Hónap témája

Wellness kenyér, amely majd mindenkinek ajánlott

wellnesskenyer.jpg

A sok húsvéti kalács után, áprilisban megfontolandó a szénhidrátfogyasztás mérséklése. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani a hónap termékével, amely ezúttal a csökkentett szénhidrát tartalmú Wellness kenyerünk.

Wellness kenyerünk receptúrájának összeállításánál arra törekedtünk, hogy egy tartalmas és ízletes kenyér szülessen, aminek fogyasztása szinte minden különleges diétába beilleszthető. Ezen „alkotásunkat” tehát egyaránt ajánljuk cukorbetegeknek, koleszterin diétán lévőknek, sportolóknak, fogyókúrázóknak vagy azoknak, akik egyszerűen csak egy finom és egészséges kenyeret kívánnak megkóstolni. Természetesen, az előírt mennyiségek betartása mellett!

– A JÓkenyér Wellness kenyérben található gabonák között a búza dominál.Íze kellemes,nem elidegenítő azoknak sem, akik kevésbé kedvelik a rozs savanykás ízvilágát.

-A búzaliszt egy részét a saját malmunkban frissen őrölve,teljes kiőrlésű formában adjuk a tésztához. A teljes kiőrlés lehetővé teszi, hogy a gabonaszem összes hasznos alkotórésze, a korpa és a csíra is megmaradjon, melynek köszönhető az így őrölt lisztek magasabb élelmi rost-, vitamin-, fehérje-, ásványi anyag-tartalma.

– Frissen őrölt, teljes kiőrlésű rozzsal is gazdagítjuk kenyerünket, hisz a rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és szénhidrátot, valamint több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs, kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre. Gyakori fogyasztása segíti az egészséges bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet.

– A tésztához adott szójapehely növeli Wellness kenyerünk fehérjetartalmát, hisz a szójababban feldolgozatlanul is magas, 34-42% körüli a fehérje aránya. Fogyasztása akár sportolók számára is ajánlott. Habár sok kritika éri a szóját az esetleges génmanipulált eredet miatt, a JÓkenyér pékjei 100%-osan GMO-mentes szójával dolgoznak!

– A búza és a rozs mellett, kenyerünk zabban is gazdag. A zab egy rostdús emésztésserkentőként ismert, mely képes gátolni a koleszterin felszívódását a szervezetben, valamint csak lassan emeli a vércukorszintet. Fogyasztása ezáltal csökkenheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, azaz szív- és cukorbetegségben szenvedőknek, magas vérnyomással küzdőknek egyaránt ajánlott gabonaféle.*

– A tésztát tovább dúsítjuk napraforgómaggal, mely számos esszenciális olajt tartalmaz, továbbá fehérje és ásványi anyag-tartalma is magas. Kiemelkedő fitoszterol tartalmának köszönhetően a napraforgómag hozzájárulhat a vér koleszterinszintjének és egyes rákfajták kialakulásának csökkentéséhez.*

– Wellness kenyerünk tetejére végül szezámmagot szórunk, mely igen fontos kalciumforrás. Súlyarányosan több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej (hétszer annyit), és vetekszik a tehénsajtok kalciumtartalmával. A kalcium mellett jelentős mennyiségben található benne magnézium, kálium, foszfor, vas, A-, E-, B1-, B2-vitaminok.*

Wellness kenyerünk szeletelt és csomagolt változatban is kapható majd minden budapesti és Pest környéki üzletláncban. Előrecsomagolt termékeink minden tényezőben megegyeznek a pultról kaphatóval – teljesen adalékmentesek -, és a csomagoláshoz sem használunk védőgázt, így tartósítószer a pékáru külsejével sem érintkezik.
Hogy a lehető legtöbben kedvet kapjanak ezen nagyszerű termékünk megkóstolásához, áprilisban kedvező áron kínáljuk őket a JÓkenyér szaküzletekben.

*forrás: Wikipédia