Teljes kiőrlésű cukormentes almás süti

Felhasznált gabonák: búza

Ez a teljes kiőrlésű almás süti kizárólag frissen őrölt teljes kiőrlésű lisztből készült, cukor helyett pedig xilit és eritrit keverékét használtuk, a tetejét diabetikus sárgabarack dzsemmel fényesítettük – így a cukorbetegek is bátran megkóstolhatják. 100 g süti 19 g szénhidrátot tartalmaz, ami a teljes kiőrlésű lisztből származó lassú felszívódású szénhidrát, így a vércukor szintet lassabban emeli meg. A receptet Bezselics Ildikó, a Két Cica konyhája blog szerzője osztotta meg velünk.

Összetevők:

almakocka, vaj*, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, sárgabarack jam (kalória csökkentett), teljes tojáslé*, xylitol édesítőszer, erythritol édesítőszer, dióbél*, sütőpor, fahéj

Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.

Tápérték adatok

Átlagos tápérték 100 g termékben*

Energia 221 kcal / 919 kJ
Zsír 13,94 g
amelyből telített zsírsavak 0,11 g
Szénhidrát 19 g
amelyből cukrok 0,03 g
Rost 2,02 g
Fehérje 3,75 g
0,14 g

*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)

Értékesítési pontok

A termék kizárólag a JÓKENYÉR szaküzleteiben kapható.

Tovább a szaküzletekhez