Hónap témája

Kiadós kedvenc – ÚJRA JÓkenyér kenyérlángos – februárban kedvezményesen

Kiadós kedvenc
ÚJRA JÓkenyér kenyérlángos – februárban kedvezményesen

Töki pompos, langalló, kemencelángos, kenyérlángos… Akárhogy is nevezzük, amennyire egyszerű, annyira mennyei ez a hagyományos harapnivaló. Készülhet juhtúróval, krumplival, szalonnával, hagymával, de magában is sokan fogyasztják még ma is. Mi is elkészítettük a Jókenyeres változatot – természetesen 100%ban természetes alapanyagokból, adalékok nélkül!

Ahogy a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének oldalán is olvasható, a kenyérlángos története a 14. századig nyúlik vissza. Első írásos emléke 1700-ból való, amikor is feljegyezték, hogy az Alföldön a naponta hazajáró pásztorok, csordások részére sütötték.

 

 

A paraszti háztartások vitték tökélyre a receptet. Bizonyos területeken még káposztalevélen, karalábélevélen is sütötték. 

A háziasszony a már megkelt kenyértésztából szakította ki a lángosnak valót. A tésztát elnyújtotta, és a már felfűtött kemence fenekére az izzó parázs elé helyezte. A hamar kisült finomságot melegen fogyasztották zsírral, vajjal, sűrű tejföllel megkenve, vagy akár ízesítés nélkül, magában.
A 19. sz. második felétől már nemcsak kenyérsütés napján kaphatunk ilyen igazán kiadós finomságot. Ma már fesztiválokon, piacokon, vásárokon is kedvelt harapnivaló.

 

Mi, a JÓkenyérnél hosszan pihentetve készítjük a kenyérlángos tésztáját, hogy tovább friss maradhasson az így készült finomság. A tésztát kívül roppanósra sütjük, de vigyázunk, hogy belül puha maradjon. A tetejét pedig jól megkenjük tejföllel, majd gazdagon megszórjuk felkockázott, húsos szalonnával és lilahagymával. Így lesz egyszerűségében tökéletes gyors ebéd vagy kiadós uzsonna!

Máris megkóstolnád? Akkor keresd fel egyik szaküzletünket, ahol egész februárban kedvezményes áron kínáljuk!

Szaküzleteink: ITT

A kenyérlángosról bővebben: ITT

#jókenyér #jokyner #langallo #kenyerlangos #kemenceslangos #langos #lángos #kemencéslángos #kenyérlángos #adalékmentes