Hónap témája

Finom átmenet – JÓkenyér Joghurtos rozsos kenyerünket augusztusban kedvezménnyel kínáljuk

Finom átmenet
JÓkenyér Joghurtos rozsos kenyér – augusztusban kedvezménnyel kínáljuk

Talán nem leszünk egyből népszerűek, ha egészséges étkezésre próbáljuk fogni családunkat, szeretteinket. Főleg akkor számolhatunk komoly ellenállással, ha a hagyományos magyar – ízes, fűszeres, néhol zsírosabb – konyháról átmenet nélkül térnénk át a só-, zsír- vagy éppen cukormentes fogásokra. De a gyerekeknél elég ok lehet a lázadásra már az is, ha az eddigi fehér kenyeret rögtön teljes kiőrlésű, élesztőmentes kenyérre váltjuk. Fokozatos, finom átmenettel azonban hosszútávon könnyebben célt érünk!

Gyakori dilemma, amikor úgy érezzük, választanunk kell finom és egészséges között. Nehezen mondunk le a jóízű családi vacsorák öröméről, miközben a felelősségünk is nagy, hogy mi kerül az asztalra.

A JÓkenyérnél tudjuk, mennyire fontos, hogy kizárólag természetes alapanyagokból színezék, adalék és tartósítószer mentes pékárut fogyasszunk. De hiszünk a fokozatosság elvében is, abban, hogy ha nem is mindenki számára egyenes az út a fehértől a teljeskiőrlésű kenyerekig, kell, hogy legyen egészséges átmenet!

Finom átmenet kompromisszumok nélkül

Ez a gondolat vezérelte pékmestereinket legújabb, Joghurtos rozsos kenyerünk megalkotásánál. Egy ránk jellemző magas minőségű, de kompromisszumoktól mentes, egészséges alternatívát szerettünk volna készíteni a fehér és a 100%-ban teljes kiőrlésű lisztből készülő kenyerek között. A teljes kiőrlésű rozsliszttel, kovásszal és hosszú érleléssel készülő kenyértésztánkat ezért kétféle búzaliszttel és gazdag joghurttal dúsítottuk.

JOGHURT a kenyérben

  • A joghurt fehérjetartalma stabilizálja a tésztaszerkezetet, segíti a kovászban is megtalálható élesztőgombák munkáját, így ez talán ez az eddigi legszaftosabb kenyerünk.
  • A joghurtnak köszönhetően kenyerünk sokkal könnyedebb, mint a rozskenyereink, ízéből is elmarad a rozs karakteres savanykássága.
  • A joghurtban található könnyen emészthető tejsavónak és hagyományos eljárásainknak köszönhetően (kovásszal, hosszú érleléssel készülő) kenyerünk nem terheli meg a szervezetet.
  • Semleges ízével tökéletes alap édes lekvárokhoz, mézhez ugyanúgy, mint zöldséges vagy húsos feltétekhez. Frissen vagy pirítva is fenséges!

JÓ hír

Most érdemes megkóstolni! Legújabb kenyerünket augusztusban kedvezménnyel kínáljuk szaküzleteinkben.
A JÓkenyér Joghurtos rozsos kenyérről bővebb információ weboldalunkon található!

Szaküzleteink listája ITT található.

#jokenyer #jókenyér #szeretemakenyeret #joghurtos #rozsos #adalekmentes