Óvodás programok

Óvodás programok

A gyerekpékség meglátogatása emlékezetes és nem mindennapi élmény óvodás csoportok számára. A gyerekek játékos feladatok segítségével ismerkedhetnek meg az egészséges táplálkozás alapjaival. A gabonaszemtől a friss kenyérig tartó folyamatot interaktív formában fedezhetik fel, így a programban elhangzó ismeretanyagok szinte észrevétlenül rögzülnek. Az élmény akár egy életre szóló pályaválasztás kezdete is lehet! Ki tudja?

Látogassatok el hozzánk hétköznap maximum 30 fős csoportokban és vegyetek részt egy igazi péktanfolyamon!

A 2,5-3 órás programot minden esetben a résztvevők korához és számához igazítjuk, azonban tapasztalatunk alapján a nagycsoportosok mutatják a legnagyobb érdeklődést a téma iránt.
Magas létszám esetén két részre bontjuk a csoportot. Így amíg az egyik kis csoport a szakavatott programvezető irányításával dolgozik a tésztával, a másik interaktív játékok során az elméleti alapokat sajátítja el. A programokat 6 év feletti gyerekeknek ajánljuk.

Az óvodai gyerekpékség programja:

  • Kifli- vagy kalácskészítés, melynek során a résztvevő gyerekek hagyományos receptek alapján tésztát gyúrnak, dagasztanak, formáznak, díszítenek és sütnek.
  • Játékos vetélkedő és interaktív feladatok által megismerkednek a hazai gabonafélékkel és különböző magvakkal, az aratás hagyományával.
  • Meglepetés ajándék a vetélkedő győztesének.
  • Péksütik és üdítők elfogyasztása, amíg sülnek a finomságok.

A foglalkozáson való részvételhez elengedhetetlen a megfelelő viselet, így a képzés idejére minden résztvevőnek kötényt és péksapkát biztosítunk. Az elkészített péksüteményeket és a fejfedőt pedig mindenki hazaviheti!

Díjszabásunkról és a foglalható időpontokról a gyerekpékség ismertető oldalán tájékozódhatsz. Minden egyéb információt megtalálsz a gyakori kérdések közt.