Hónap témája

Ősi gabonából új kenyér – Augusztusban kedvezményesen kínáljuk teljeskiőrlésű tönköly kenyerünket!

Ősi gabonából új kenyér
Augusztusban kedvezményesen kínáljuk teljeskiőrlésű tönköly kenyerünket!

A hagyományok szerint az aratás után Szent István-napra sütötték az új búzából készülő első kenyereket, ezért is nevezik az augusztust az új kenyér havának. A hónap ünnepi hangulatához kapcsolódva mi is egyik meghatározó kenyérkülönlegességünket, a JÓkenyér teljeskiőrlésű tönköly kenyerünket kínáljuk kedvezménnyel szaküzleteinkben.

A tönkölybúza ősi búzafajta, ami ugyan hosszú időre feledésbe merült, ám az egészségtudatos táplálkozással együtt fokozatosan visszatért hétköznapjainkba.


Tudtátok, hogy ez a búzafajta igazi csodagabona?

A tönkölybúza fehérjetartalma felülmúlja a hagyományos búzáét, de más területek is lekörözi azt. Rengeteg féle aminosavat is nagyobb mennyiségben tartalmaz, megtalálható benne szinte a teljes B-vitamincsoport (a B12-vitamin kivételével), niacin- és E-vitamin, kalcium-, magnézium-, foszfor- és szeléntartalma sem csekély. Emellett réz-, vas-, mangán- és cinktartalomban is lekörözi a búzát.*
A Jókenyér teljeskiőrlésű tönköly kenyerünk készítése során igyekszünk megőrizni ennek az ősi búzafajtának minden előnyös tulajdonságát, így ezt a kenyerünket is 100%-ban természetes alapanyagokból, ízfokozók, adalék- és színezőanyagok felhasználása nélkül készítjük!


De ez még nem minden!

A tönköly gabona nagy előnye még, hogy nem terheli a szervezetet, könnyen emészthető, a benne lévő hasznos tápanyagok viszonylag gyorsan felszívódnak a szervezetben. Rendszeres fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint és az érfalak lerakódásai. A hagyományos gabonaféléknél alacsonyabb a szénhidrát- és magasabb a rosttartalma.
A tésztához saját malmunkban, frissen őrölt, teljes kiőrlésű rozslisztből készült kovászt használunk, és hosszú tésztavezetést alkalmazunk, hisz minél hosszabb a kenyérre fordított idő, annál inkább összeérnek az ízek és annál hosszabban marad a kenyér friss és élvezhető.

Megsúgjuk…

Akkor sem kell lemondanod tönköly kenyerünkről, ha nincs a közeledben JÓkenyér pékség. (Szaküzleteink listája ITT.) Az 500 grammos tönköly kenyerünk kistestvére, a 350 grammos JÓkenyér tönköly brotterünk szeletelt, csomagolt formában országszerte elérhető a nagyobb áruházláncok**, mint AUCHAN, CBA, Lidl, vagy METRO, illetve egyes COOP áruházak polcain is. (Partnerüzleteink között ITT kereshetsz!)

További tápértékadatokat ITT találsz.
Kóstold meg ezt az egészséges teljeskiőrlésű kenyerünket augusztusban kedvező áron szaküzleteinkben! JÓ étvágyat!


*Forrás: wikipedia
** Havi kedvezményeink csak saját szaküzleteinkben érvényesek. Az áruházláncok egyedi akciókkal várják vásárlóikat.

#jókenyér #jóétvágyat #szeretemakenyeret #azvagyamitmegeszel #pékség #jókenyérpékség #tönköly #teljeskiőrlésű #kenyér #jokenyer #pekseg #tonkoly #teljeskiorlesu #kenyer