Sajtos-tökmagos perec

100 g

Felhasznált gabonák: búza

Elmesélések szerint 610-ben egy olasz szerzetes “a mellen összefont karokat” jelképező péksüteményeket készített, melyeket az imádságokat jól megtanuló gyerekeknek adott jutalmul. Ez volt az első perec. Azóta a világ igen sok országában elterjedt ez a finomság, azonban készítésének és fogyasztásának hagyománya leginkább a dél-német, bajor vidékeken jellemző. Mi, a JÓkenyérnél tejes tésztából készítjük a perecet, saját kovásszal és hosszú tésztavezetéssel, hogy az ízek jól összeérhessenek. A JÓkenyér perec – német módra – inkább puha, mint ropogós. A sajtos-tökmagos mellett, szezám-lenmagos és napraforgós ízesítéssel is készítjük.

Összetevők:

búzaliszt – BL55*, ivóvíz, reszelt sajt*, búzakovász*, tökmag, szezámmag*, sovány tejpor*, tengeri só, napraforgóolaj, élesztő, kristálycukor, búza előtészta*.

Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.

Tápérték adatok

Átlagos tápérték 100 g termékben*

Energia 1179 kJ / 280 kcal
Zsír 6,87 g
amelyből telített zsírsavak 1,92 g
Szénhidrát 42,96 g
amelyből cukrok 0,71 g
Rost 2,21 g
Fehérje 10,39 g
1,69 g

*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)

Értékesítési pontok

A termék kizárólag a JÓKENYÉR szaküzleteiben kapható.

Tovább a szaküzletekhez