Iskolás programok

A gyerekpékség különleges lehetőséget kínál iskola csoportoknak, hogy formabontó módon ismerkedhessenek meg az egészséges táplálkozás alapjaival, a hagyományos kenyérsütés folyamataival és hazai a gabonák tulajdonságaival. A játékos ismeretszerzés és a gyakorlati élmény hozzájárul ahhoz, hogy a programban elhangzó ismeretanyagok könnyedén beépüljenek.

Látogassatok el hozzánk hétköznap maximum 30 fős csoportokban és vegyetek részt egy igazi péktanfolyamon!

Maximum létszám esetén az osztályt két csoportra bontjuk, így amíg az egyik kis csoport a szakavatott programvezető irányításával dolgozik a tésztával, a másik interaktív játékok során az elméleti alapokat sajátítja el.

A gyerekpékség programja:

  • Kifli- vagy kalácskészítés, melynek során a résztvevő gyerekek hagyományos receptek alapján tésztát gyúrnak, dagasztanak, formáznak, díszítenek és sütnek.
  • Játékos vetélkedő és interaktív feladatok által megismerkednek a hazai gabonafélékkel és különböző magvakkal, az aratás hagyományával.
  • Meglepetés ajándék a vetélkedő győztesének.
  • Péksütemények és üdítők elfogyasztása, amíg sülnek a finomságok.

A foglalkozáson való részvételhez elengedhetetlen a megfelelő viselet, így a képzés idejére minden résztvevőnek kötényt és péksapkát biztosítunk. Az elkészített péksüteményeket és a fejfedőt pedig mindenki hazaviheti!

Díjszabásunkról és a foglalható időpontokról a gyerekpékség ismertető oldalán tájékozódhatsz. Minden egyéb információt megtalálsz a gyakori kérdések közt.