Hónap témája

Ünnepi sütemények – akár hozzáadott cukor nélkül is – Rendeld meg időben a JÓkenyér finomságait

Ünnepi sütemények – akár hozzáadott cukor nélkül is
Rendeld meg időben a JÓkenyér finomságait

Ezekben a különös időkben, ha lehet, még fontosabbak az ünnepnapok. S bár idén talán másként telik majd a karácsony, amit tudunk, igyekszünk megtartani hagyományainkból. Az ünnepi hangulathoz most is hozzátartoznak a karácsonyi finomságok, ezért a JÓkenyérnél már készítjük tradicionális süteményeinket. Üzleteink polcain a bejgli és a szintén német eredetű adventstollen mellett idén új, hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemények is helyet kapnak.

Karácsonyi sütemények HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL

Azok számára, akik speciális étrendet vagy diétát folytatnak, JÓ hírünk van! Pékmestereink megalkották Ünnepi mákos és Ünnepi diós süteményeinket, a hagyományos JÓkenyér bejglik kistestvéreit, melyeket hozzáadott cukor nélkül készítünk!

Fogyni vágyók és cukorbetegek* számára is jó választás lehet a eritrittel készülő, töltelékben gazdag ünnepi finomságunk!
(* Az egyéni igények miatt fogyasztás előtt minden esetben nézze meg az összetevőket és pontos tápérték adatokat!)

ÜNNEPI DIÓS és ÜNNEPI MÁKOS süteményeinket 12.10-től keresse üzleteinkben!

ÜZLETEINK elérhetőségei: jokenyer.hu/szakuzletek

A JÓ BEJGLI KÜLÖNLEGES

Kevéssé ismert, de a bejgli osztrák közvetítéssel érkezett hazánkba a 19. század második felében, amikortól német divat szerint kezdték itthon is ünnepelni a karácsonyt.

Különleges bejglinket pékmestereink sváb családi recept alapján készítik. A tésztát sokáig pihentetjük és gazdagon töltjük, hogy minden falat íze harmonikus legyen, és az ünnepek végére is szaftos maradjon a sütemény, ne száradjon és morzsálódjon.

A népi hiedelem szerint a diót rontás ellen kell fogyasztani, a mák pedig bőséget hoz a házhoz, ezért (is) használunk mindkettőből bőven süteményeinkhez!

A JÓkenyér bejglik valóban különleges minősítésűek – megfelelve a Magyar Élelmiszerkönyv szabályozásnak – hiszen…

  • kizárólag természetes alapanyagokból,
  • valódi vajjal készülnek,
  • tölteléktartalmuk pedig min. 50%.

A DIÓS és MÁKOS BEJGLIK már kaphatók üzleteinkben csomagolt formában is, így ajándéknak is tökéletesek lehetnek!

Az ünnepekre előrendelést üzleteinkben fogadunk.

ÜZLETEINK elérhetőségei: jokenyer.hu/szakuzletek

FENSÉGES ÜNNEPI KALÁCS: ADVENTSTOLLEN

A hagyományos recept szerint fehér porcukros bevonatta készülő stollen a pólyába tekert újszülött Jézusra emlékeztet, amire eredeti neve – Christstollen, vagyis Krisztuskalács – is utal.

  • A kelt tésztát mandulával, marcipánmasszával, rumba áztatott mazsolával, kandírozott citrommal és naranccsal dúsítjuk.
  • Ezután melegítő fűszereket, fahéjat, gyömbért, koriandert és szegfűszeget keverünk hozzá.
  • Egy dologban azonban eltérünk a hagyományoktól! Míg az eredeti receptúra szerint magas alkoholtartalommal készülnek ezek a finom kalácsok, a JÓkenyér ADVENTSTOLLEN rumtartalma a sütés folyamán elpárolog, így bárki biztonsággal fogyaszthatja!

Vásárolni előre csomagolva, kerek és hagyományos kalács formában is lehet.
Kóstolja meg süteményeinket, vagy adja őket ajándéka, hogy megédesítse az ünnepeket!

Az ADVENTSTOLLENRE ünnepi előrendelést üzleteinkben fogadunk.

ÜZLETEINK elérhetőségei: jokenyer.hu/szakuzletek

Nézze meg, hogyan készülnek a JÓkenyér karácsonyi süteményei:

(A felvétel 2019-ben készült. Üzemünkben jelenleg is az óvintézkedések maximális betartásával, maszkban, rendszeres fertőtlenítés mellett dolgozunk!) 

 
#jokenyer #jókenyér #stollen #bejgli #beigli #mákos #diós #mák #dió #advent #ünnep #unnep #karacsony