Hónap témája

Kényeztető , édes péksütemény 100% teljeskiőrlésű lisztből? Lehetséges!

Teljeskiőrlésű diós és mákos 65g

TKdiósmákosvegyes.jpg

 

A teljeskiőrlésű liszt előnyös élettani tulajdonságait mindenki jól ismeri, a teljeskiőrlésű kenyér egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Teljeskiőrlésű lisztből azonban nem csak kenyeret lehet sütni, ez a liszt tökéletesen alkalmas édes péksütemények készítéséhez is. Sőt! A 100% teljeskiőrlésű lisztből készült péksütemények méltó vetélytársai a fehér lisztből készült verzióknak. Hogy bátorítsuk ezeknek a finomságoknak a kipróbálását a teljeskiőrlésű diós és mákos süteményünket márciusban kedvező áron kínáljuk szaküzleteinkben.

A teljeskiőrlésű diós és mákos péksüteményünk 100% teljeskiőrlésű lisztből készült, töltött, édes finomság. Formájukat megújítottuk, így a sok töltelék egyenletesen oszlik el a tésztában. Készítésükhöz kizárólag saját malmunkban, frissen őrölt teljeskiőrlésű búzalisztet használunk fel. A tésztához sok vajat adunk, és sokáig pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. A tölteléket magunk főzzük valódi dióból és mákból, fűszerekkel. A töltelék mennyisége és íze tökéletesen harmonizál a teljeskiőrlésű tésztával.
Mindkét teljeskiőrlésű péksütemény tökéletes reggelire: sok rostot tartalmaznak –így egész délelőtt jóllakottnak érezzük magunkat. Bár a töltelék cukrot tartalmaz, a kész teljeskiőrlésű diós és mákos szénhidráttartalma alacsonyabb, mint a fehér kenyereké. Egy darab mindössze 224 kalóriát tartalmaz, ami még egy szigorú diétába is belefér.

Reméljük, sokan kedvet kapnak ezen ízletes finomságok megkóstolásához! Az ő bátorításukra áruljuk el, hogy diós és mákos teljeskiőrlésű péksüteményünket márciusban kedvező áron kínáljuk a JÓkenyér pékségekben, természetesen a helyszínen, frissen sütve.