Iskolás programok

A Gyerekpékség egy olyan interaktív programot kínál iskolai csoportok számára, mely során a gyerekek játékos formában ismerhetik meg a gabonaszemtől a friss kenyérig tartó folyamatot, és elsajátíthatják az egészséges táplálkozás alapjait. A személyes közreműködés élménye segíti, hogy a program során elhangzó ismeretek észrevétlenül rögzülhessenek.

Iskolás csoportokat hétköznap fogadunk. A 2,5-3 órás programot minden esetben a résztvevők korához és számához igazítjuk. Egy alkalommal maximálisan 30 gyermeket tudunk fogadni. Magas létszám esetén két részre bontjuk a csoportot. Így amíg az egyik kis csoport a szakavatott program-vezető irányításával dolgozik a tésztával, a másik interaktív játékok során az elméleti alapokat sajátítja el.  A programokat 6 év feletti gyerekeknek ajánljuk.

A program tartalmi elemei:

  • A kifli készítés, mely során a gyermekek igazi tésztát gyúrnak, dagasztanak, formáznak, díszítenek és sütnek meg.
  • A kelési időben játékosan ismerkednek a gabonákkal, az aratás rejtelmeivel, a különféle magokkal, és a résztvevők mini-vetélkedőkkel tesztelhetik tudásukat a témában.              

 

A csomagot gazdagítja:

  •  A rendezvény ideje alatt kötényt és péksapkát adunk a gyerekeknek, mely utóbbit az általuk elkészített péksüteményekkel egyetemben természetesen haza is vihetnek.
  • A játékos vetélkedőn a legtöbb pontot gyűjtött gyermek meglepetés ajándékot kap.
  •  A sülési időben egészséges szendvicset és üdítőt kínálunk a résztvevőknek.

 

Díjszabásukról és a foglalható időpontokról itt tájékozódhat. Minden egyéb információ megtudható a Kérdések-válaszok dokumentumból.

ON-LINE ÉRDEKLŐDÉS