Desszertek

Majd mindenkinek van olyan receptje, ami még nagymamája kézírását őrzi. A mi cukrászmesterünket is nagyija ihlete ezen diós sütink megalkotásánál, melynek különlegessége, hogy az összetevők között szinte a lisztből van a legkevesebb. Hogy miből van sok? A vajjal kikevert tésztába diót, barack szeleteket, meggy szemeket és magas kakaóvaj tartalmú csokoládé cseppeket forgatunk. Sütés után - hogy tovább friss maradhasson – bevonjuk, majd csokoládéhánccsal díszítjük. Egy igazi békebeli finomság!
teljes tojáslé*, vaj*, porcukor, csokoládé lencse*, dióbél*, őszibarack, étcsokoládé (53,8%)*, kakaós bevonómassza*, rétes liszt*, meggy, búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, vanilin cukor, tengeri só, napraforgóolaj, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1517 kJ |
Energia: | 364 kcal |
Zsír: | 22,86 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 3,56 g |
Szénhidrát: | 33,03 g |
Amelyből cukrok: | 20,12 g |
Rost: | 1,27 g |
Fehérje: | 5,82 g |
Só: | 2,08 g |


A tejberizs csokoládéval bizonyosan sokak kedvence. Ez a gondolat adta alapját annak a műhelymunkának, amelynek eredményeként megszületett rizssütink. Különleges ízharmóniáját a narancs és a csokoládé házassága adja. Cukrászmesterünk magas kakaóvaj tartalmú csokoládé cseppeket, kandírozott narancshéjat és rizstölteléket tölt linzerkosárkába, majd saját összetevőivel díszíti. A végeredmény már nem hasonlít az otthon készült tejberizshez, de annál finomabb!
ivóvíz, kristálycukor, vaj*, kakaós bevonómassza*, csokoládé lencse*, búzaliszt (BL55)*, fényezetlen rizs, kandírozott narancskocka, étcsokoládé (53,8%)*, búzakeményítő*, sovány tejpor*, tojássárgalé*, vanilin cukor, napraforgóolaj, sütőpor, természetes citrom ízesítő
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1420 kJ |
Energia: | 339 kcal |
Zsír: | 16,33 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 4,47 g |
Szénhidrát: | 43,64 g |
Amelyből cukrok: | 25,14 g |
Rost: | 1,64 g |
Fehérje: | 3,57 g |
Só: | 2,19 g |


Amikor a cukor még csak a nagyúri konyhák kiváltsága volt, a sárgarépát gyakran használták tészták ízesítésére. Később feledésbe merült eme finom és egészséges zöldség ily ötletes felhasználása. Cukrászmesterünk tehát egy régi hagyományt elevenített fel répatortánk megalkotásával. A JÓkenyér Répatorta dióval, mandulával és kókusszal dúsított, ananász darabokkal és sárgarépa reszelékkel gazdagított, majd citromhéjjal ízesített kevert tészta. A tetejét házi készítésű baracklekvárral és cukorral vonjuk be, végül marcipán répácskával díszítjük. Édesszájúaknak kötelező!
kristálycukor, sárgarépa, porcukor, tojásfehérje*, mandula liszt*, dióbél*, tojássárgalé*, kókuszreszelék, búzaliszt (BL55)*, ananász, napraforgóolaj, marcipánmassza*, sárgabarack íz, természetes citrom ízesítő, tengeri só.
napraforgóolaj, természetes citrom ízesítő, fondan, sárgabaracklekvár, marcipánmassza*, piros és sárga ételfesték*
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1450 kJ |
Energia: | 346 kcal |
Zsír: | 16 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,03 g |
Szénhidrát: | 40,36 g |
Amelyből cukrok: | 28,75 g |
Rost: | 0,25 g |
Fehérje: | 10 g |
Só: | 0,06 g |


Az 1832-ben megalkotott Sacher torta elterjedése óta az egyik legkedveltebb bécsi specialitásnak számít. A mi változatunk 71%-os kakaóvaj tartalmú csokoládéval - melyet a piskótához és a csokoládé bevonathoz használtunk - és rummal ízesített baracklekvárral készült. Franz Sacher egész biztos büszke lenne rá!
sárgabarack lekvár, kristálycukor, ivóvíz, citrus pektin*, vaj*, tojásfehérje*, étcsokoládé (70,4%)*, búzaliszt (BL55)*, tojássárgalé*, rum Hajós 22%, porcukor, csokoládé-ét (53,8%)*, glukoz szirup*, kakaópor (20-22%), sovány tejpor*, zselatin, vaníliarúd.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1317 kJ |
Energia: | 313 kcal |
Zsír: | 9,47 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,02 g |
Szénhidrát: | 52,01 g |
Amelyből cukrok: | 17,99 g |
Rost: | 3,34 g |
Fehérje: | 3,26 g |
Só: | 0,16 g |


A créme bavaroise, - azaz a bajorkrém - önmagában is finom desszert, de számos cukrászkülönlegességnek is az alapja. A mi általunk megálmodott Bajorkrém desszert, vaníliarúddal készített tejszínkrém mandulás piskótaágyon, mely 30%-os mandulalisztből készült. A bajorkrém és a mandula ily módon történő házasítása munkaigényes feladat, de megéri a ráfordított időt és energiát. Próbálja ki!
ivóvíz, vaj*, kristálycukor, tojássárgalé*, sovány tejpor*, fehér csokoládé*, porcukor, tojásfehérje*, búzaliszt (BL55)*, zselatin, kakaópor (20-22%), glukoz szirup*, agar-agar, vaníliarúd, citromsav.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 955 kJ |
Energia: | 229 kcal |
Zsír: | 16,13 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,64 g |
Szénhidrát: | 16,34 g |
Amelyből cukrok: | 12,13 g |
Rost: | 0,05 g |
Fehérje: | 4,71 g |
Só: | 0 g |


Habár a Feketeerdő torta elnevezését illetően több elmélet is létezik, az bizonyos, hogy a németek körében az egyik legkedveltebb torta. Mi újragondolt formában kínáljuk vendégeinknek. A holland kakaóval készült csokis piskótára meggy likőrrel megbolondított tejszínes csokoládékrémet, vaníliakrémet és igazi meggyből készült tölteléket rétegeltünk, amit aztán csoki forgáccsal díszítettünk. Érdemes megkóstolni!
ivóvíz, meggy, kristálycukor, vaj*, tojásfehérje*, tojássárgalé*, búzaliszt (BL55)*, bonbonmeggy, amarena, sovány tejpor*, csokoládé-ét (53,8%)*, kakaópor (20-22%), napraforgóolaj, vanilin cukor, fehér csokoládé*, kukoricakeményítő, zselatin, agar-agar, citromsav.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1011 kJ |
Energia: | 242 kcal |
Zsír: | 13,7 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,19 g |
Szénhidrát: | 24,52 g |
Amelyből cukrok: | 13,66 g |
Rost: | 2,01 g |
Fehérje: | 4,18 g |
Só: | 0 g |


A hagyományos dobostorta kedvelőinek figyelmébe ajánljuk Dobos desszertünket. Az eredeti, hungarikumként jegyzett receptúrát hűen követve, de kerek formában készült a mi változatunk. Az 54%-os kakaóvaj tartalmú csokoládékrémet, piskótával rétegeltük és karamelizált cukortetővel fejeltük meg. Egy klasszikus íz, mesterséges ízfokozók és állományjavítók nélkül. Csak természetesen.
kristálycukor, vaj*, teljes tojáslé*, étcsokoládé*(53,8%), tojásfehérje*, búzaliszt (BL55)*, tojássárgalé*, kakaómassza*, glukoz szirup*, isomalt (édesítőszer), kakaóvaj*, vanilin cukor, napraforgóolaj.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1840 kJ |
Energia: | 442 kcal |
Zsír: | 29,21 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 1,51 g |
Szénhidrát: | 38,68 g |
Amelyből cukrok: | 22,14 g |
Rost: | 0,14 g |
Fehérje: | 5,94 g |
Só: | 0 g |


Bár nagyon szeretünk újat alkotni, az Esterházy desszertünk elkészítésénél az eredeti recept maximális tiszteletben tartására törekedtünk. A csupán tojásfehérjével készült tésztát dióval dúsítottuk, és konyakkal ízesített, vajas diókrémmel rétegeltük. Az Esterházy rajongókat tehát ne zavarja meg az újszerű külső. Ismerős ízvilág, felülmúlhatatlan kiadásban!
vaj*, kristálycukor, dióbél*, tojássárgalé*, csokoládé-fehér*, ivóvíz, tojásfehérje*, sovány tejpor*, napraforgóolaj, búzaliszt (BL55)*, csokoládé-ét (53,8%)*, konyak, agar-agar, vaniliarúd, citromsav.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 2073 kJ |
Energia: | 499 kcal |
Zsír: | 38,93 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 1,83 g |
Szénhidrát: | 30,77 g |
Amelyből cukrok: | 24,79 g |
Rost: | 0,07 g |
Fehérje: | 6,42 g |
Só: | 0 g |


A málna és a túró igazán kalandos házasságából született ez a desszertkülönlegesség. A tejszínes túrókrémet egész málnaszemekkel dúsítottuk és citrommal ízesített piskótaágyra fektettük. A kakaóvajjal gazdagított tejszínalapú bevonatot málnacseppekkel díszítettük, hogy a végén ne csak az ízlelőbimbóknak, de a szemnek is kedvezzünk általa.
ivóvíz, túró félzsíros*, vaj*, porcukor, kristálycukor, tojásfehérje*, málna, tojássárgalé*, citromlé, búzaliszt (BL55)*, teljes tojáslé*, csokoládé-fehér*, sovány tejpor*, zselatin, glukoz szirup*, napraforgóolaj, citrus pektin*, vaníliarúd, vanilin cukor, természetes citrom ízesítő, agar-agar, citromsav.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 913 kJ |
Energia: | 219 kcal |
Zsír: | 12,8 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,66 g |
Szénhidrát: | 18,31 g |
Amelyből cukrok: | 12,7 g |
Rost: | 0,39 g |
Fehérje: | 7,37 g |
Só: | 0,01 g |


A trüffel a szarvasgombáról (truffles) kapta a nevét, mert a kerekded, rücskös falatok emlékeztetnek a föld alatt lakó gombára. Az általunk megálmodott Trüffel desszert is borzas a csoki forgácstól, azonban mi nem csak a külsejéért szeretjük. A pirított dióval gazdagított piskóta, narancslikőrrel megbolondított kiváló minőségű csokoládéval kevert tejszínkrémmel rétegezve, cukrászmesterünk titkos receptje. Ne hagyja ki!
kakaós bevonómassza, ivóvíz, étcsokoládé (53.8%)*, tojásfehérje*, vaj*, kristálycukor, dióbél*, tojássárgalé*, búzaliszt (BL55)*, sovány tejpor*, desszert Triple Sec 0.5l.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1652 kJ |
Energia: | 397 kcal |
Zsír: | 26,14 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 6,81 g |
Szénhidrát: | 32,84 g |
Amelyből cukrok: | 18,84 g |
Rost: | 1,48 g |
Fehérje: | 6,76 g |
Só: | 0 g |


Azok, akik szeretik a tejszínes epret, ne hagyják ki az Epervarázst! Hisz a 35%-os gyümölcstartalmú tejszínes eperkém vaníliás piskótaágyon nem más, mint az eper manifesztációja a mestercukrászat nyelvén. Még az eperből készült, kakaóvajjal gazdagított tejszínalapú bevonatot is úgy alkottuk meg, hogy csak természetes összetevőkből álljon.
ivóvíz, eper, vaj*, keksz*, kristálycukor, porcukor, citromlé, sovány tejpor*, glukoz szirup*, zselatin, málna, tojássárgalé*, citrus pektin*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 972 kJ |
Energia: | 232 kcal |
Zsír: | 11,25 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,27 g |
Szénhidrát: | 28,77 g |
Amelyből cukrok: | 15,92 g |
Rost: | 0,59 g |
Fehérje: | 3,64 g |
Só: | 0,1 g |


„Húzz fel”, „dobj fel” mondják az olaszok, és nem véletlenül hívják a világ egyik legkedveltebb süteményét így. Hisz a kávéba és rumba mártogatott sajátkészítésű piskótánk, mely kávélikőrrel megbolondított mascarponés tejszínkrémben fürdik, és magas kakaóvaj tartalmú kakaóporral van meghintve, egész biztosan felpörgeti majd azokat, akik megkóstolják ezen desszertkülönlegességünket.
kristálycukor, ivóvíz, mascarpone*, teljes tojáslé*, vaj*, tojássárgalé*, búzaliszt (BL55)*, kakaópor (20-22%), tojásfehérje*, rum Hajós 22%, tiramisu Krémlikőr, sovány tejpor*, porcukor, kávé paszta, zselatin.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1296 kJ |
Energia: | 310 kcal |
Zsír: | 17,67 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,03 g |
Szénhidrát: | 30,93 g |
Amelyből cukrok: | 21,54 g |
Rost: | 0,25 g |
Fehérje: | 6,74 g |
Só: | 0 g |


Ezt a csodát liszt érzékenyek is fogyaszthatják, mert a 71% kakaóvaj tartalmú csokoládékrém darált mandula ágyon fekszik. Mielőtt megrettennénk a csoki és mandula ily magas koncentrátumától, megsúgjuk, hogy a krém közepébe egy málnahab szigetet rejtettünk, hogy ne csak a desszerten, hanem az azt követő fogyókúrán is könnyítsünk.
étcsokoládé (70,4%)*, ivóvíz, tojásfehérje*, tojássárgalé*, vaj*, kristálycukor, málna, sovány tejpor*, glukoz szirup*, porcukor, mandula liszt*, kakaópor (20-22%), zselatin.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1256 kJ |
Energia: | 302 kcal |
Zsír: | 21,92 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0 g |
Szénhidrát: | 18,47 g |
Amelyből cukrok: | 14,48 g |
Rost: | 0 g |
Fehérje: | 7,71 g |
Só: | 0 g |
