Hónap témája

Teljeskiőrlésű cukormentes almás süti – Az ősz íze minden falatban!

Teljeskiőrlésű cukormentes almás süti – Az ősz íze minden falatban!

Bár vannak még ragyogó nappalok, a nap ereje már nehezebben melegíti át az embert. Az évszakokkal együtt változunk mi is, és a hűsítő limonádék helyett meleg teát, a frissítő ízek helyett a melegítő fűszereket, édes ízeket kívánjuk. Ez természetes reakciója a szervezetünknek, hiszen készül a télre, amikor a belső „fűtésé” lesz a főszerep.


A teljeskiőrlésű almás sütiben minden benne van, ami jó lehet az őszben és segít felkészülni a télre, de kihagytuk belőle mindazt, ami miatt bűntudatunk lehet, ha édességre vágyunk! A finom lisztet teljeskiőrlésűre cseréltük, az almát melegítő hatású fahéjjal fűszereztük, az édes ízről pedig diabetikus sárgabarack dzsemmel, xilittel és eritrittel gondoskodtunk! Mindez azt is jelenti, hogy cukorbetegek is bátran megkóstolhatják ezt az őszi finomságot!


Mit érdemes tudni?

  • A teljeskiőrlésű liszt lassú felszívódású szénhidrát, így a vércukorszintet lassabban emeli meg.
  • A magas rosttartalomnak köszönhetően kevesebbtől is jól lakunk, ami egy édesség esetében kifejezetten vonzó tulajdonság
  • A diabetikus dzsemnek és az édesítőszereknek köszönhetően 100 gramm, vagyis egy darab sütiben mindössze 19 gramm lassú felszívódású szénhidrát található.
  • A fahéj rengeteg jó tulajdonsága miatt kedvelt fűszer. Közismert melegítő, gyulladáscsökkentő hatásáról, de jótékonyan hat a szív- és érrendszerre, az emésztőszervekre, csökkenti a puffadást.
  • Emellett javítja a szervezet inzulinválaszát, kiegyensúlyozza a vércukorszintet is.

Kóstold meg! Novemberben kedvezményes áron kínáljuk.

(Források: házipatika.hu; tgy-magazin.hu; cleaneating.hu)