Hírek

Nem kell, sok, hogy az ünnepi vacsorák után is jól aludjunk! – Legyen az asztalon teljes kiőrlésű kenyér is

Nem kell, sok, hogy az ünnepi vacsorák után is jól aludjunk!
Legyen az asztalon teljes kiőrlésű kenyér is

Karácsony küszöbén már nagyon várjuk a pihenést, a családdal és barátokkal töltött időt, hogy kicsit lelassuljon az élet, jókat együnk, pihenhessünk. Ha az ünnepi reggelik, ebédek és vacsorák mellett is folyamatos telítettségérzet és plusz kilók nélkül akarhzj élvezni ezt az időszakot, segíthet, ha odafigyelünk, milyen kenyér kerül az asztalra!

Közérzetünket nagyban befolyásolja, amit eszünk. Ha teljes kiőrlésű kenyeret választunk, jó eséllyel nem lesznek álmatlan éjszakáink sem az ünnepi plusz kilók, sem a telítettségérzet miatt!

Teljes kiőrlésű lisztből csak jó sülhet ki!

A JÓkenyér Teljeskiőrlésű kenyér magvakkal 100%-ban teljes kiőrlésű búza- és rozslisztből készül adalékok, tartósítószerek nélkül! A teljes kiőrlésű liszteket saját malmunkban őröljük, frissen kerülnek a tésztába. Kenyerünk így tartalmazza a gabonaszemek héját és csírakezdeményét is, amitől tápértéke (ásványi anyagok és nyomelemek) és rosttartalma a fehér kenyerekéhez viszonyítva lényegesen magasabb!

Rozs – szénhidrátban szegény, rostban gazdag

A rostokban gazdag rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és szénhidrátot, valamint több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt.

Zab – táplál és élénkít

A fehérjedús zab a népi hagyományok szerint a „tél eledele”. Táplálja és élénkíti az idegrendszert. Ajánlott keringési-, bőr- és emésztési panaszoknál, kimerültség és fokozott stresszhatások esetén. Gyulladásgátló anyagokat is tartalmaz, így nyugtatja a gyomrot.

Lenmag – a zsírlerakódás ellen

Kenyerünk tésztáját lenmaggal gazdagítottuk, mely talán az első és egyik legfontosabb esszenciális zsírforrás. Számos egyéb jótékony hatása mellett segít kivédeni a káros zsírok lerakódását az erek falán.

Szezámmag – a természet kalcium forrása

A szezámmag súlyarányosan hétszer több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej és vetekszik a tehénsajtok kalciumtartalmával is.

HOL KAPHATÓ?

Teljeskiőrlésű magos kenyerünk megtalálható JÓkenyér szaküzletekben, de szeletelt, csomagolt formában élelmiszerláncokban és partnerüzleteinkben is elérhető.

(Forrás: Internet)

 

#jókenyér #jokenyer #jókenyérpékség #jokenyerpekseg #szeretemakenyeret #egyéljót #egyeljot #azvagyamitmegeszel