Hónap témája

Teljes kiőrlésű, tönköly és még kalács is! – JÓkenyér teljeskiőrlésű tönköly kalács – januárban kedvezménnyel kínáljuk!

Teljes kiőrlésű, tönköly és még kalács is!
JÓkenyér teljeskiőrlésű tönköly kalács – januárban kedvezménnyel kínáljuk!

A teljes kiőrlésű kenyerek kínálata egyre szélesebb, a tönkölybúza alapú termékek is reneszánszukat élik, de hogy ez a két dolog egy édes tésztában érjen össze, ma még igen ritka pillanat! Pékmestereink éppen ezért addig dolgoztak új péksüteményünk receptúráján, míg megszületett a tökéletes JÓkenyér Teljes kiőrlésű tönköly kalács, ráadásul csökkentett cukortartalommal!

Bocsánatos bűnök

Tudjuk, hogy január a(z újra)kezdés, a váltások és változások hónapja. Fogyókúrázni kezdünk, sportbérletet veszünk, méregtelenítünk, felülbíráljuk addigi életmódunkat és listát készítünk: mit fogunk másként csinálni. Tudjuk azt is, hogy a drasztikus váltások nem mennek könnyen, olykor megbicsaklik akaraterőnk, de jó hír, hogy vannak bocsánatos „bűnök” és nem kell minden finomságról teljesen lemondanunk, elég, ha tudatosabban választunk!


Fonott kalács egészséges csavarral

Ha pékmestereink egyszer a fejükbe vesznek valamit, az előbb-utóbb alakot is ölt valamely péksütemény formájában. Így volt ez a tejes kiőrlésű tönköly kaláccsal is. Addig gyúrták, alakították, mérték, pihentették, sütötték és finomhangolták, míg tökéletes nem lett és megszületett a fehér lisztes foszlós kalácsok rostban gazdagabb, szénhidrátban és cukorban is szegényebb alternatívája!

A csodálatos tönköly

A tönkölybúza ősi búzafajta, ami ugyan hosszú időre feledésbe merült, ám az egészségtudatos táplálkozással együtt fokozatosan visszatért hétköznapjainkba. A tönkölybúza szénhidrátban szegényebb, de fehérje- és rosttartalomban felülmúlja a hagyományos búzát. Emellett rengeteg féle aminosavat is nagyobb mennyiségben tartalmaz, megtalálható benne szinte a teljes B-vitamincsoport (a B12-vitamin kivételével), niacin- és E-vitamin, kalcium-, magnézium-, foszfor- és szeléntartalma sem csekély és réz-, vas-, mangán- és cinktartalomban is lekörözi a búzát. A tönköly további előnye, hogy nem terheli a szervezetet, könnyen emészthető, a benne lévő hasznos tápanyagok viszonylag gyorsan felszívódnak a szervezetben. *
A Jókenyér teljeskiőrlésű tönköly kalácsunkban igyekszünk megőrizni ennek az ősi búzafajtának minden előnyös tulajdonságát, így ezt a kalácsunkat is 100%-ban természetes alapanyagokból, ízfokozók, adalék- és színezőanyagok felhasználása nélkül készítjük!

JÓ hír…

Ha megkóstolnád ezt a

  • hagyományos kalácsainkhoz képest csökkentett cukortartalmú,
  • teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készülő,
  • mandulával szórt kalácsunkat,

térj be szaküzleteinkben, ahol januárban kedvezményes áron kínáljuk!

Kalácsunk pontos összetételéről és tápérték adatairól bővebb információ, illetve szaküzleteink listája weboldalunkon érhető el!

*Forrás: wikipedia
#jókenyér #jóétvágyat #szeretemakenyeret #azvagyamitmegeszel #pékség #jókenyérpékség #tönköly #teljeskiőrlésű #kalacs #jokenyer #pekseg #tonkoly #teljeskiorlesu #kalács