Hónap témája

Francia baguette – vedd könnyedén!

Francia baguette – vedd könnyedén!
Májusban kedvezményesen kínáljuk

Bár eredete kérdéses – tulajdonítják lengyel és osztrák pékmesternek is -, az kétségtelen, hogy igazi népszerűségét a franciáknak köszönheti a baguette, vagy bagett. Ez az eredetileg vékony, hosszúkás kenyérféle törve vagy harapva egy falat sajttal és egy korty borral önmagában is kitűnő fogás.

 

Ugyanakkor a bagett csak frissen az igazi, mivel vékony formájának köszönhetően viszonylag hamar ki is szárad. Hogy a mi bagettünk hosszabb ideig megőrizze könnyedségét, omlós textúráját rövidebb és valamivel testesebb formát adtunk neki, ráadásként pedig hozzáadtuk mindazt, amitől egy kenyér JÓkenyér lehet: kizárólag természetes alapanyagokból, kovásszal és hosszú érleléssel készítjük.

Egyedi vonásainak köszönhetően nagyszerű szendvicsalap született, legyen szó iskolai tízórairól vagy egy kirándulás finom kísérőjéről! S mivel nem tartalmaz zsiradékot és tojást sem, tökéletes panini-alternatíva a grillszendvicsek kedvelőinek is.

Májusban érdemes hideg- és melegszendvicsekkel kísérletezni, a Francia baguettet kedvezményesen adjuk hozzá szaküzleteinkben!

Üzleteink listája itt található.

Francia baguette összetételéről és tápanyag-tartalmáról bővebb információ itt olvasható.  

#jókenyér #jokenyer #szeretemakenyeret