Teljes kiőrlésű cukormentes almás süti
Felhasznált gabonák: búza
Ez a teljes kiőrlésű almás süti kizárólag frissen őrölt teljes kiőrlésű lisztből készült, cukor helyett pedig xilit és eritrit keverékét használtuk, a tetejét diabetikus sárgabarack dzsemmel fényesítettük – így a cukorbetegek is bátran megkóstolhatják. 100 g süti 19 g szénhidrátot tartalmaz, ami a teljes kiőrlésű lisztből származó lassú felszívódású szénhidrát, így a vércukor szintet lassabban emeli meg. A receptet Bezselics Ildikó, a Két Cica konyhája blog szerzője osztotta meg velünk.
Összetevők:
almakocka, vaj*, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, sárgabarack jam (kalória csökkentett), teljes tojáslé*, xylitol édesítőszer, erythritol édesítőszer, dióbél*, sütőpor, fahéj
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 221 kcal / 919 kJ |
Zsír | 13,94 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,11 g |
Szénhidrát | 19 g |
amelyből cukrok | 0,03 g |
Rost | 2,02 g |
Fehérje | 3,75 g |
Só | 0,14 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)