Péksütemények

Teljeskiőrlésű almás süti édesítőszerrel
Felhasznált gabonák: búza

Ez a teljeskiőrlésű almás süti kizárólag frissen őrölt teljeskiőrlésű lisztből készült, cukor helyett pedig xilit és eritrit keverékét használtuk, a tetejét diabetikus sárgabarack dzsemmel fényesítettük – így a cukorbetegek is bátran megkóstolhatják. 100 g süti 19 g szénhidrátot tartalmaz, ami a teljeskiőrlésű lisztből származó lassú felszívódású szénhidrát, így a vércukor szintet lassabban emeli meg. A receptet Bezselics Ildikó, a Két Cica konyhája blog szerzője osztotta meg velünk.

 
Összetevők

alma, vaj*, teljeskiőrlésű búzaliszt*, diabetikus sárgabarack jam, tojás, xilit, eritrit, dióbél, sütőpor, fahéj (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 919 kJ
Energia: 221 kcal
Zsír: 13,94 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,11 g
Szénhidrát: 19 g
Amelyből cukrok: 0,03 g
Rost: 2,02 g
Fehérje: 3,75 g
Só: 0,14 g
Adalékanyag mentes
Tartósítószer mentes
Cukormentes termékek
Vegetáriánus termékek
100% teljeskiőrlésű lisztből készült termékek
Élesztő nélküli termékek
Cukorbetegeknek ajánlott termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Kis figura kalács 100g , 250g
Felhasznált gabonák: búza

Száz évvel ezelőtt a kalácsot még csupán ünnepekkor fogyasztottak, az volt a kenyér ünnepi változata. Mára már minden nap ehetünk kalácsot, melyhez több féle formában, méretben hozzáférhetünk. A JÓkenyér figura kalácsok mindennapi meglepetésként, figyelmességként szolgálhatnak, hisz a kalács alakja alkalomhoz illően megválasztható. Létezik virág, fenyő, liba, sün, teknős és nyúl változatban is. Egy kis darab „ünnepi kenyér” tejjel, vajjal, cukorral és tojással gazdagítva.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, víz, vaj*, kristálycukor, tojás*, tejpor* ,élesztő, lisztjavítószer*, tengeri só. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1460 kJ
Energia: 348 kcal
Zsír: 10,5 g
Amelyből telített zsírsavak: 6,95 g
Szénhidrát: 52,9 g
Amelyből cukrok: 13,1 g
Rost: 4,1 g
Fehérje: 8,5 g
Só: 0,87 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Napraforgós perec 100g
Felhasznált gabonák: búza

Habár a világ sok országában elterjedt finomság a perec, készítésének és fogyasztásának hagyománya leginkább a dél-német, bajor vidékeken jellemző, ahol több tucatnyi változata is létezik. Mi, a JÓkenyérnél tejes tésztából készítjük a perecet, saját kovásszal és hosszú tésztavezetéssel, hogy az ízek jól összeérhessenek. A JÓkenyér perec – német módra – inkább puha, mint ropogós. A tetejét pedig gazdagon megszórtuk napraforgómaggal, hisz gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, melyeknek fontos szerepe lehet a szív – és érrendszeri betegségek megelőzésében, illetve kiemelkedő a B1 és E-vitamin, valamint a kálium, magnézium és kalcium tartalma.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, víz, búzaliszt (BL112)*, tejpor*, tengeri só, napraforgóolaj, élesztő, kristálycukor, napraforgómag, lisztjavítószer*. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1276 kJ
Energia: 303 kcal
Zsír: 9,03 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,29 g
Szénhidrát: 45,17 g
Amelyből cukrok: 0,7 g
Rost: 2,26 g
Fehérje: 9,19 g
Só: 1,14 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
Magvas termékek
Kovásszal készült
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Sajtos-tökmagos perec 100g
Felhasznált gabonák: búza

Elmesélések szerint 610-ben egy olasz szerzetes “a mellen összefont karokat” jelképező péksüteményeket készített, melyeket az imádságokat jól megtanuló gyerekeknek adott jutalmul. Ez volt az első perec. Azóta a világ igen sok országában elterjedt ez a finomság, azonban készítésének és fogyasztásának hagyománya leginkább a dél-német, bajor vidékeken jellemző. Mi, a JÓkenyérnél tejes tésztából készítjük a perecet, saját kovásszal és hosszú tésztavezetéssel, hogy az ízek jól összeérhessenek. A JÓkenyér perec – német módra – inkább puha, mint ropogós. A sajtos-tökmagos mellett, szezám-lenmagos és napraforgós ízesítéssel is készítjük.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, víz, búzaliszt (BL112)*, tejpor*, tengeri só, napraforgóolaj, élesztő, kristálycukor, sajt*, tökmag, szezámmag*, lisztjavítószer*. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1179 kJ
Energia: 280 kcal
Zsír: 6,86 g
Amelyből telített zsírsavak: 1,92 g
Szénhidrát: 42,96 g
Amelyből cukrok: 0,71 g
Rost: 2,26 g
Fehérje: 10,39 g
Só: 1,78 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
Magvas termékek
Kovásszal készült
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Csokoládés sütemény 90g
Felhasznált gabonák: búza

Nagyon barna, nagyon édes, nagyon csokis. Édesszájúak figyelem! Akár "brauni"-nak is nevezhetnénk ezt a mennyei édességet. A brownie (brauni) eredete nem tisztázott. Legendák fűződnek ehhez a botrányosan egyszerű, mégis mennyeien finom, töményen csokis illetve szeletelt mandulás süteményhez, mindenki szereti. A Jókenyér csokis sütije megállja a helyét az ünnepi és a reggeliző asztalon egyaránt.

 
Összetevők

porcukor, búzaliszt (BL55)*, vaj*, tojás*, mandula*, csokoládé, kakaópor, vanilin cukor, tengeri só, sütőpor. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1867 kJ
Energia: 447 kcal
Zsír: 23,91 g
Amelyből telített zsírsavak: 11,73 g
Szénhidrát: 49,53 g
Amelyből cukrok: 32,36 g
Rost: 2,35 g
Fehérje: 7,07 g
Só: 2,52 g
Adalékanyag mentes
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
Magvas termékek
Élesztő nélküli termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Meggyes-túrós straizel
Felhasznált gabonák: búza

A straizel leginkább a magyar meggyes lepényhez hasonló, élesztős kelt kalácstésztából készült sütemény, sok töltelékkel és vajas tészta darával a tetején. A Jókenyér straizelhez mint minden péksüteményünkhöz magas minőségű vajat használunk és egyedi, saját recept alapján főzött gyümölcstölteléket.

 
Összetevők

Meggy, Búzaliszt (BL55)*, Kristálycukor, Túró*, Vaj*, Víz, Búzakeményítő*, Pudingpor, Tojás*, Citromlé, Tejpor*, Élesztő, Tengeri só, Fahéj, Lisztjavítószer. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 945 kJ
Energia: 224 kcal
Zsír: 6,1 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,11 g
Szénhidrát: 36,71 g
Amelyből cukrok: 10,58 g
Rost: 0,76 g
Fehérje: 5,25 g
Só: 0,23 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Szilvás falat
Felhasznált gabonák: búza

A JÓkenyér szilvás falat függővé tesz! Ha az ember elkezdi, nem bírja abbahagyni. Hogy ezt a vajas-leveles tésztából készült papucsoknak, az aszalt szilvával dúsított szilvalekvár tölteléknek, vagy annak köszönheti, hogy az üzleteinkben – fogyás szerint – mindig frissen sütjük, nem tudjuk. Azt viszont igen, hogy ha az italok mellett csupán szilvás falattal várja egyszer vendégeit, akkor is kiváló vendéglátó fényében fog tündökölni. Mivel egy darab egy falat, érdemes belőle kilószámra venni!

 
Összetevők

szilvalekvár, vaj*, liszt(bl55)*, víz, tojás*, liszt(bff55)*, só, ecet. Teljestojáslé*, só, ecet. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1320 kJ
Energia: 315 kcal
Zsír: 16,03 g
Amelyből telített zsírsavak: 7,15 g
Szénhidrát: 39,44 g
Amelyből cukrok: 0,11 g
Rost: 0,6 g
Fehérje: 3,03 g
Só: 0,56 g
Adalékanyag mentes
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
Élesztő nélküli termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Burgonyás pogácsa 55-60g
Felhasznált gabonák: búza

A hagyományos paraszti konyhában a tészta és burgonya párosítása gyakori jelenség mind a mai napig, különösen az északi országrészben. Nem véletlen, hisz eleinte a búza szűkös rendelkezésre állása, későbbiekben számos, egyéb praktikuma miatt igen kézenfekvő volt ezen gumós növény felhasználása. Tápérték növelő hatása mellett, burgonyával hosszan eltartható, finom ízű, nem morzsálódó tésztát lehetett készíteni. Többek között pogácsák alapanyagaként is ezért vált népszerűvé. A JÓkenyér burgonyás pogácsa tejfölben, vajban gazdag, omlós tésztából készül, melyet sütés előtt sokáig pihentetünk, hogy jól összeérhessenek benne az ízek, és hogy a végeredmény még tovább friss maradhasson.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, vaj*, víz, burgonyapehely, tojás*, élesztő, tengeri só, lisztjavítószer (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1495 kJ
Energia: 357 kcal
Zsír: 18,1 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,21 g
Szénhidrát: 41,27 g
Amelyből cukrok: 0,1 g
Rost: 1,44 g
Fehérje: 6,61 g
Só: 1,66 g
Adalékanyag mentes
Tartósítószer mentes
Cukormentes termékek
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Csokis pogácsa /dkg
Felhasznált gabonák: búza

Habár a kakaóbab fogyasztása jóval régebbi időkre nyúlik vissza, mint hogy őseink a „hamuban sült” pogácsát először elkészítették, a csokoládé pogácsában való felhasználása bizonyosan újszerű jelenség. Persze, ha belegondolunk abba, hogy pár évvel korábban még a csokis „cookie” is teljesen ismeretlen jelenség volt, akkor korántsem biztos, hogy arra a következtetésre jutunk, a csokis pogácsa ördögtől való. Miért is lenne az? A JÓkenyér csokis pogácsa tejfölben, vajban gazdag, omlós tésztával készült, melyhez bőségesen adunk apró, minőségi csoki darabokat, és mielőtt finomra sütjük sokáig pihentetjük, hogy jól összeérhessenek benne az ízek. Változatosságra vágyó pogácsa rajongók tehát figyelem: íme a jövő pogácsája!

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, vaj*, tejföl*, csokoládé, élesztő, tengeri só. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1917 kJ
Energia: 460 kcal
Zsír: 28,17 g
Amelyből telített zsírsavak: 3,84 g
Szénhidrát: 43,35 g
Amelyből cukrok: 10,77 g
Rost: 4,05 g
Fehérje: 6,18 g
Só: 6,18 g
Adalékanyag mentes
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Csokis párna 40g
Felhasznált gabonák: búza

Csoki az egészség szolgálatában. Édes és krémesen lágy, vagy sötét és keserű – a csokoládé élvezet az érzékszervek számára. Kellemes íze elégedettséget és komfortérzetet vált ki fogyasztójában, és most új tudományos kísérletek eredményei adnak még több indokot arra, hogy a csokoládé rajongói legyünk: fantasztikus táplálkozási előnyöket nyújt, feltéve, hogy kiegyensúlyozott étrend részeként fogyasztjuk. A Jókenyér csokis párna az egyik legkedveltebb édes snsack termékünk. Lágy csokoládé krém, omlós leveles tésztába burkolva. Bársonyosan érzékelhető, a tésztában felhasznált minőségi vaj íze.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, csokoládé krém, víz, lapvaj*, leveles lisztjavító*szer, élesztő, kristálycukor, tengeri só. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1704 kJ
Energia: 407 kcal
Zsír: 20,9 g
Amelyből telített zsírsavak: 10,89 g
Szénhidrát: 48,17 g
Amelyből cukrok: 13,26 g
Rost: 2,33 g
Fehérje: 5,46 g
Só: 0,28 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Márványsajtos pogácsa /dkg
Felhasznált gabonák: búza

Habár a sajt gyakori vendég a pogácsa receptúrák összetevői között, a márványsajt mégsem a jellemző változat. Pedig a sajtok királynőjét a legmegbízhatóbban használható fűszerként tartják számon a sajtok világában. Állaga szaftosan krémes, íze markáns, így tökéletes alapja lehet egy igazán különleges pogácsának is. A JÓkenyér márványsajtos pogácsájának omlós tésztája hagyományos receptet követve tejfölben, vajban gazdag, és hosszú pihentetési idővel készül. Ezt bolondítjuk meg a kék sajttal, majd díszítjük lenmaggal, hogy a végeredmény még emlékezetesebb és táplálóbb legyen.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, márványsajt*, tejföl*, vaj*, élesztő, tengeri só, lenmag*. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1752 kJ
Energia: 421 kcal
Zsír: 29,22 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,25 g
Szénhidrát: 27,34 g
Amelyből cukrok: 0,08 g
Rost: 1,2 g
Fehérje: 11,55 g
Só: 1,41 g
Adalékanyag mentes
Tartósítószer mentes
Cukormentes termékek
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Füstölt sajtos pogácsa /dkg
Felhasznált gabonák: búza

A JÓkenyér füstölt sajtos pogácsa igazi klasszikus, egy gondolatnyi csavarral. Hagyományos, békebeli receptúra alapján készül, omlós tésztája tejfölben, vajban és füstölt sajtban gazdag, amit hosszú ideig pihentetünk, hogy kellően összeérjenek az ízek. A tetejét pedig bőségesen megszórjuk szezámmaggal, hisz a sajt mellett a szezámmal is növelhetjük napi kalciumbevitelünket, így ezzel a finomsággal is támogathatjuk csontjaink egészségét.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, tejföl*, vaj*, füstölt sajt*, élesztő, tengeri só, szezámmag*. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1774 kJ
Energia: 426 kcal
Zsír: 28,22 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,21 g
Szénhidrát: 31,5 g
Amelyből cukrok: 0,09 g
Rost: 1,43 g
Fehérje: 10,7 g
Só: 1,68 g
Adalékanyag mentes
Tartósítószer mentes
Cukormentes termékek
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Tepertős pogácsa /dkg
Felhasznált gabonák: búza

A pogácsa tepertős változatának elterjedése a XVIII. századra datálódik, hisz akkor kezdett szokássá válni a szalonna kisütése, belőle tepertő nyerése, először csak a nemesi családok körében. Azóta az egyik legkedveltebb pogácsává vált. Mi a JÓkenyérnél tejfölben, vajban gazdag, omlós tésztából készítünk pogácsát, és sokáig pihentetjük, hogy jól összeérhessenek benne az ízek. Habár maga a receptúra igazi, békebeli, - a szó legnemesebb értelmében - , pogácsánk formája újszerű és formabontó.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, tejföl*, tepertő, sajt*, élesztő, tengeri só, feketebors. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1804 kJ
Energia: 433 kcal
Zsír: 27,91 g
Amelyből telített zsírsavak: 3,88 g
Szénhidrát: 31,84 g
Amelyből cukrok: 0,11 g
Rost: 1,46 g
Fehérje: 12,83 g
Só: 2,08 g
Adalékanyag mentes
Tartósítószer mentes
Cukormentes termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Szalonnás pogácsa /dkg
Felhasznált gabonák: búza

A hamuban sült pogácsa eredetileg parázson sült kenyeret jelentett, ezért köszön vissza oly sokszor a népmesékben a fiú, aki tarisznyájában csupán egyetlen hamuban sült pogácsával indult az útra. Miután a kenyérhez ily szorosan kötődik a pogácsa, a JÓkenyér is szívügyének tekinti a pogácsakészítést. Tejfölben, vajban gazdag, omlós tésztát készítünk, melyet apróra vágott bacon szalonnával dúsítunk, majd az egészet sokáig pihentetjük, hogy jól összeérhessenek benne az ízek. Pogácsánk nem csupán abban különleges, hogy kizárólag minőségi alapanyagokat használunk fel hozzá, hanem abban is, hogy újszerű, téglatest formában sütjük.

 
Összetevők

bacon,búzaliszt (BL55)*, tejföl*, sajt*, élesztő, tengeri só. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1798 kJ
Energia: 432 kcal
Zsír: 31,11 g
Amelyből telített zsírsavak: 3,28 g
Szénhidrát: 26,95 g
Amelyből cukrok: 0,1 g
Rost: 1,23 g
Fehérje: 10,52 g
Só: 1,03 g
Adalékanyag mentes
Tartósítószer mentes
Cukormentes termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Olivás pogácsa /dkg
Felhasznált gabonák: búza

Az JÓkenyér olivás pogácsában a hagyomány tisztelete és az újításra való törekvés egyaránt jelen van. Az előbbi az alapösszetevőkben és a tészta megdolgozás módjában, míg utóbbi a pogácsa formázásában és az olíva bogyó, mint nevet adó összetevő felhasználásában testesül meg. Igazi, békebeli receptúrát követve tejfölben, vajban gazdag, omlós tésztával, hosszú pihentetési idővel készülnek pogácsáink. Ugyanakkor az olíva bogyó és a pogácsa házassága bizonyosan formabontó, hisz ezen kedvező élettani hatásokkal bíró növény, - mely nagyszerű tulajdonságait a benne lévő egyszerű zsírsavaknak, a jótékony koleszterinnek és a magas antioxidáns-tartalomnak köszönheti-, jellemzően a mediterrán nemzetek étkezési hagyományaiban köszön vissza.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, sajt*, tejföl*, vaj*, zöld olívabogyó sós lében, élesztő, tengeri só. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1710 kJ
Energia: 410 kcal
Zsír: 26,93 g
Amelyből telített zsírsavak: 3,79 g
Szénhidrát: 31,2 g
Amelyből cukrok: 0,11 g
Rost: 1,42 g
Fehérje: 10,11 g
Só: 2,02 g
Adalékanyag mentes
Tartósítószer mentes
Cukormentes termékek
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Sajtkorcsolya
Felhasznált gabonák: búza

A JÓkenyér sajtkorcsolya egy tejszínben és vajban gazdag, falatnyi háromszögekre vágott, sós teasütemény, melynek különlegessége, hogy két oldalát eltérően díszítettük. Míg az egyik felén a szezámmag-, a másikon igazi sajtszórás gondoskodik arról, hogy egy olyan kalciumban gazdag, tápláló finomságot kapjunk, mely nem csupán ellenállhatatlan, de látványra is izgalmas. Csakúgy, mint a szilvás falatot, fogyás szerint, mindig frissen sütjük szaküzleteinkben. Hatásmechanizmusa is hasonló: ezt sem lehet abbahagyni!

 
Összetevők

liszt (BL55)*, vaj*, tejszín*, sajt*, tojás*, szezámmag*, élesztő, só. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1714 kJ
Energia: 412 kcal
Zsír: 29,72 g
Amelyből telített zsírsavak: 1,95 g
Szénhidrát: 26,19 g
Amelyből cukrok: 0,82 g
Rost: 1,26 g
Fehérje: 9,34 g
Só: 1,35 g
Adalékanyag mentes
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Kenyérlángos
Felhasznált gabonák: búza

Régebben a kenyérsütés napjára már bizony, elfogyott a kenyér háznál. Így történt, hogy a megkelt kenyértésztából kiszakítottak egy darabot, amit aztán elnyújtva és a már felfűtött kemence fenekére, a láng elé behelyezve hamar megsütöttek. Ez volt maga a kenyérlángos, melyet azon melegében, zsírral, vajjal, sűrű tejfellel megkenve, vagy akár csak ízesítés nélkül fogyasztottak. Mi, a JÓkenyérnél saját kovásszal, a tésztát hosszadalmasan pihentetve készítjük a kenyérlángos tésztáját, hogy kellően össze tudjanak érni az ízek, és hogy tovább friss maradhasson az így készült finomság. A tetejét pedig – a hagyományokat hűen követve - jól megkenjük tejfellel, majd gazdagon megszórjuk felkockázott, húsos szalonnával és lilahagymával.

 
Összetevők

Búzaliszt (BL112,BL55)*, Tejföl*, Víz, Fagyasztott lilahagyma, Bacon szalonna kockázott, Búzaliszt (BL112*), Só, Napraforgóolaj, Élesztő, Kristálycukor, Lisztjavítószer. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1167 kJ
Energia: 279 kcal
Zsír: 13,61 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 31,75 g
Amelyből cukrok: 0,49 g
Rost: 1,57 g
Fehérje: 6,53 g
Só: 0,8 g
Tartósítószer mentes
Kovásszal készült
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Puffancs 100g
Felhasznált gabonák: búza

A puffancs a kalács és a zsemle házassága által született péksütemény, azaz kalács tészta zsemle formában. Nevezhetnénk hamburger zsemlének vagy hamburger bucinak is, hisz annak idején, a Moszkva téren 14 forintért árult hamburger is puffanccsal készült. A JÓkenyér által sütött változatban a hosszú tésztavezetésnek köszönhetően kellően össze tudnak érni az ízek, így – ha valaki esetleg valóban hamburgert szeretne készíteni vele – puffancsunk egész biztosan hozzáad majd a végeredmény megítéléséhez.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, víz, vaj*, kristálycukor, tojás*, tejpor*, élesztő, tengeri só , lisztjavítószer*. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (analitikai vizsgálat alapján)
Energia: 1460 kJ
Energia: 348 kcal
Zsír: 10,5 g
Amelyből telített zsírsavak: 6,95 g
Szénhidrát: 52,9 g
Amelyből cukrok: 13,1 g
Rost: 4,1 g
Fehérje: 8,5 g
Só: 0,87 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Puffancs (vágott) 100g
Felhasznált gabonák: búza

A vágott puffancs receptje, szinte minden elemében megegyezik a hagyományos puffancséval, csupán egy keresztvágás kerül a tetejére. A pékáruk éles késsel való megvágása bevett gyakorlat, mely eredetileg azt a célt szolgálta, hogy a sütés közben megnövő tészta ne repedjen szét. Az elkészítési módozatok kifinomultságának köszönhetően mára a megvágás sokszor csupán dekorációs célokat szolgál, mint a mi esetünkben is. Mivel a JÓkenyér féle vágott puffancs hosszú tésztavezetéssel kalács tésztából készül, a végeredmény nem csupán tetszetős, de nagyon finom is.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, víz, vaj*, kristálycukor, tojás*, tejpor*, élesztő, tengeri só , lisztjavítószer*. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1460 kJ
Energia: 348 kcal
Zsír: 10,5 g
Amelyből telített zsírsavak: 6,95 g
Szénhidrát: 52,9 g
Amelyből cukrok: 13,1 g
Rost: 4,1 g
Fehérje: 8,5 g
Só: 0,87 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Vajas-kakaós kalács
Felhasznált gabonák: búza

A kalács önmagában is egy finomság, de kakaóporral dúsítva, még gazdagabbá tehet egy reggelit. Mi, a JÓkenyérnél hosszú tésztavezetéssel és igazi vajjal dúsított tésztából sütjük a kalácsot, hogy ezáltal finomabb, harmonikusabb ízű péksüteményt kaphassunk. De mindez megbolondítva a prémium minőségű, holland, De Zaan kakaóporral, olyan íz élményt eredményez, mellyel bizonyosan jól indul el majd a napunk!

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, víz, vaj*, kristálycukor, kakaópor, tojás*, tejpor*, élesztő, tengeri só , lisztjavítószer*. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1393 kJ
Energia: 331 kcal
Zsír: 10,53 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,38 g
Szénhidrát: 50,48 g
Amelyből cukrok: 9,06 g
Rost: 2,37 g
Fehérje: 7,4 g
Só: 0,84 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Vajas kalács 350g
Felhasznált gabonák: búza

A kalács elkészítése 19. század végéig azonos volt a házi kenyérével, – csupán formájában különbözött. Tulajdonképpen a kalács volt a kenyér ünnepi változata. Idővel aztán, - hogy az ünnepekhez méltóbb legyen - tejjel, vajjal, cukorral és tojással gazdagították a tésztát, így alakult ki a manapság is fogyasztott változata. Mi, a JÓkenyérnél figyelünk arra, hogy hosszú tésztavezetéssel és igazi vajjal dúsított tésztából süssük a kalácsot, ezáltal finomabb, harmonikusabb ízű péksüteményt kaphassunk.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, víz, vaj*, kristálycukor, tojás*, tejpor*, élesztő, tengeri só , lisztjavítószer* (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (analitikai vizsgálat alapján)
Energia: 1460 kJ
Energia: 348 kcal
Zsír: 10,5 g
Amelyből telített zsírsavak: 6,95 g
Szénhidrát: 52,9 g
Amelyből cukrok: 13,1 g
Rost: 4,1 g
Fehérje: 8,5 g
Só: 0,87 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Vajas mazsolás kalács 350g
Felhasznált gabonák: búza

A tészta vaj hozzáadásával készül, így sokkal finomabb, harmonikusabb ízű tésztaalapot kapunk. Ehhez hozzáadjuk a bőséges, különlegesen finom, minőségi mazsolát. Ilyen összetevőkből mi más lehetne, mint egy fenséges kalácscsoda, ami mindenki kedvence?

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, víz, vaj*, kristálycukor, tojás*, tejpor*, élesztő, tengeri só , lisztjavítószer*. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1281 kJ
Energia: 303 kcal
Zsír: 4,9 g
Amelyből telített zsírsavak: 2,67 g
Szénhidrát: 54,1 g
Amelyből cukrok: 19,2 g
Rost: 4 g
Fehérje: 8,7 g
Só: 0,93 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Vajas csokis zsemle 70g
Felhasznált gabonák: búza

Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy az igazi, jó minőségű csokoládé, illetve kakaó a fenséges íz mellett egészséget szolgáló polifenolokat, köztük flavonoidokat tartalmaz. A polifenol vegyületek (amelyek a vörösborban, teában, almában, narancsban és különböző zöldségekben találhatók meg) a szervezetben természetes antioxidánsként működnek, így védelmet nyújtanak a szabadgyökök által okozott károsodások és betegségek ellen. Ebből a szempontból a magasabb kakaópor, vagy - kizárólag a földi kakaóbabból előállított - kakaólé tartalmú keserű csokoládék nyújtják a legtöbb előnyt. 50g keserű csokoládé annyi fenol vegyületet tartalmaz, mint 1,5 deciliter vörösbor, ami jelentős mennyiségnek számít. A Jókenyér csokis zsemle az édesszájúak kelt kalácsa piciben.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, víz, vaj*, kristálycukor, tojás*, tejpor*, csokoládé, élesztő, tengeri só , lisztjavítószer*. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1563 kJ
Energia: 372 kcal
Zsír: 11,87 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,32 g
Szénhidrát: 56,56 g
Amelyből cukrok: 9,51 g
Rost: 2,12 g
Fehérje: 8,56 g
Só: 0,94 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Vajas mazsolás zsemle 70g
Felhasznált gabonák: búza

Mazsolás kalács gyermekméretben, nem csak gyerekeknek. A tészta vaj hozzáadásával készül, így finomabb, harmonikusabb ízű tésztaalapot kapunk. Ehhez hozzáadjuk a bőséges, különlegesen finom, minőségi kaliforniai mazsolát. Ilyen összetevőkből mi más lehetne, mint egy fenséges kalácscsoda, ami mindenki kedvence?

 
Összetevők

úzaliszt (BL55)*, víz, vaj*, kristálycukor, tojás*, tejpor*, mazsola, élesztő, tengeri só , lisztjavítószer*. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (analitikai vizsgálat alapján)
Energia: 1281 kJ
Energia: 303 kcal
Zsír: 4,9 g
Amelyből telített zsírsavak: 2,67 g
Szénhidrát: 54,1 g
Amelyből cukrok: 19,2 g
Rost: 4 g
Fehérje: 8,7 g
Só: 0,93 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Csokoládés croissant 90g
Felhasznált gabonák: búza

Belgium világszerte híres terméke a belga csokoládé, amely hírnevét elsősorban magas minőségének köszönheti. A friss és roppanós Jókenyér csokis croissant az igényes csokoládét kedvelők ízletes reggelije. Ez a finomság gondosan megválasztott belga csokoládérúddal, a Jókenyér vajas croissant tésztájával készül, melybe igazi élmény beleharapni.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, víz, vaj*,csokoládé , lisztjavítószer*, élesztő, kristálycukor, tengeri só. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1898 kJ
Energia: 453 kcal
Zsír: 21,01 g
Amelyből telített zsírsavak: 11,41 g
Szénhidrát: 56,88 g
Amelyből cukrok: 11,4 g
Rost: 2,19 g
Fehérje: 8,03 g
Só: 0,39 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Baconos croissant 100g
Felhasznált gabonák: búza

A croissant receptje nem Franciaországból ered, de Marie Antoinette jóvoltából mára a franciák mindennapos reggelije. A JÓkenyér baconos croissant azok kedvencévé válhat, akiknek nem kell vigyázniuk az alakjukra és kedvelik a telt ízeket. A vajas tészta alapot, vajjal tovább rétegeltük, hogy kívül ropogós, belül könnyű lehessen. Hosszú tésztavezetést alkalmaztunk, hogy kellően össze tudjanak érni az ízek, de többek között ennek köszönhető az is, hogy az így készült finomság tovább friss marad. A tésztát kézzel felsodortuk miközben belebújtattunk egy bacon szeletet. A végeredmény egy füstölt ízvilágú, tartalmas péksütemény, melyet maga Marie Antoinette is bizonyosan fenségesnek találna!

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, víz, vaj*, bacon, lisztjavítószer*, élesztő, kristálycukor, tengeri só. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1853 kJ
Energia: 443 kcal
Zsír: 24,19 g
Amelyből telített zsírsavak: 14,53 g
Szénhidrát: 47,37 g
Amelyből cukrok: 2,07 g
Rost: 2,16 g
Fehérje: 8 g
Só: 0,89 g
Tartósítószer mentes
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Sajtos croissant 100g
Felhasznált gabonák: búza

A croissant receptje nem Franciaországból ered, de Marie Antoinette jóvoltából mára a franciákhoz köti a világ. Mi a JÓkenyérnél a croissant-t vajban gazdag tésztából készítjük, melyet vajjal tovább rétegelünk, hogy egy igazán könnyű péksüteményt nyerhessünk. Hosszú tésztavezetést alkalmazunk, hogy kellően össze tudjanak érni az ízek, de többek között ennek köszönhető az is, hogy az így készült finomság tovább friss marad. A tetejére szórt eidami és gouda sajtok keveréke a sütést követően páratlanul ropogóssá varázsolja külsejét. Szaküzleteinkben megkóstolhatja szendvicsként is: sonkával, sajttal és friss zöldségekkel töltve maga az Álomszendvics!

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, víz, vaj*, sajt* , lisztjavítószer*, élesztő, kristálycukor, tengeri só. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1747 kJ
Energia: 417 kcal
Zsír: 18,9 g
Amelyből telített zsírsavak: 12,71 g
Szénhidrát: 53,48 g
Amelyből cukrok: 2,26 g
Rost: 2,44 g
Fehérje: 7,01 g
Só: 0,44 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Croissant 90g
Felhasznált gabonák: búza

Már annyira általános, hogy bele se gondolunk, vajon honnan származik ez a könnyű, ropogós péksütemény. A croissant története nem ismert, több mese is fennmaradt a sütemény első készítéséről. Az azonban biztos, hogy először Bécsben készítettek, a török ostrom leverésének ünneplésekor, a hold alak pedig a törökök zászlaját szimbolizálja. Franciaországba Marie Antoinette jóvoltából került. A croissant mára eggyé olvadt Franciaországgal, osztrák eredete teljesen a feledés homályába merült. Jókenyér kínálatban készítjük töltelék nélkül vajas croissant, édes-, vagy sós (sajt) töltelékkel is.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, víz, vaj*, lisztjavítószer*, élesztő, kristálycukor, tengeri só. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (analitikai vizsgálat alapján)
Energia: 1571 kJ
Energia: 375 kcal
Zsír: 16,7 g
Amelyből telített zsírsavak: 12,26 g
Szénhidrát: 44,1 g
Amelyből cukrok: 3,6 g
Rost: 7 g
Fehérje: 8,7 g
Só: 0,84 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Meggyes rétes
Felhasznált gabonák: búza

Meggyes rétesünk egy igazi, békebeli finomság, hisz az alapját képező rétestészta receptjét az immáron 92 éves, solymári Midi nénitől vettük át, aki még édesanyjától tanulta a rétes készítés tudományát. Mi a JÓkenyérnél, az ő útmutatásai szerint, kézzel nyújtott tésztát, a saját készítésű meggy töltelékünkkel gazdagítjuk. Meggyes rétesünket tehát jó szívvel ajánljuk mindenkinek, hisz nem csak finom, hanem egy egészséges választás is. A meggy gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és a levében lévő antioxidánsok jótékony hatásúak szervezetünkre.

 
Összetevők

meggy, liszt*(bl55), liszt(bff55)*, víz, zsír, kristálycukor, tojás*, napraforgóolaj, piskóta*, kukoricakeményítő, só, ecet (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 887 kJ
Energia: 211 kcal
Zsír: 8,88 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,12 g
Szénhidrát: 29,23 g
Amelyből cukrok: 6 g
Rost: 0,76 g
Fehérje: 3,27 g
Só: 3,27 g
Adalékanyag mentes
Tartósítószer mentes
Élesztő nélküli termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Túrós rétes
Felhasznált gabonák: búza

Az igazi kézzel nyújtott rétestészta elkészítése komoly gyakorlatot és szakértelmet igényel. Éppen ezért manapság sokan készen kapott vagy géppel készült tésztát használnak fel a rétes készítéshez. Nem úgy, mint mi a JÓkenyérnél, akik továbbra is saját magunk, kézzel nyújtjuk a tésztát, mely elkészítésének titkát az immáron 92 éves, solymári Midi nénitől tanultunk. A leheletvékonyra húzott, finom tésztát pedig általunk ízesített nádudvari túróval töltjük, melynek házias jellege a hortobágyi mikroklímának, és ezáltal a térségbeli tehenészetek egyedi tejminőségének köszönhető.

 
Összetevők

túró*, liszt(BL55)*, liszt(BFF55)*, tojás*, víz, zsír, kristálycukor, napraforgóolaj, búzakeményítő, vaníliás cukor, mazsola, só, ecet, citrom. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1036 kJ
Energia: 247 kcal
Zsír: 10,51 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,11 g
Szénhidrát: 28,31 g
Amelyből cukrok: 8,89 g
Rost: 0,75 g
Fehérje: 9,38 g
Só: 0,44 g
Adalékanyag mentes
Tartósítószer mentes
Élesztő nélküli termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Almás rétes
Felhasznált gabonák: búza

Habár a rétes eredete a török időkig nyúlik vissza, a mai formájú feltekert, töltött rétes a 18–19. század fordulóján alakult ki az Osztrák–Magyar Monarchia területén. Régebben az ünnepi, lakodalmi étkezéseknél hagyományos édességnek számított, hiszen tésztájának elkészítése komoly gyakorlatot és szakértelmet igényel. Manapság, a készen kapott rétestésztáknak köszönhetően a hétköznapokon is gyakran a tányérunkra kerül. Mi a JÓkenyérnél továbbra is a hagyományos, kézzel nyújtott tésztával készítjük réteseinket, adalékanyagok hozzáadása nélkül, melynek almatöltetét fahéjjal és vaníliával ízesítjük. A receptet az immáron 92 éves, solymári Midi nénitől vettük át, aki még édesanyjától tanulta a rétes készítés tudományát. Bátran állíthatjuk tehát, hogy egy igazi, békebeli rétes a miénk!

 
Összetevők

alma, liszt(bl55)*, liszt(bff55)*, víz, kristálycukor, zsír, vaj*, citrom, tojás*, napraforgóolaj, piskóta*, kukoricakeményítő, vaníliás cukor, só, ecet, fahéj. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 954 kJ
Energia: 228 kcal
Zsír: 11,75 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,12 g
Szénhidrát: 27,02 g
Amelyből cukrok: 5,94 g
Rost: 0,96 g
Fehérje: 3,07 g
Só: 0,46 g
Adalékanyag mentes
Tartósítószer mentes
Élesztő nélküli termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Sonkás petrezselymes táska 120g
Felhasznált gabonák: búza

Ezen péksüteményünk alapja leveles tészta, melyet mi, a JÓkenyérnél vajjal készítünk és vajjal rétegelünk, hogy egy istenien könnyű finomságot nyerjünk. Hosszú tésztavezetést alkalmazunk, hogy kellően össze tudjanak érni az ízek, de többek között ennek köszönhető az is, hogy az így készült finomság tovább friss marad. Tejföllel kevert sonkával töltjük, melyhez bőségesen adunk petrezselymet is, mely utóbbinak a fogyasztása a szervezet számára különösen a téli hónapokban előnyös, hisz vitaminokban gazdag és gyomorerősítő, vesetisztító hatású. Akik szeretik a francia konyhában oly gyakori, leveles tészta alapú, sós finomságokat, azoknak bátor szívvel ajánljuk!

 
Összetevők

Búzaliszt (BL55)*, Víz, Vaj*, Sonka, Sajt*, Tojás*, Tejföl*, Lisztjavítószer, Élesztő, Kristálycukor, Tengeri só, Feketebors, Petrezselyem. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1599 kJ
Energia: 382 kcal
Zsír: 19,87 g
Amelyből telített zsírsavak: 11,13 g
Szénhidrát: 36,99 g
Amelyből cukrok: 1,54 g
Rost: 1,66 g
Fehérje: 13,04 g
Só: 0,84 g
Tartósítószer mentes
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Lekváros táska 120g
Felhasznált gabonák: búza

A kajszibarack rendkívül gazdag béta-karotinban, ami az A-vitamin előanyaga. Élettani hatását tekintve ez az ''arany gyümölcs'' elsősorban szellemi munkát végzőknek lett teremtve, magas foszfor-, magnézium- és vastartalma miatt. Serkenti az agyműködést, a növekedést, javítja a látást, növeli az ellenálló képességet. A csontok, szövetek újjáépítésében is fontos szerepet játszik. A Jókenyér lekváros táska gyerekkorunk közkedvelt sárgabarack lekvárral töltött leveles tésztájú péksüteménye, reggelire, tízóraira vagy uzsonnára egyaránt.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, kajszibarack íz, víz,lapvaj*, leveles lisztjavítószer*, Folyékony élesztő, Kristálycukor, Tengeri só. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1378 kJ
Energia: 328 kcal
Zsír: 11,88 g
Amelyből telített zsírsavak: 7,99 g
Szénhidrát: 49,69 g
Amelyből cukrok: 1,42 g
Rost: 2,36 g
Fehérje: 4,42 g
Só: 0,28 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Gesztenyés táska 120g
Felhasznált gabonák: búza

Együnk több gesztenyét! Nem csak finom, de nagyon egészséges is, így bármelyik elkészítési formáját is választjuk, szervezetünk mindenképpen csak jól járhat:a kalóriatartalma alacsony, míg szénhidráttartalma jelentős, amely a gesztenye kb. 30-35%-ban alkotja. A szénhidrátok elsősorban energiaforrások és raktározott formájuk gyorsan mobilizálható tartalék energiát jelent. A Jókenyér pékjei a szokásos ízes táskák mellett szeretettel alkották meg ezt a fenségesen gazdag gesztenyével töltött leveles tésztát.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, gesztenye, víz, lapvaj*, kristálycukor, leveles lisztjavítószer*, élesztő, tengeri só. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1285 kJ
Energia: 305 kcal
Zsír: 9,99 g
Amelyből telített zsírsavak: 6,54 g
Szénhidrát: 48,73 g
Amelyből cukrok: 7,21 g
Rost: 1,26 g
Fehérje: 4,51 g
Só: 0,23 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Meggyes táska 120g
Felhasznált gabonák: búza

A jótékony meggy: gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagokban (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak. A levében lévő antioxidánsok segítik megőrizni a vénák falának rugalmasságát, és ezáltal a visszérbetegségek elkerülését. Enyhítik az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, ill. a fejfájást. A Jókenyér meggyes táska ízletes gyümölcsös leveles tészta.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, meggy, víz, vaj*, búzakeményítő*, lisztjavítószer, kristálycukor, élesztő, citromlé, tengeri só, fahéj. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1040 kJ
Energia: 248 kcal
Zsír: 9,91 g
Amelyből telített zsírsavak: 6,54 g
Szénhidrát: 35,06 g
Amelyből cukrok: 2,6 g
Rost: 1,28 g
Fehérje: 3,95 g
Só: 0,23 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Túrós táska 120g
Felhasznált gabonák: búza

A TÚRÓ a magyar konyhában közkedvelt alapanyag.Nem csak egészséges hanem finom táplálék, amely tartalmazza a TEJ szervezetünk számára fontos összetevőit: magas biológiai értékű fehérjét, valamint kalciumot és foszfort. Alacsony energiatartalma és könnyű emészthetősége miatt mindenkinek – különösen idősebb embereknek és fogyókúrás étrenden lévőknek – javasolt a fogyasztása. A Jókenyér pékárui közül a legkedveltebb süteményünk titka, a saját receptúra szerint összeállított rengeteg mazsolát tartalmazó prémium minőségű krémtúró, könnyű leveles vajas tésztába csomagolva.

 
Összetevők

Búzaliszt (BL55)*, Túró*, Víz, Vaj*, Kristálycukor, Pudingpor, Tojás*, Lisztjavítószer, Mazsola, Citromlé, Élesztő, Tengeri só. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (analitikai vizsgálat alapján)
Energia: 1072 kJ
Energia: 254 kcal
Zsír: 6,7 g
Amelyből telített zsírsavak: 4,92 g
Szénhidrát: 40,3 g
Amelyből cukrok: 14,6 g
Rost: 1,05 g
Fehérje: 7,7 g
Só: 0,7 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Áfonyás táska 120g
Felhasznált gabonák: búza

Aki próbált már otthon leveles tésztát készíteni, az jól tudja, hogy ez nem egyszerű: időigényes feladat, melybe csak a gyakorlottaknak érdemes belevágni. A JÓkenyér áfonyás táska leveles tésztáját vajjal készítettük és vajjal rétegeltük, hogy egy istenien könnyű finomságot nyerjünk. Hosszú tésztavezetést alkalmaztunk, hogy kellően össze tudjanak érni az ízek, de többek között ennek köszönhető az is, hogy az így készült finomság tovább friss marad. A péksütemény nevét adó áfonya szinte minden más gyümölcsnél vagy zöldségnél erősebb és hatékonyabb antioxidánsokat tartalmaz. A vele készült töltelék pikáns ízvilágával egy igazán különleges reggeli, vagy uzsonna része lehet.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, víz, vaj*, áfonya, lisztjavítószer*, kristálycukor, élesztő, tengeri só (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1133 kJ
Energia: 270 kcal
Zsír: 9,73 g
Amelyből telített zsírsavak: 6,54 g
Szénhidrát: 40,75 g
Amelyből cukrok: 4,42 g
Rost: 1,79 g
Fehérje: 3,89 g
Só: 0,23 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Túrós csiga
Felhasznált gabonák: búza

A JÓkenyér túrós csiga is egy olyan péksütemény, amely nem fog minden pékségben visszaköszönni. Nem csupán azért, mert ritkán találkozhatunk olyan gazdag kelt tésztával, mely valódi vajjal, hosszú tésztavezetéssel készült, hanem azért is, mert a túró tölteléket jellemzően csak táskával párosítják. A változatosságot kedvelő „csigarajongók” tehát örülhetnek, a diós és mákos csiga mellett, ez a harmadik csigakülönlegesség. Érdemes megkóstolni, hisz eme mazsolával gazdagított, saját készítésű túrókrémmel töltött péksütemény olyan finomság, ami felérhet egy Túró Rudival is.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, túró*, víz, vaj*, kristálycukor, pudingpor, tojás*, lisztjavítószer, mazsola, citromlé, élesztő, tengeri só. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1198 kJ
Energia: 284 kcal
Zsír: 7,01 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,19 g
Szénhidrát: 46,57 g
Amelyből cukrok: 10,12 g
Rost: 1,24 g
Fehérje: 8,06 g
Só: 0,56 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Kakaós csiga 120g
Felhasznált gabonák: búza

A kakaós csigát szinte mindenki szereti: finom leveles kelt tészta, lágyan olvadó selymes kakaó ízzel párosítva. Legfőképpen reggelire, növésben lévőknek akár vacsorára, vagy ebéd utáni desszertnek, a kakaós csiga helytáll minden szituációban. A Jókenyér kakaós csigája kívül belül omlósan puha, így nem kell megküzdeni a külső ropogós réteg elfogyasztásával a szebb reményű gazdagon kakaós belsőért.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, vaj*, víz, kristálycukor, tojás*, tejpor*, kakaópor, élesztő, tengeri só, lisztjavítószer*. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (analitikai vizsgálat alapján)
Energia: 1780 kJ
Energia: 425 kcal
Zsír: 19,6 g
Amelyből telített zsírsavak: 14,12 g
Szénhidrát: 53,17 g
Amelyből cukrok: 21,19 g
Rost: 1,95 g
Fehérje: 8,07 g
Só: 0,73 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Fahéjas csiga 120g
Felhasznált gabonák: búza

Fahéj: A héberek, görögök és rómaiak a fahéjat fűszernek, illatszernek és gyógyszernek -emésztési zavarokra - egyaránt használták, míg az egyiptomiak balzsamokba keverték bele. Íze kesernyés-édeskés, picit csípős és illata jellegzetes. A fahéj illata meleg, fűszeres, amit a Jókenyérnél könnyű ropogós kelt leveles tésztába tekerve ajánlunk önnek.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, vaj*, víz, kristálycukor, tojás*, tejpor*, kakaópor, élesztő, tengeri só, lisztjavítószer*. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1683 kJ
Energia: 401 kcal
Zsír: 17,52 g
Amelyből telített zsírsavak: 9,06 g
Szénhidrát: 54,04 g
Amelyből cukrok: 20,9 g
Rost: 2,27 g
Fehérje: 5,77 g
Só: 0,64 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Mákos csiga
Felhasznált gabonák: búza

A mákmagok elsősorban jelentős béltisztító hatásuk miatt foglalhatják el méltó helyüket az egészségmegőrző táplálkozásban. A mák jótékony élettani hatása még, hogy lassítja az öregedési folyamatokat, csökkenti a magas vérnyomást, megelőzi az embóliát, trombózist. A Jókenyér mákos csigát pékmestereink marcipánnal is gazdagítják, hogy még krémesebb, lágyabb ízélményt nyújtson Önnek.

 
Összetevők

víz, búzaliszt (BL55)*, mák, kristálycukor, vaj*, méz, tejpor*, tojás*, pudingpor, élesztő, tengeri só, fahéj, lisztjavítószer. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1389 kJ
Energia: 330 kcal
Zsír: 11,56 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,19 g
Szénhidrát: 48,41 g
Amelyből cukrok: 12,1 g
Rost: 1,41 g
Fehérje: 7,5 g
Só: 0,56 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Diós csiga 120g
Felhasznált gabonák: búza

A változatosságot kedvelő „csigarajongók” figyelmébe ajánljuk diós csigánkat, melynek alapja némileg eltér a közkedvelt kakaós csiga testvérétől, hiszen diós csigánk kelt tésztából készült. Ami azonban közös, hogy igazi vajjal, sok pihentetéssel születik meg ez a finomság is, mely aztán dióval töltve egy ellenállhatatlan péksüteménnyé válik. Miért pont dióval? A dió mellett számos érv szól. Leginkább érvédő, érelmeszesedést gátló, koleszterinszint csökkentő hatásáról ismert a magja, így már az ókorban is a közkedvelt eledelek közé tatozott. A JÓkenyér diós csigába egy leheletnyi fahéjjal ízesített, adalékmentes diótöltelék formájában kerül a dió. A boltokban frissen kisütött csigákat a „tálalást” megelőzően finoman megkenjük cukorfondanttal, mely nem csak védi, de tovább is gazdagítja ezt a finomságot.

 
Összetevők

búzaliszt (BL55)*, víz, kristálycukor, dióbél* [7,8%], vaj*, tojás*, tejpor*, élesztő, fahéj, tengeri só, lisztjavítószer. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1343 kJ
Energia: 320 kcal
Zsír: 11,87 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,19 g
Szénhidrát: 45,36 g
Amelyből cukrok: 11,75 g
Rost: 1,29 g
Fehérje: 7,21 g
Só: 0,56 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Teljeskiőrlésű francia kifli
Felhasznált gabonák: búza

A teljeskiőrlés lehetővé teszi, hogy az előzetesen megtisztított gabonaszem összes hasznos alkotórésze, a korpa és a csíra is megmaradjon. Az így készült péksüteményeknek magasabb az élelmi rost-, vitamin, fehérje-, ásványi anyag-tartalmuk, és jellemzően tömörebbek, vaskosabb szerkezetűek. A JÓkenyér teljeskiőrlésű francia kifli csakis a saját malmunkban, frissen őrölt, teljeskiőrlésű lisztből készül. Ezzel együtt sikerült egy viszonylag laza szerkezetű, a kategóriájában kifejezetten könnyűnek tekinthető péksüteményt megalkotnunk. Hogyan? A tésztát, - amely eleve vajban gazdag, - a vajjal tovább rétegeltük, majd jó sokáig hagytuk pihenni, hogy kellően összeérhessenek az ízek. Az eredmény tehát egy igazán különleges élmény, mely testünket és lelkünknek egyaránt nemesbíti. Egy páratlan finomság az egészséges péksütemények között. Ropogós sarkát még a francia pékek is megirigyelnék!

 
Összetevők

frissen őrölt teljeskiőrlésű búzaliszt*, víz, vaj*, sütőszer, élesztő, kristálycukor, tengeri só (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (analitikai vizsgálat alapján)
Energia: 1480 kJ
Energia: 355 kcal
Zsír: 16,8 g
Amelyből telített zsírsavak: 11,23 g
Szénhidrát: 39,6 g
Amelyből cukrok: 2,3 g
Rost: 7,1 g
Fehérje: 7,7 g
Só: 0,78 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
100% teljeskiőrlésű lisztből készült termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Teljeskiőrlésű diós 65g
Felhasznált gabonák: búza

Egy 100% teljeskiőrlésű lisztből készült, töltött, édes finomság. Készítéséhez kizárólag saját malmunkban, frissen őrölt teljeskiőrlésű búzalisztet használunk fel. A tésztához sok vajat adunk, és sokáig pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. A tölteléket valódi dióból mi magunk főzzük, csak kiváló minőségű alapanyagokból.

 
Összetevők

Ivóvíz, teljeskiőrlésű búzaliszt*, vaj*, dió*, kristálycukor, zsemlemorzsa*, tojás, lisztjavítószer, élesztő, tej*, só, fahéj. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1399 kJ
Energia: 335 kcal
Zsír: 16,45 g
Amelyből telített zsírsavak: 7,23 g
Szénhidrát: 36,56 g
Amelyből cukrok: 7,3 g
Rost: 5,12 g
Fehérje: 7,5 g
Só: 0,63 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
100% teljeskiőrlésű lisztből készült termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Teljeskiőrlésű mákos 65g
Felhasznált gabonák: búza

Egy 100% teljeskiőrlésű lisztből készült, töltött, édes finomság. Készítéséhez kizárólag saját malmunkban, frissen őrölt teljeskiőrlésű búzalisztet használunk fel. A tésztához sok vajat adunk, és sokáig pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. A tölteléket magunk főzzük sok mákkal, fűszerekkel, a töltelék mennyisége és íze tökéletesen harmonizál a teljeskiőrlésű tésztával.

 
Összetevők

Teljeskiőrlésű búzaliszt*, ivóvíz, mák, vaj*, kristálycukor, zsemlemorzsa*,lisztjavítószer, méz, élesztő, pudingpor*, só, fahéj. (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1444 kJ
Energia: 345 kcal
Zsír: 16,14 g
Amelyből telített zsírsavak: 7,23 g
Szénhidrát: 39,6 g
Amelyből cukrok: 7,64 g
Rost: 5,23 g
Fehérje: 7,79 g
Só: 0,63 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
100% teljeskiőrlésű lisztből készült termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ

 

Teljeskiőrlésű kakaós csiga
Felhasznált gabonák: búza

A kakaós csiga a legkedveltebb péksüteményünk, mi magyarok többet vásárolunk belőle, mint bármi más péksüteményből. Ezért is éreztük fontosnak, hogy megalkossuk ennek a péksüteménynek az egészséges, 100% teljeskiőrlésű verzióját. A teljeskiőrlésű kakaós csigánkhoz kizárólag saját malmunkban, frissen őrölt teljeskiőrlésű búzalisztet használunk fel. A tésztához sok vajat adunk, és sokáig pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Így kívül ropogós, belül pedig puha tésztát kapunk, amit sok-sok kakaóval töltünk meg. Az eredmény sokkal több mint kakaós csiga: egy tradíció méltó megújítása, ami egyszerre hozza a megszokott ízeket, közben pedig teljesen új élményt nyújt. Jó hír a diétázóknak, hogy egy darab 100% teljeskiőrlésű kakaós csiga mindössze 245 Kcal-t tartalmaz. Kóstolja meg ezt az egészséges finomságot szaküzletünkben!

 
Összetevők

frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, víz, kristályckor, vaj*,kakaópor, sütőszer,F élesztő, só (Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1582 kJ
Energia: 377 kcal
Zsír: 14,23 g
Amelyből telített zsírsavak: 8,63 g
Szénhidrát: 51,27 g
Amelyből cukrok: 23,55 g
Rost: 8,06 g
Fehérje: 6,79 g
Só: 0,71 g
Tartósítószer mentes
Vegetáriánus termékek
100% teljeskiőrlésű lisztből készült termékek
 
MEGVÁSÁROLHATÓ