Hónap témája

Az újévi fogadalma az egészséges életmód?

100% Teljeskiőrlésű francia kifli

7pecsetes.jpg

 

Sokan fogadjuk meg év elején, hogy az új év az egészséges életmódról fog szólni. De a megszokott ízek előbb-utóbb nagyon hiányoznak. Az egészséges életmód azonban nem jelenti azt, hogy mindenről le kell mondania és ezentúl csak ízetlen ételeket ehet, sőt! A 100% teljeskiőrlésű francia kiflink egy egészséges és finom segítőtárs az újévi fogadalom megtartásában. Szénhidrát és rosttartalma miatt elsősorban reggelire ajánljuk – mint minden egyéb teljeskiőrlésű péksüteményünket. A teljeskiőrlésű termékek fogyasztása mellett ne feledkezzen meg a zöldségekről és a gyümölcsökről sem, és persze sportoljon rendszeresen.

A teljes kiőrlés lehetővé teszi, hogy az előzetesen megtisztított gabonaszem összes hasznos alkotórésze, a korpa és a csíra is megmaradjon. Az így készült péksüteményeknek magasabb az élelmi rost-, vitamin, fehérje-, ásványi anyag-tartalmuk, és jellemzően tömörebbek, vaskosabb szerkezetűek.

A JÓkenyér teljeskiőrlésű francia kifli csakis a saját malmunkban, frissen őrölt, teljes kiőrlésű lisztből készül. Ezzel együtt sikerült egy viszonylag laza szerkezetű, a kategóriájában kifejezetten könnyűnek tekinthető péksüteményt megalkotnunk. Hogyan? A tésztát, – amely eleve vajban gazdag, – a vajjal tovább rétegeltük, majd jó sokáig hagytuk pihenni, hogy kellően összeérhessenek az ízek.

Az eredmény tehát egy igazán különleges élmény, mely testünket és lelkünknek egyaránt nemesbíti. Egy páratlan finomság az egészséges péksütemények között.
Ropogós sarkát még a francia pékek is megirigyelnék!

A teljeskiőrlésű francia kifli januárban kedvező áron kapható a JÓkenyér szaküzletekben. Kóstolja meg!