Desszertek

 
Csoki mousse desszert
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia:1257 kJ
Energia:302 kcal
Zsír:22,38 g
Amelyből telített zsírsavak:0,07 g
Szénhidrát:18,23 g
Amelyből cukrok:13,77 g
Rost:0 g
Fehérje:7,03 g
Só:0 g

Ezt a csodát liszt érzékenyek is fogyaszthatják, mert a 71% kakaóvaj tartalmú csokoládékrém darált mandula ágyon fekszik. Mielőtt megrettennénk a csoki és mandula ily magas koncentrátumától, megsúgjuk, hogy a krém közepébe egy málnahab szigetet rejtettünk, hogy ne csak a desszerten, hanem az azt követő fogyókúrán is könnyítsünk.

Összetevők

tejszín*, tojás*, kristálycukor, étcsokoládé, víz, málna*, kakaó, mandula, zselatin.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 
Tiramisu desszert
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia:1299 kJ
Energia:310 kcal
Zsír:15,99 g
Amelyből telített zsírsavak:0,05 g
Szénhidrát:34,86 g
Amelyből cukrok:23,80 g
Rost:0,32 g
Fehérje:6,62 g
Só:0 g

„Húzz fel”, „dobj fel” mondják az olaszok, és nem véletlenül hívják a világ egyik legkedveltebb süteményét így. Hisz a kávéba és rumba mártogatott sajátkészítésű piskótánk, mely kávélikőrrel megbolondított mascarponés tejszínkrémben fürdik, és magas kakaóvaj tartalmú kakaóporral van meghintve, egész biztosan felpörgeti majd azokat, akik megkóstolják ezen desszertkülönlegességünket.

Összetevők

tojás*, kristálycukor, tejszín*, liszt(bl55)*, mascarpone*, víz, kakaópor, kávé, kávélikőr, rum, zselatin.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 
Epervarázs desszert
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia:802 kJ
Energia:192 kcal
Zsír:9,02 g
Amelyből telített zsírsavak:0,02 g
Szénhidrát:23,56 g
Amelyből cukrok:16,32 g
Rost:0,90 g
Fehérje:3,57 g
Só:0,00 g
 

Azok, akik szeretik a tejszínes epret, ne hagyják ki az Epervarázst! Hisz a 35%-os gyümölcstartalmú tejszínes eperkém vaníliás piskótaágyon nem más, mint az eper manifesztációja a mestercukrászat nyelvén. Még az eperből készült, kakaóvajjal gazdagított tejszínalapú bevonatot is úgy alkottuk meg, hogy csak természetes összetevőkből álljon.

Összetevők

tejszín*, eper, kristálycukor, víz, tojás*,citromlé, liszt(bl55)*, zselatin, tejpor*, almapektin, étolaj, vaniliás cukor, citrom.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 
Trüffel desszert
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia:1725 kJ
Energia:415 kcal
Zsír:31,13 g
Amelyből telített zsírsavak:13,71 g
Szénhidrát:29,47 g
Amelyből cukrok:24,73 g
Rost:2,61 g
Fehérje:2,98 g
Só:0 g

A trüffel a szarvasgombáról (truffles) kapta a nevét, mert a kerekded, rücskös falatok emlékeztetnek a föld alatt lakó gombára. Az általunk megálmodott Trüffel desszert is borzas a csoki forgácstól, azonban mi nem csak a külsejéért szeretjük. A pirított dióval gazdagított piskóta, narancslikőrrel megbolondított kiváló minőségű csokoládéval kevert tejszínkrémmel rétegezve, cukrászmesterünk titkos receptje. Ne hagyja ki!

Összetevők

étcsokoládé, tejszín*, tojás*, kristálycukor, víz, dió*, liszt(bl55)*, triple-sec, narancslikőr.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 
Málnás túró desszert
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia:848 kJ
Energia:203 kcal
Zsír:12,86 g
Amelyből telített zsírsavak:1,45 g
Szénhidrát:17,35 g
Amelyből cukrok:11,15 g
Rost:0,85 g
Fehérje:4,16 g
Só:0 g

A málna és a túró igazán kalandos házasságából született ez a desszertkülönlegesség. A tejszínes túrókrémet egész málnaszemekkel dúsítottuk és citrommal ízesített piskótaágyra fektettük. A kakaóvajjal gazdagított tejszínalapú bevonatot málnacseppekkel díszítettük, hogy a végén ne csak az ízlelőbimbóknak, de a szemnek is kedvezzünk általa.

Összetevők

tejszín*, víz, kristálycukor, túró, málna*, tojás*, citrom, liszt(bl55)*, tejpor*, búzakeményítő, almapektin, zselatin, étolaj, vanilia.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 
Esterházy desszert
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia:1997 kJ
Energia:482 kcal
Zsír:40,31 g
Amelyből telített zsírsavak:1,19 g
Szénhidrát:24,79 g
Amelyből cukrok:18,07 g
Rost:0 g
Fehérje:4,97 g
Só:0 g

Bár nagyon szeretünk újat alkotni, az Esterházy desszertünk elkészítésénél az eredeti recept maximális tiszteletben tartására törekedtünk*. A csupán tojásfehérjével készült tésztát dióval dúsítottuk, és konyakkal ízesített, vajas diókrémmel rétegeltük. Az Esterházy rajongókat tehát ne zavarja meg az újszerű külső. Ismerős ízvilág, felülmúlhatatlan kiadásban!

Összetevők

kristálycukor, vaj*, tojás*, tejszín*, dió*, víz, tejpor*, étolaj, liszt (BL55)*, konyak, vaníliás cukor, zselatin.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 
Dobos desszert
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia:1888 kJ
Energia:452 kcal
Zsír:27,76 g
Amelyből telített zsírsavak:1,84 g
Szénhidrát:45,39 g
Amelyből cukrok:19,56 g
Rost:1,02 g
Fehérje:4,66 g
Só:0 g

A hagyományos dobostorta kedvelőinek figyelmébe ajánljuk Dobos desszertünket. Az eredeti, hungarikumként jegyzett receptúrát hűen követve*, de kerek formában készült a mi változatunk. Az 54%-os kakaóvaj tartalmú csokoládékrémet, piskótával rétegeltük és karamelizált cukortetővel fejeltük meg. Egy klasszikus íz, mesterséges ízfokozók és állományjavítók nélkül. Csak természetesen.

Összetevők

kristálycukor, tojás*, vaj*, fondant, étcsokoládé, liszt (BL55)*, étolaj, kakaó, kakaóvaj, vaniliás cukor .
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 
Feketeerdő desszert
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia:927 kJ
Energia:223 kcal
Zsír:15,15 g
Amelyből telített zsírsavak:1,26 g
Szénhidrát:17,87 g
Amelyből cukrok:10,93 g
Rost:2,16 g
Fehérje:2,61 g
Só:0 g

Habár a Feketeerdő torta elnevezését illetően több elmélet is létezik, az bizonyos, hogy a németek körében az egyik legkedveltebb torta. Mi újragondolt formában kínáljuk vendégeinknek. A holland kakaóval készült csokis piskótára meggy likőrrel megbolondított tejszínes csokoládékrémet, vaníliakrémet és igazi meggyből készült tölteléket rétegeltünk, amit aztán csoki forgáccsal díszítettünk. Érdemes megkóstolni!

Összetevők

tejszín*, kristálycukor, víz, meggy, tojás*, liszt(bl55)*, meggy likőr, vanília, kakaó, tejpor*, étolaj, zselatin.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 
Bajorkrém desszert
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia:895 kJ
Energia:215 kcal
Zsír:15,79 g
Amelyből telített zsírsavak:0,85 g
Szénhidrát:13,76 g
Amelyből cukrok:10,70 g
Rost:0,00 g
Fehérje:4,54 g
Só:0,00 g

A créme bavaroise, - azaz a bajorkrém - önmagában is finom desszert, de számos cukrászkülönlegességnek is az alapja. A mi általunk megálmodott Bajorkrém desszert, vaníliarúddal készített tejszínkrém mandulás piskótaágyon, mely 30%-os mandulalisztből készült. A bajorkrém és a mandula ily módon történő házasítása munkaigényes feladat, de megéri a ráfordított időt és energiát. Próbálja ki!

Összetevők

víz, tejszín*, kristálycukor, tojás*, mandula liszt*, tejpor*, liszt(bl55)*, vaj*, zselatin, étolaj, vaniliarúd, kakaó.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 
Sacher desszert
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia:1114 kJ
Energia:264 kcal
Zsír:1,86 g
Amelyből telített zsírsavak:0,27 g
Szénhidrát:55,84 g
Amelyből cukrok:4,81 g
Rost:10,70 g
Fehérje:0,62 g
Só:0 g

Az 1832-ben megalkotott Sacher torta elterjedése óta az egyik legkedveltebb bécsi specialitásnak számít. A mi változatunk 71%-os kakaóvaj tartalmú csokoládéval - melyet a piskótához és a csokoládé bevonathoz használtunk - és rummal ízesített baracklekvárral készült. Franz Sacher egész biztos büszke lenne rá!

Összetevők

kristálycukor, baracklekvár, tojás*, csokoládé 70%, vaj*, liszt(bl55)*, tejszín*, alma pektin, víz, rum, kakaó, zselatin, vanilia.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

Felhasznált gabonák: búza
Répatorta desszert
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia:1335 kJ
Energia:319 kcal
Zsír:14,98 g
Amelyből telített zsírsavak:0,03 g
Szénhidrát:36,87 g
Amelyből cukrok:13,18 g
Rost:0,33 g
Fehérje:8,92 g
Só:

Amikor a cukor még csak a nagyúri konyhák kiváltsága volt, a sárgarépát gyakran használták tészták ízesítésére. Később feledésbe merült eme finom és egészséges zöldség ily ötletes felhasználása. Cukrászmesterünk tehát egy régi hagyományt elevenített fel répatortánk megalkotásával. A JÓkenyér Répatorta dióval, mandulával és kókusszal dúsított, ananász darabokkal és sárgarépa reszelékkel gazdagított, majd citromhéjjal ízesített kevert tészta. A tetejét házi készítésű baracklekvárral és cukorral vonjuk be, végül marcipán répácskával díszítjük. Édesszájúaknak kötelező!

Összetevők

kristálycukor, sárgarépa, mandula*, dió*, liszt(bl55)*, kókusz, ananász, marcipán, sárgabarack lekvár, étolaj, citrom, só.
napraforgóolaj,zitronella,fondan,sárgabaracklekvár, marcipánmassza,piros és sárga ételfesték
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

Felhasznált gabonák: búza
Csokoládés rizssüti desszert
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia:1538 kJ
Energia:367 kcal
Zsír:17,79 g
Amelyből telített zsírsavak:5,01 g
Szénhidrát:47,18 g
Amelyből cukrok:25,59 g
Rost:1,91 g
Fehérje:3,69 g
Só:

A tejberizs csokoládéval bizonyosan sokak kedvence. Ez a gondolat adta alapját annak a műhelymunkának, amelynek eredményeként megszületett rizssütink. Különleges ízharmóniáját a narancs és a csokoládé házassága adja. Cukrászmesterünk magas kakaóvaj tartalmú csokoládé cseppeket, kandírozott narancshéjat és rizstölteléket tölt linzerkosárkába, majd saját összetevőivel díszíti. A végeredmény már nem hasonlít az otthon készült tejberizshez, de annál finomabb!

Összetevők

víz,liszt (BL55)*,vaj*,kristálycukor,búza keményítő*,
vanillin cukor,tojássárgája*,bevonómassza,csokibevonó54%,napraforgóolaj,zitrobella
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

Felhasznált gabonák: búza
Nagyi dióstortája desszert
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia:1849 kJ
Energia:443 kcal
Zsír:26,59 g
Amelyből telített zsírsavak:5,01 g
Szénhidrát:44,98 g
Amelyből cukrok:26,77 g
Rost:1,83 g
Fehérje:5,07 g
Só:

Majd mindenkinek van olyan receptje, ami még nagymamája kézírását őrzi. A mi cukrászmesterünket is nagyija ihlete ezen diós sütink megalkotásánál, melynek különlegessége, hogy az összetevők között szinte a lisztből van a legkevesebb. Hogy, miből van sok? A vajjal kikevert tésztába diót, barack szeleteket, meggy szemeket és magas kakaóvaj tartalmú csokoládé cseppeket forgatunk. Sütés után - hogy tovább friss maradhasson – bevonjuk, majd csokoládéhánccsal díszítjük. Egy igazi békebeli finomság!

Összetevők

csokoládé, vaj*, kristálycukor, dió*, barack, rétesliszt*, meggy, liszt(bl55)*, vaniliáscukor, tojás*, napraforgó olaj, só.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

Felhasznált gabonák: búza, zab, rozs
Vajas mandulás keksz desszert
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia:1928 kJ
Energia:461 kcal
Zsír:24,40 g
Amelyből telített zsírsavak:0,22 g
Szénhidrát:54,33 g
Amelyből cukrok:20,15 g
Rost:1,43 g
Fehérje:5,30 g
Só:0,15 g
 

Pont olyan, mintha otthon készült volna a nagyi konyhájában: csak kiváló minőségű természetes hozzávalókból készült, kézműves módszerrel. A vaj és a marcipán különösen gazdaggá teszi ezt a házi jellegű tésztát. Kávé és tea mellé, könnyű délutáni sütizéshez egyszerűen fenséges.

Összetevők

Liszt (BL55)*, vaj*, porcukor, marcipánmassza*, vanilin cukor, tojás*, só
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

Felhasznált gabonák: búza
Karácsonyi fűszeres keksz desszert
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia:1898 kJ
Energia:453 kcal
Zsír:22,62 g
Amelyből telített zsírsavak:0,41 g
Szénhidrát:56,98 g
Amelyből cukrok:25,59 g
Rost:1,29 g
Fehérje:4,83 g
Só:0,13 g
 

Pont olyan, mintha otthon készült volna a nagyi konyhájában: csak kiváló minőségű természetes hozzávalókból készült, kézműves módszerrel. A vaj és a marcipán különösen gazdaggá teszi ezt a házi jellegű tésztát. Kávé és tea mellé, könnyű délutáni sütizéshez egyszerűen fenséges. Ezt a változatot karácsonyi fűszerkeverékkel bolondítottuk meg, de nem csak Karácsonyra ideális.

Összetevők

Liszt (BL55)*, vaj*, porcukor, dekor porcukor, marcipánmassza*, vanilin cukor, tojás*, mézessütemény fűszerkeverék, só
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ