Hónap témája

Ínyenc vacsora – főzés nélkül

Ínyenc vacsora – főzés nélkül

 

Sokan állandó időhiányban szenvedünk, így a meleg vacsora bizony olykor elmarad. Nem kell azonban feltétlen főzni ahhoz, hogy különleges ételt tegyünk a vacsorára a család elé. A légiesen könnyű, mediterrán ihletésű ciabattáink (ejtsd: csabatta) kiváló, ínyenc szendvicsalapok. A JÓkenyérnél egész nap frissen sütött ciabattát kínálunk, így akár munkából hazafelé is beugorhat hozzánk a friss és ropogós szendvicsalapért!

Két ciabatta – két receptötlet: Az olivás ciabatta mozarellával, vékonyra szeletelt füstölt sonkával, rukolával, vékonyra szeletelt paradicsommal és pesto szószzal – felnőtteknek egy pohár rosé fröccsel – egy gyors mégis különleges, ínycsiklandó vacsora. A hagymás ciabattához nagyon jól illik bármilyen megmaradt sülthús, sült bacon, majonéz, barbecue szósz, kevés jalapeno, sok leveles saláta és persze egy kis testes vörösbor. Csak arra kell figyelni, hogy elég ciabattát vegyen az ember, mert garantáltan az utolsó falatig el fog fogyni.

A ciabatta eredendően olasz, lukacsos belsejű, ropogós kovászolt búzalisztből készült sós péksütemény. Nevét (ciabatta=papucs) alakjáról – azaz egyszerű, lapos téglalap – kapta. A ciabattákat gyakran ízesítik, mi a JÓkenyérnél olivás, sült hagymás, szárított paradicsomos és időszakosan medvehagymás változatban kínáljuk. A fehérlisztből készült tésztát ízesítjük, a speciális gyártástechnológiának köszönhetően egy laza szerkezetű, ropogós héjú, finom zsemlefélét kapunk. Természetesen adalékanyagot vagy tartósítószert nem használunk, hiszen a JÓkenyérhez nem kell más, csak: liszt, víz, só és élesztő.

Hogy minél többen kedvet kapjanak ciabattáink kipróbálásához, június 1-15-ig az olivás ciabattánkat, június 16-30 között pedig a hagymás ciabattát kínáljuk kedvező áron a JÓkenyér szaküzletekben. Kóstolja meg!