér diós rozskenyér.

Diós rozskenyerünk méltó kísérője a legkiválóbb sajtoknak, boroknak, de egyszerűen vajjal is fenségesen gazdag ízélmény.

Honnan ez a gazdagság? A dióval bőven kevert tésztában a rostban gazdag rozsliszt dominál, amihez saját malmunkban, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozslisztet is keverünk. Adalékok és tartósítószerek helyett pedig kovásszal és hosszú érleléssel készítjük elő a kenyeret a sütésre, hisz minél hosszabb a kenyérre fordított idő, annál inkább összeérnek az ízek és annál hosszabban marad a kenyér friss és élvezhető.

Talán ennek köszönhető, hogy népszerűsége 25 éve töretlen.

A DIÓ*

  • A és E-vitaminban gazdag, többféle B-vitamint is tartalmaz
  • Gazdag növényi rostokban és ásványi anyagokban! Sok benne a magnézium és a kálium, megtalálható benne a csontképző fluor, valamint a mangán és a réz, amely a vérképzésben segít.
  • A dió szeléntartalma a szívizomgyengeség ellen kiváló, nem beszélve immunerősítő szerepéről.
  • A dióban található, többszörösen telítetlen zsírok kedvező hatásúak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, hozzájárul az erek állapotának javulásához és növelik a koncentrációképességet.

*webbeteg

A ROZS**

  • Rostokban gazdag, így kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre.
  • A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és szénhidrátot, ugyanakkor több ásványi anyagot, vitamint és rostot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt.
  • A rozsban található B1-vitamin hozzájárul a szívizom és az idegsejtek megfelelő működéséhez, illetve a szénhidrátok, zsír és az alkohol lebontásához is.

**wikipedia

Te is megkóstolnád? Jó hír, hogy februárban kedvezménnyel kínáljuk szaküzleteinkben!

Diós rozskenyerünk pontos összetételéről és tápérték adatairól bővebb információ, illetve szaküzleteink listája weboldalunkon érhető el!

#jókenyér #jóétvágyat #szeretemakenyeret #azvagyamitmegeszel #pékség #jókenyérpékség #dió #dio #rozs #jokenyer #pekseg