Hírek

Ha augusztus, paradicsom! Könnyű előtelek paradicsommal és teljes kiőrlésű napraforgómagos kenyérrel.

Caprese

Insalata-Caprese-classica.jpg

 

A Caprese (ejtsd: kápréze) salátában minden benne van, ami igazán olasz: mozarella, bazsalikom, extraszűz olivaolaj, balzsamecet és az érett paradicsom. Igazán ünnepi alkalmakhoz próbálja ki bivalymozarellával vagy esetleg burrata sajttal. Az olivaolajos paradicsomlét sem illik otthagyni a tányéron! A tunkoláshoz tökéletes egy finom pirítós, például a teljes kiőrlésű napraforgómagos kenyerünk

Hozzávalók:

• 1 nagyobb vagy két kisebb paradicsom vékonyan szeletelve.

• 1 mozarella vékonyan szeletelve

• extraszűz olivaolaj.

• vörösborecet

• Só, bors, bazsalikom

• pirítós – teljes kiőrlésű napraforgómagos kenyér

A felszeletelt paradicsomot és mozarellát váltakozva kör alakban a tányérra rendezzük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk jó sok bazsalikommal (frissel az igazi), majd bőven meglocsoljuk extraszűz olivaolajjal és egy kis vörösbor ecettel. Már csak egy pirítós kell mellé és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!