Hónap témája

Ha augusztus, paradicsom!

Teljes kiőrlésű napraforgós kenyér

Teljes-kiőrlésű-napraforgós-kenyér.jpg

 

Itt a paradicsomszezon, most a legzamatosabb, édes íze visszaidézi az olaszországi és görögországi nyaralások hangulatát. A mediterrán konyha kedvenc salátáit – a görög salátát, vagy az olasz caprese-t – pillanatok alatt összedobhatja a családnak vacsorára, s máris olyan, mintha a tengerparton vacsorázna. A saláták mellé jó szívvel ajánljuk teljes kiőrlésű napraforgómagos kenyerünket. Simán vagy pirítva, egy kis extraszűz olíva olajjal megbolondítva egyaránt finom az édes paradicsomhoz, a sok napraforgó pedig még tovább gazdagítja az ízeket. Ha a saláta mellé egy kis húst is grillezne, akkor ajánljuk, hogy a sütés végén dobjon fel pár szelet napraforgómagos kenyeret a grillre, majd kenjen rá egy kis tört paradicsomot, végül az elkészült húsokat a pirított kenyérszeletekre tegye rá. A gazdag kenyér magába szívja a paradicsom és a hús összes zamatát, egyszerre lesz puha és ropogós is. S persze ne felejtkezzünk meg az olaszok kedvenc pirítósáról, a bruschettáról sem. A napraforgómagos kenyér sűrű szerkezetével ehhez is ideális társ.

Teljes kiőrlésű napraforgómagos kenyerünk 100%-ban természetes alapanyagokból, ízfokozók, adalékanyagok vagy előre elkészített lisztkeverék felhasználása nélkül készül, mint minden JÓkenyér. Ez a kenyerünk teljes egészében frissen őrölt, teljes kiőrlésű búza- és rozslisztből készül, amit napraforgómaggal dúsítottunk kívül-belül. A napraforgómag zsírtartalma nagyon értékes, mert gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, sőt kiemelkedő B1 és E-vitamin, valamint kálium, magnézium és kalcium tartalma is. A saját kovásznak és a hosszú érlelési technológiának köszönhetően a kenyereink hosszan eltarthatóak, frissességüket sokáig megőrzik.

Hogy mindehhez még nagyobb kedvet csináljunk, augusztusban a teljes kiőrlésű napraforgós kenyerünket kedvező áron kínáljuk a JÓkenyér szaküzletekben! Próbálja ki Ön is!