Hónap témája

A hónap sztárja a frissen sült zsemle

A hónap sztárja a frissen sült zsemle

 

Májusban két örök kedvenc, a magos zsemle és a rozs zsemle van nálunk fókuszban. Nem meglepő, hisz a friss, ropogós zsemléből készült szendvics megunhatatlan. Mi is tudjuk, hogy a zsemlék frissen jók, ezért ezekből naponta többször sütünk, így még délután is friss zsemlét tudsz tőlünk vásárolni. Sőt, most május 2-15 között a magos zsemlét, május 16-31 között pedig a rozs zsemlét kínáljuk kedvezményes áron.

A magos és a rozs zsemlénk teljeskiőrlésű rozskovásszal készül, és hűtve –nem fagyasztva- szállítjuk az üzleteinkbe, ahol minden nap frissen sütjük. A magos zsömlénket zabpehellyel és lenmaggal dúsítjuk, ezek az összetevők külön-külön is ismertek egészségmegőrző hatásaik miatt. Annak ellenére, hogy az egyik legrégebben gyártott Jókenyér termékünk, a mai napig a vásárlók egyik kedvence maradt… és a miénk is. A rozs zsemlénket is bátran ajánljuk, hiszen a rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt, szénhidrátot, és több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre. Jó tulajdonságai ellenére, sokan savanykás íze miatt nem kedvelik a rozs alapú pékárukat. Éppen ezért a JÓkenyér rozs zsemlét úgy alkották meg pékmestereink, hogy a teljeskiőrlésű rozsliszt mellett tartalmazzon búzalisztet is, így karakterében és ízvilágában inkább a teljeskiőrlésű zsemlékhez hasonló, azaz nem olyan mértékben savanykás, mint a 100% rozsból készült pékáruk. Mindkét zsemle tökéletes alapja a reggelire, tízóraira készülő szendvicseknek, egészséges és tápláló. Próbálja ki, nézzen be egyik üzletünkben, ahol májusban 2-15-e között a magos zsemlét, 16-31-e között pedig a rozs zsemlét kínáljuk kedvezményes áron.