Kenyérfélék

Ez a kenyerünk ideális választás a „félbarna” kenyerek kedvelőinek, hiszen a teljes kiőrlésű rozsliszthez kétféle búzalisztet (BL112 és BL55) is adagolunk. A tésztát joghurttal dolgozzuk el, amitől még lágyabb lesz és így születik meg végül ez a könnyed, puha kenyér. Természetesen Joghurtos rozsos kenyerünk is hozzáadott színezék vagy tartósítószer nélkül, hosszú érleléssel, és rozskovásszal készül.
ivóvíz, búzaliszt (BL112)*, búzaliszt (BL55)*, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, joghurt*, teljes kiőrlésű rozskovász*, tengeri só, élesztő
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 971 kJ |
Energia: | 230 kcal |
Zsír: | 1,7 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,59 g |
Szénhidrát: | 41,3 g |
Amelyből cukrok: | 3,6 g |
Rost: | 5,9 g |
Fehérje: | 9,3 g |
Só: | 1,35 g |





Rozskerenyerünk 100%-ban természetes alapanyagokból, azaz ízfokozók, adalék- illetve színezőanyagok, vagy előre elkészített lisztkeverékek felhasználása nélkül készül, mint minden JÓkenyér. A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt, szénhidrátot, és több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. Rostokban gazdag, így kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre. Gyakori fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet. A tésztához saját malmunkban, frissen őrölt, teljes kiőrlésű rozslisztből készült kovászt használunk fel, és hosszú tésztavezetést alkalmazunk, hisz minél hosszabb a kenyérre fordított idő, annál inkább összeérnek az ízek és annál hosszabban marad a kenyér friss és élvezhető. Rozskenyerünket ajánljuk mindenkinek, aki az egészségtudatos életmódot választja! Ön kényelmére szeletelt és csomagolt változatban is kapható.
ivóvíz, teljes kiőrlésű rozskovász*, rozsliszt - RL125*, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, búzaliszt - BL112*, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 941 kJ |
Energia: | 223 kcal |
Zsír: | 1,3 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,27 g |
Szénhidrát: | 41,1 g |
Amelyből cukrok: | 2,9 g |
Rost: | 5,81 g |
Fehérje: | 8,4 g |
Só: | 1,21 g |


A nevéből is eredendően 100 %-ban búzalisztből készül ez a világos aranybarna színű, fényes héjú kenyerünk. Hogy igazi JÓkenyér szülessen belőle, két féle búzalisztet használunk: finomlisztet és félfehér kenyérlisztet. Az első apró szemcseméretű, alacsony korpatartalmú, világos színárnyalatú liszt (BL-55), ami szinte teljesen csak a magbelsőből áll. Az utóbbi, félfehér liszt (BL-112) – mint a nevében is benne van – arányaiban több héjrészt tartalmazó, sötétebb színű őrlemény. Ez a legideálisabb lisztfajta kenyerek és kelt tészták sütéséhez. Mint minden kenyerünket, a JÓkenyér búzakenyeret is saját kovásszal, adalék- és színezőanyag mentesen készítjük. Búzakenyereinket kétféle: 0,5 kg és 1kg-os kiszerelésben sütjük.
ivóvíz, búzaliszt - BL112*, búzaliszt - BL55*, búzakovász*, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1020 kJ |
Energia: | 241 kcal |
Zsír: | 1,4 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,36 g |
Szénhidrát: | 44,8 g |
Amelyből cukrok: | 4,6 g |
Rost: | 2,9 g |
Fehérje: | 10,8 g |
Só: | 1,55 g |



A JÓkenyér paradicsomos kenyérkéjének karakterét a provance-i ízvilág, és a napsütötte országokból származó szárított paradicsom adja. Ízét a tetejére szórt tört gabona teszi még teljesebbé. Laza szerkezete ropogós héj alatt rejtőzik, pont úgy ahogy szeretjük! Termékünk névadója méltán ilyen népszerű, hiszen a paradicsom nem csak ízében páratlan, de hasznos összetevői révén is értékes. A vitaminok közül a legjelentősebb a C-vitamin tartalma, a benne található likopin pedig egészségmegőrző hatású, mely fiatalítja sejtjeinket, erősíti és megvédi őket. Érdemes tehát étrendünkbe belecsempészni ezt a latinos temperamentumú, karakteres kenyérkülönlegességet, mely harmonikusan illeszkedik a nap bármely étkezéséhez!
búzaliszt - BL55*, ivóvíz, búzakovász*, szárított paradicsom napraforgóolajban, búzaliszt - BL112*, tengeri só, élesztő, zabpehely*, Provance fűszerkeverék.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1099 kJ |
Energia: | 260 kcal |
Zsír: | 1,72 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,5 g |
Szénhidrát: | 51,26 g |
Amelyből cukrok: | 0,21 g |
Rost: | 3,49 g |
Fehérje: | 8,02 g |
Só: | 1,76 g |

A JÓkenyér olivás masnija magában hordozza a mediterrán konyha karakterét, és csavart formája igazán különlegessé teszi. Az olajbogyó szerves része a déli nemzetek étkezési hagyományaink, így nem csoda, hogy a mediterrán országok étrendje az egészségesebbek között van számon tartva. Az olivabogyó bizonyítottan lassítja az öregedést, gátolja a zsírok lerakódását, védi az érrendszert a meszesedéstől, csökkenti a magas vérnyomást, továbbá javítja az ellenálló képességet is. Mindezen kedvező élettani hatások elsősorban a benne lévő egyszerű zsírsavaknak, a jótékony koleszterinnek és a magas antioxidáns-tartalomnak köszönhető. Ez a termékünk is - a Jókenyér többi kenyeréhez hasonlóan - adalék- és színezőanyag mentes.
búzaliszt - BL55*, olivabogyó zöld, búzakovász*, ivóvíz, búzaliszt - BL112*, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1098 kJ |
Energia: | 260 kcal |
Zsír: | 2,5 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,52 g |
Szénhidrát: | 48,8 g |
Amelyből cukrok: | 1,3 g |
Rost: | 4 g |
Fehérje: | 8,5 g |
Só: | 2,49 g |

A magyar ember számára a hagyma igen fontos és kedvelt zöldségféle. Gyakorlatilag minden tradicionális magyar étel alapja. A fehérlisztből készült tésztát hagymával ízesítettük. A speciális gyártástechnológiának köszönhetően egy igen laza, ropogós héjú, finom, hagyma ízű terméket sikerült készítenünk.
búzaliszt - BL55*, ivóvíz, búzakovász*, szárított hagyma, búzaliszt - BL112*, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1126 kJ |
Energia: | 266 kcal |
Zsír: | 3,1 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 1,51 g |
Szénhidrát: | 49,1 g |
Amelyből cukrok: | 2,8 g |
Rost: | 2,59 g |
Fehérje: | 9,2 g |
Só: | 1,62 g |

A „baguette” szó a latin „baculumból” származik, aminek a jelentése: botocska, pálcika. Az elnevezés tehát a kenyér alakjára utal. A JÓkenyér magos baguette-je saját kovásszal, hosszú érlelési technológiával készült. A tésztát lenmaggal gazdagítottuk, mely talán az első, és egyik legfontosabb esszenciális zsírforrás, és számos egyéb jótékony hatása mellett segít kivédeni a káros zsírok lerakódását az erek falán. A lenmag mellett zabpehellyel dúsítottuk a tésztát, hisz a zab a leginkább fehérjedús gabonaféle. A JÓkenyér magos baguette tehát nem csupán finom, hanem egy rendkívül egészséges szendvicsalap. Kóstolja meg a vele készült Bajor sonkás szendvicsünket, mely igazi különlegesség!
ivóvíz, búzaliszt - BL55*, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, teljes kiőrlésű rozskovász*, lenmag, zabpehely*, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, élesztő, tengeri só, búza előtészta*, napraforgóolaj.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1195 kJ |
Energia: | 283 kcal |
Zsír: | 4,91 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,65 g |
Szénhidrát: | 49,04 g |
Amelyből cukrok: | 0,16 g |
Rost: | 3,58 g |
Fehérje: | 8,88 g |
Só: | 1,36 g |

A „baguette” szó a latin „baculumból” származik, aminek a jelentése: botocska, pálcika. Az elnevezés tehát a kenyér alakjára utal. Érdekes, hogy az eredeti recept nem Franciaországban született, a világ ma mégis ennek, a konyhájáról méltán híres országnak tulajdonítja a szóban forgó kenyérfajtát. A JÓkenyér baguette saját kovásszal, hosszú érlelési technológiával készült. Nem csak egy hétvégi reggeli tökéletes kiegészítője, de kiválóan alkalmas szendvicsek készítésére uzsonnának, vagy kirándulásra.
búzaliszt - BL55*, ivóvíz, búzakovász*, búzaliszt - BL112*, tengeri só, élesztő, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1170 kJ |
Energia: | 276 kcal |
Zsír: | 1,4 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,28 g |
Szénhidrát: | 54,7 g |
Amelyből cukrok: | 1,2 g |
Rost: | 3,2 g |
Fehérje: | 9,6 g |
Só: | 1,44 g |

A JÓkenyér magos kenyere kétféle mag felhasználásával készült, enyhén savanykás ízű, puha bélzetű termék. A szezámmag és a lenmag finom íze jól érezhető. "Nekünk ez a kedvencünk."
ivóvíz, búzaliszt - BL112*, teljes kiőrlésű rozskovász*, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, szezámmag*, rozsliszt - RL125*, lenmag, zabpehely*, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1007 kJ |
Energia: | 239 kcal |
Zsír: | 4,6 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,65 g |
Szénhidrát: | 36,93 g |
Amelyből cukrok: | 2,2 g |
Rost: | 6,38 g |
Fehérje: | 9,32 g |
Só: | 1,15 g |

Ebbe a kenyerünkbe belesütöttük a tökmag értékes tápanyagait, és hozzáadtuk a zabpehely erősségeit is. A tökmag kalóriában szegény, ám egészséges zsírokban, fehérjében, rostokban vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, férfiak számára különösen ajánlott magféle. Magas rosttartalmának köszönhetően a tökmag gyorsítja az anyagcserét, segít feloldani a lerakódott salakanyagokat. Emellett a zabpehely jótékony hatásai is érvényesülnek ebben a kenyérben. A zab könnyen emészthető, gyorsítja az anyagcserét, nyugtatja a gyomrot. Közepes glikémiás indexének köszönhetően sokáig teltségérzetet biztosít. Rendszeres fogyasztása javíthatja az emésztést, a csontok, valamint az erek általános állapotát.
ivóvíz, búzaliszt - BL112*, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, teljes kiőrlésű rozskovász*, tökmag, zabpehely*, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, burgonyapehely, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1082 kJ |
Energia: | 258 kcal |
Zsír: | 6,3 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 1,33 g |
Szénhidrát: | 34,8 g |
Amelyből cukrok: | 2,8 g |
Rost: | 9,5 g |
Fehérje: | 10,7 g |
Só: | 1,03 g |


A nevéből is eredendően 100 %-ban búzalisztből készül ez a világos aranybarna színű, fényes héjú kenyerünk. Hogy igazi JÓkenyér szülessen belőle, két féle búzalisztet használunk: finomlisztet és félfehér kenyérlisztet. Az első apró szemcseméretű, alacsony korpatartalmú, világos színárnyalatú liszt (BL-55), ami szinte teljesen csak a magbelsőből áll. Az utóbbi, félfehér liszt (BL-112) – mint a nevében is benne van – arányaiban több héjrészt tartalmazó, sötétebb színű őrlemény. Ez a legideálisabb lisztfajta kenyerek és kelt tészták sütéséhez. Mint minden kenyerünket, a JÓkenyér búzakenyeret is saját kovásszal, adalék- és színezőanyag mentesen készítjük. Búzakenyereinket kétféle: 0,5 kg és 1kg-os kiszerelésben sütjük.
ivóvíz, búzaliszt - BL112*, búzaliszt - BL55*, búzakovász*, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1020 kJ |
Energia: | 241 kcal |
Zsír: | 1,4 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,36 g |
Szénhidrát: | 44,8 g |
Amelyből cukrok: | 4,6 g |
Rost: | 2,9 g |
Fehérje: | 10,8 g |
Só: | 1,55 g |

A teljes kiőrlésű lisztekből készült termékek az utóbbi években nagyon keresettek lettek. A kenyérgyártásban megszerzett tapasztalataink alapján készítettük el ezt a hamisítatlan, kizárólag frissen őrölt, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret, mely zabban különösen gazdag. Kiemelkedő az élelmi rost-, vitamin- és ásványianyag-tartalma, ráadásul élesztőt sem tartalmaz, így a Candida diétát folytatók is fogyaszthatják!
ivóvíz, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, teljes kiőrlésű rozskovász*, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, zabpehely*, tengeri só.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1031 kJ |
Energia: | 244 kcal |
Zsír: | 2,58 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,34 g |
Szénhidrát: | 43,74 g |
Amelyből cukrok: | 0,1 g |
Rost: | 6,08 g |
Fehérje: | 8,44 g |
Só: | 1,11 g |

Sokan emlékezhetnek a régi rendszerben néha-néha beszerezhető igazi orosz fekete kenyérre. Ez a termék igen hasonló hozzá. Tömör bélzet és kimondottan erős, de harmonikus savanykás íz jellemzi ezt a csak teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret. Kiváló választás sajtokhoz, sonkákhoz. Rendkívül finom pirítós készíthető belőle.
frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, teljes kiőrlésű rozskovász*, ivóvíz, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 896 kJ |
Energia: | 213 kcal |
Zsír: | 1,8 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,25 g |
Szénhidrát: | 36,5 g |
Amelyből cukrok: | 2,8 g |
Rost: | 11,9 g |
Fehérje: | 6,7 g |
Só: | 1,4 g |

Az igazi rozskenyér rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a kenyérkülönlegességet, melynek eredete Finnországhoz köthető. A finnek elsődleges gabonája a rozs. A savanyú, vagy az egész rozs-szemes savanyú kenyér, valamint a savanykás, lapos, száraz rozskenyér olyan különleges csemegék, amit Finnországon kívül másutt nem is nagyon ismernek. Ez utóbbi ihlette a JÓkenyér finn rozskenyerét. Tömör bélzet és kimondottan erős, de harmonikus savanykás íz jellemzi ezt a csak teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret. Kiváló választás sajtokhoz, sonkákhoz.
frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, teljes kiőrlésű rozskovász*, ivóvíz, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 896 kJ |
Energia: | 213 kcal |
Zsír: | 1,8 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,25 g |
Szénhidrát: | 36,5 g |
Amelyből cukrok: | 2,8 g |
Rost: | 11,9 g |
Fehérje: | 6,7 g |
Só: | 1,4 g |

A gabona teljes értékét tartalmazó kenyér, napraforgómaggal ízesítve, magas színvonalon elkészítve. A csak teljes kiőrlésű lisztet tartalmazó kenyér nagyon hosszan eltartható, frissességét sokáig megőrzi. Savanykás íze és a formája alkalmas lehet arra, hogy a toastsütőben készült kissé unalmas melegszendvicset feldobjuk.
ivóvíz, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, teljes kiőrlésű rozskovász*, napraforgóbél, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1101 kJ |
Energia: | 262 kcal |
Zsír: | 6,95 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,4 g |
Szénhidrát: | 37,57 g |
Amelyből cukrok: | 0,12 g |
Rost: | 7,13 g |
Fehérje: | 8,73 g |
Só: | 1,26 g |

Ezen kenyerünk csak csomagolt formában kapható, de nevezhetnénk a teljeskiőrlésű napraforgós kenyerünk kistestvérének is. Hasonlóan a nagytestvérhez frissen őrölt teljes kiőrlésű búza- és rozslisztből készül - így a gabona teljes értékét tartalmazza –, amit napraforgómaggal dúsítottunk. A napraforgómag zsírtartalma értékes, mert gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, melyeknek fontos szerepe lehet a szív – és érrendszeri betegségek megelőzésében. Kiemelkedő a B1 és E-vitamin, valamint a kálium, magnézium és kalcium tartalma. Hogy a családi különbségekre is felhívjuk a figyelmet, brotter-ünk tetejét szezámmaggal és lenmaggal is megszórtuk, ezzel tovább növelve a magokban található ásványi anyagok jótékony hatását szervezetünkre. A csak teljes kiőrlésű lisztet tartalmazó kenyér savanykás ízű és nagyon hosszan eltartható, frissességét sokáig megőrzi. Ezen termékünk is – a JÓkenyér többi kenyeréhez hasonlóan - adalék-és színezőanyagmentes, a csomagoláshoz pedig nem használunk fel védőgázt, így tartósítószer nem éri a pékáru felületét sem. Mint mindegyik csomagolt kenyerünket, az Ön kényelmére a 100% Teljeskiőrlésű Brotterünket is előre felszeleteljük.
víz, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, teljes kiőrlésű rozskovász*, napraforgóbél, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, tengeri só , élesztő , szezámmag*, lenmag. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 956 kJ |
Energia: | 228 kcal |
Zsír: | 5,4 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,94 g |
Szénhidrát: | 31,2 g |
Amelyből cukrok: | 1,5 g |
Rost: | 10,2 g |
Fehérje: | 8,5 g |
Só: | 1,12 g |

A tönkölybúza rendkívül egészséges, a többi búzafajtához képest lényegesen magasabb a fehérje tartalma. Megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin csoport, továbbá E-vitamin tartalma is jelentős. Ennek köszönhetően segít fiatalon tartani a test szöveteit. Az Ön kényelmére szeletelt és csomagolt változatban is kapható.
ivóvíz, teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt*, teljes kiőrlésű rozskovász*, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, búzaliszt - BL112*, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 880 kJ |
Energia: | 208 kcal |
Zsír: | 1,1 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 1,1 g |
Szénhidrát: | 38,4 g |
Amelyből cukrok: | 1,5 g |
Rost: | 6,4 g |
Fehérje: | 7,9 g |
Só: | 1,13 g |


A burgonya kenyérben történő felhasználása régmúlt időkre tekint vissza. Dédanyáink eleinte a búza, mint kenyérgabona szűkös rendelkezésre állása miatt, majd a kenyér frissességének megőrzése céljából használták. Burgonyával hosszan eltartható, finom ízű, nem morzsálódó kenyeret lehetett készíteni. A JÓkenyér burgonyás kenyerének kellemesen savanykás íze és tradicionális formája a nosztalgiázóknak és a mindig újra vágyóknak is különleges élményt jelenthet. Mint minden kenyerünket, a JÓkenyér burgonyás kenyeret is saját kovásszal, adalék és színezőanyag mentesen készítjük. Készítés előtt saját magunk őröljük a burgonyás kenyerünkhöz a teljes kiőrlésű rozslisztet.
ivóvíz, búzaliszt - BL112*, teljes kiőrlésű rozskovász*, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, rozsliszt - RL125*, burgonyapehely, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 911 kJ |
Energia: | 215 kcal |
Zsír: | 0,65 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,11 g |
Szénhidrát: | 41,44 g |
Amelyből cukrok: | 3,42 g |
Rost: | 5,36 g |
Fehérje: | 8,24 g |
Só: | 1,13 g |


Wellness kenyerünk alapanyagainak összeállításánál a JÓkenyér pékmesterei az egészségünk megóvását tartották leginkább szem előtt. Így nemcsak a saját malmunkban, frissen őrölt teljes kiőrlésű búza és rozsliszt teszi különlegessé, hanem az a sok napraforgómag, zabpehely és szójapehely, amivel a kenyeret gazdagítottuk. Utóbbi ellenőrzött, 100%-osan GMO-mentes szójából származik. A zab egy rostdús emésztésserkentő, mely hosszan tartó energiát biztosít. Az olajos magvak fogyasztásával nagy lépést teszünk szívünk és érrendszerünk egészségéért. A teljes kiőrlésű rozsliszt, - mely wellness kenyerünk meghatározó összetevője - pedig az egészséges táplálkozás alapja. Hisz a rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és szénhidrátot, valamint több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs, kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre! Az Ön kényelmére szeletelt és csomagolt változatban is kapható.
ivóvíz, búzaliszt - BL112*, teljes kiőrlésű rozskovász*, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, szójapehely*, zabpehely*, napraforgóbél, tengeri só, szezámmag*, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1112 kJ |
Energia: | 265 kcal |
Zsír: | 7,6 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 1,18 g |
Szénhidrát: | 31,9 g |
Amelyből cukrok: | 2,6 g |
Rost: | 9,24 g |
Fehérje: | 12,6 g |
Só: | 1,36 g |


Teljeskiőrlésű kenyerünk magvakkal kétféle mag – szezámmag, lenmag – felhasználásával, csak teljes kiőrlésű gabonából őrölt lisztből készült. Utóbbi nagy előnye, hogy tartalmazza a gabonaszemek héját, így a velük készült kenyér tápértéke (ásványi anyagok és nyomelemek), valamint rosttartalma a fehér kenyerekéhez viszonyítva lényegesen magasabb. Ezen kenyerünk is 100%-ban természetes alapanyagokból, saját kovásszal és hosszú érlelési technológiával készült. A tésztát lenmaggal gazdagítottuk, mely az egyik legfontosabb esszenciális zsírforrás, és számos egyéb jótékony hatása mellett segít kivédeni a káros zsírok lerakódását az erek falán. A lenmag mellett zabpehely is kerül a kenyérbe, hisz a zab a leginkább fehérjedús gabonaféle. A benne található béta-glükán bizonyítottan csökkenti a vér koleszterin szintjét. A kenyér tetejére szezámmagot szórtunk, mely jelentős kalciumforrás. Súlyarányosan hétszer több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej, és vetekszik a tehénsajtok kalciumtartalmával. A végeredmény egy enyhén savanykás ízű kenyér. Aki szereti a német kenyereket, annak érdemes megkóstolni! Az Ön kényelmére szeletelt és csomagolt változatban is kapható.
ivóvíz, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, teljes kiőrlésű rozskovász*, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, lenmag, zabpehely*, szezámmag*, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 927 kJ |
Energia: | 220 kcal |
Zsír: | 2,7 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,52 g |
Szénhidrát: | 33,4 g |
Amelyből cukrok: | 1,8 g |
Rost: | 11,44 g |
Fehérje: | 9,9 g |
Só: | 1,1 g |


Igazi kuriózumnak számít a kenyérben a dió. Aki szereti a gasztronómiai különlegességeket, annak mindenképpen meg kell kóstolnia. A dió köztudottan energia és tápanyagokban igen gazdag, így az élvezetek mellett nem elhanyagolható a kenyér szervezetre tett kedvező hatása sem. A Jókenyér diós kenyér kiváló választás sajtok mellé.És ahogy Kövi Pál az Erdélyi lakoma című könyvében olvassuk:"...a dió kitűnő alapozás a borhoz, sokat felvesz belőle és tisztítja az ínyét, így érzékelhetőbbé teszi az aromákat, és ami ugyancsak nyom a latban: fokozza a szerelmi gerjedelmet."!
ivóvíz, teljes kiőrlésű rozskovász*, rozsliszt - RL125*, búzaliszt - BL112*, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, dióbél*, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1027 kJ |
Energia: | 244 kcal |
Zsír: | 3,3 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,49 g |
Szénhidrát: | 41 g |
Amelyből cukrok: | 3,8 g |
Rost: | 7,5 g |
Fehérje: | 8,7 g |
Só: | 1,19 g |

Rozskerenyerünk 100%-ban természetes alapanyagokból, azaz ízfokozók, adalék- illetve színezőanyagok, vagy előre elkészített lisztkeverékek felhasználása nélkül készül, mint minden JÓkenyér. A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt, szénhidrátot, és több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. Rostokban gazdag, így kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre. Gyakori fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet. A tésztához saját malmunkban, frissen őrölt, teljes kiőrlésű rozslisztből készült kovászt használunk fel, és hosszú tésztavezetést alkalmazunk, hisz minél hosszabb a kenyérre fordított idő, annál inkább összeérnek az ízek és annál hosszabban marad a kenyér friss és élvezhető. Rozskenyerünket ajánljuk mindenkinek, aki az egészségtudatos életmódot választja! Ön kényelmére szeletelt és csomagolt változatban is kapható.
ivóvíz, teljes kiőrlésű rozskovász*, rozsliszt - RL125*, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, búzaliszt - BL112*, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 941 kJ |
Energia: | 223 kcal |
Zsír: | 1,3 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,27 g |
Szénhidrát: | 41,4 g |
Amelyből cukrok: | 2,9 g |
Rost: | 5,81 g |
Fehérje: | 8,4 g |
Só: | 1,21 g |
