Hírek

A különbség, ami érezhető! – Teljeskiőrlésű Tönköly Brotter

A Brotter egy olyan kenyérkülönlegesség, melyet a táplálkozásuk mennyiségére és minőségére odafigyelő, igényes kenyérrajongók választanak. Több változatban kapható, ami azonban mindegyikben közös az, hogy ízfokozó, adalék- illetve színezőanyag hozzáadása nélkül, saját kovásszal és hosszú tésztavezetéssel készülnek.

A Teljeskiőrlésű tönköly Brotter meghatározó alapanyaga a tönkölybúza (Triticum spelta), amely a bronzkortól kezdve a középkorig fontos szerepet játszott a népélelmezésben. Napjainkban, a táplálkozás tudatosságának növekedésével ismét nagyobb figyelmet kap, így termesztése és fogyasztása reneszánszát éli.

Aki tehát a Teljeskiőrlésű tönköly Brottert vásárolja családjának, biztosan odafigyel szerettei étkezésére, és egy igazi különlegességet tesz le asztalukra.

A tönkölybúzának a többi búzafajtához képest lényegesen magasabb a fehérje tartalma. Megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin csoport, továbbá E-vitamin tartalma is jelentős. De nem csupán a tönköly miatt érdemes fogyasztani ezen Brotter-ünket!

Az összetevők között magas a teljes kiőrlésű liszt aránya. A teljes kiőrlésű lisztek a gabonaszem összes hasznos alkotórészét tartalmazzák. Ennek köszönhető a magasabb élelmi rost-, vitamin-, fehérje-, ásványi anyag-tartalmuk, és csírarészben található zsírok bővelkednek az élettanilag kedvező hatású, egyszeresen- és többszörösen telítetlen zsírsavakban. Ráadásul mi, a JÓkenyérnél a tisztított, teljes kiőrlésű rozst és búzát saját malmunkban, közvetlenül a felhasználás előtt őröljük, hogy ezekből a tápanyagokból a lehető legtöbb megmaradhasson addig, míg az elkészült finomság az asztalra kerül.

A Brotter tésztájával való hosszas foglalatosság gondosságot, odafigyelést és kellő szaktudást igényel. Különösen azért, mert nem tartalmaz adalékanyagot, sőt még előre elkészített lisztkeverékeket sem. Mindez pedig azért fontos az igényes vásárlóknak, mert minél hosszabb a brotterkészítésre fordított idő, annál hosszabban marad friss és élvezhető. 

A Teljes kiörlésű tönköly brottert a Jókenyér szaküzleteiben 1/2 kg-os, teljes kiörlésű kenyérként forgalmazzuk. Ugyanaz a termék, mint a teljes kiörlésű tönköly Brotter, csak más kiszerelésben.

A JÓkenyér Teljeskiőrlésű tönköly Brotter-t keresse a Lidl és egyéb üzletláncok áruházaiban!
Vagy szaküzleteinkben 1/2 kg-os teljes kiörlésű kenyérként.

happy-family