Ismertető

A gyerekpékségről

Gyerekpékségünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy interaktív formában tanítsuk meg a jövő generációját az egészséges táplálkozás alapjaira. Az élményprogram során a gyerekek játékos formában ismerhetik meg a gabonaszemtől a friss kenyérig tartó folyamatot.

A Gyerekpékség Pilisszentivánon a Jókenyér pékség kávézójának emeletén található. Az első, gyerekek méretéhez igazított, modern technikai felszereltségű minipékségben, a csemeték a gyakorlatban tapasztalhatják meg, milyen is lehet péknek lenni. Igazi tésztát gyúrnak, formáznak, díszítenek és az elkészült finomságokat haza vihetik, hogy a család többi tagja is megkóstolhassa az alkotásokat.

A tésztagyúrást követően – a kelési időben – mini-vetélkedőket, gabona ismertetőt tartunk. A sülési időben pedig együtt szendvicsezünk, esetleg tortázunk.

Vezető animátorunk gyakorlott programvezető, egészségtudatos anya. A programot és az animátorok létszámát minden esetben a résztvevők számához, korához, valamint az alkalomhoz igazítjuk.  A programokat 6 év feletti gyerekeknek ajánljuk.