Hírek

Minden, amit tudni kell a jó rozskenyérről!

Minden, amit tudni kell a jó rozskenyérről!

Mindenki számára fontos az egészséges táplálkozás, de nagyon nehéz kiválasztani a hasonló termékek közül a valóban egészségeset. Így van ez a kenyerek esetében is. Ezért összeszedtük azokat a szempontokat, amelyeket rozskenyér vásárlásakor mérlegelni érdemes.

Mi a ROZSKENYÉR?

Azt a kenyeret hívhatjuk rozskenyérnek, aminek a rozsliszt tartalma minimum 60%. A JÓkenyér rozskenyér rozstartalma már az Élelmiszerkönyv 2017-es új szabályozásainak életbelépése előtt is meghaladta ezt a szintet, sőt szaküzleteinkben 100%-ban teljeskiőrlésű rozslisztből készült kenyerek is kaphatóak.

Hogy ismeri meg a JÓ rozskenyeret?

1. Tapintsa meg: ha olyan könnyű és puha, mint egy fehér kenyér, akkor azt inkább tegye vissza a polcra. A valódi rozskenyér sűrű szerkezetű és nehéz.

2. Ha csomagolatlan, szagolja meg: a rozskenyérnek jellegzetes, savanykás illata van.

3. Ellenőrizze a szénhidráttartalmat: a rozskenyér szénhidráttartalma nem több, mint 45g/100g – de inkább kevesebb.

4. Kovásszal készült? A kovásszal készült kenyér hosszan érik, így a szervezet számára könnyebben feldolgozható –ráadásul finomabb és tovább eláll.

5. Nézze meg az összetevőket: Az összetevők között az első liszt rozsliszt kell legyen. Csak így lehet benne minimum 60% a rozsliszt aránya. Ezen felül, ha tele van adalékanyaggal, tartósítószerrel, akkor jobb, ha vissza is teszi. Ettől még ugyan lehet rozskenyér, de az egészségének biztos nem tesz jót.

+1: A kenyerek összetevőinek és tápértékének feltüntetése minden kenyéren kötelező. Igaz ez a csomagolatlan kenyerekre is. Ha nincs címke a kenyéren, akkor kérje el ezeket az adatokat az eladótól. Nézze meg mit vesz – nagyon nagy különbség van kenyér és kenyér között.

Milyen a JÓkenyér ROZSKENYÉR?

1. Kovásszal és hosszú tésztavezetéssel készül, így a kenyér puhább, hosszabban eltartható és tovább marad friss.

2. Nem tartalmaz sem adalékanyagot, sem tartósítószert vagy színezőanyagot, azaz a rozstól barna, nem pedig a malátától. Csak természetes alapanyagokat használunk, mert így egészséges.

3. A kovász és a magas rozstartalom miatt jellegzetes savanykás íze van, tökéletes alapanyaga egy egészséges reggelinek vagy uzsonnának.

+1: Csomagolt verzióban is kapható. A csomagolt kenyereink pont olyan finomak, mint a csomagolatlan társaik: nem tartalmaznak adalékanyagokat, tartósítószert vagy színezőanyagot.

Csomagolt rozskenyerünk a LIDL áruházakban országszerte elérhető! 

Nézze meg a rozskenyerünk tápértékadatait ITT

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső, JÓkenyér kenyereket árusító üzletet Partnerüzleteink listájában.

#jókenyér #jokenyer #jókenyérpékség #jokenyerpekseg #szeretemakenyeret #egyéljót #egyeljot #azvagyamitmegeszel