Rólunk

Rólunk

A Jókenyér története | a kenyér igazi receptje

A JÓkenyér közel 30 éve a megbízhatóan magas minőségű, adalékmentes, kovászos kenyerek szakértője.

Termékeink 100%-ban természetes alapanyagokból, adalékmentesen, tartósítószerek nélkül, szívvel-lélekkel készülnek, receptjeinket pedig a modern ember igényei alapján formáljuk egyedülállóvá.

Alapítói Üdvözlet

A kenyérsütés már gyermekkorom óta fontos szerepet tölt be az életemben, hiszen az első burgonyás kenyér receptet nagymamám osztotta meg velem. A kenyerek és péksütemények iránti szenvedélyem vezetett ahhoz, hogy a pékmesterséget válasszam hivatásul. A JÓkenyér a kezdetektől fogva családi vállalkozás. Christiannal, a férjemmel hoztuk haza Németországból, Baden Badenből azt a kovászt, ami mindmáig kenyereink lelkét adja. A Németországban töltött évek alatt megismert gazdag és sokszínű kenyérkultúra ösztönzött arra, hogy külföldön szerzett tudást itthon kamatoztassuk.

Első rozskenyereink 1995-ben Solymáron láttak napvilágot. A családi kisvállalkozás folyamatosan nőtt, és a JÓkenyér csapata ma már 170 tagot számlál. Immár közel 30 éve töretlen lelkesedéssel készítjük kenyereinket, amelyek pékségeinkben és franchise-üzleteinkben kaphatók. Választékunkban mindenki megtalálhatja a táplálkozási szokásainak megfelelő terméket, legyen szó teljes kiőrlésű, rozslisztből készült, magos vagy épp klasszikus búzakenyérről. Termékeinkben egyszerre ötvöződik az UNESCO által a világörökség részének tartott német Brotkultur és a magyar kenyér tradíciója, a folyamatos fejlődés iránti igény és a természetesség feltétel nélküli szeretete.

Hisszük, hogy ahány ember, annyi szokás, azonban van, ami mindenkit összeköt. Az egészségestudatos, változatos táplálkozás elengedhetetlen a boldog és kiegyensúlyozott, harmonikus élethez. Ebben segítenek a JÓkenyér termékei is. Mindenben, amit csinálunk, benne vagyunk mi is, szívünk, lelkünk és lelkesedésünk.

Táplálót, tökéleteset és egészségeset alkotni: ez mindennapi motivációnk.

Ludwig Klára

Gyakori kérdések

Milyen összetevőkből készülnek a JÓKENYÉR termékek?

Kenyereink és egyéb pékáruink kizárólag 100%-ig természetes alapanyagokat tartalmaznak. Termékeink teljes mértékben adalék-, színezék- és tartósítószer mentesek.

Tovább a termékekhez

Hol találom meg a JÓKENYÉR termékeit?

Kovászos kenyereinket pékségeinkben és viszonteladó partnereinknél egyaránt megtalálhatod. Országosan elérhetőek vagyunk a Lidl üzleteiben, régiósan a Spar, CBA, G-Roby egységeiben, a Manna ABC-kben, számos kisboltban, online pedig a Kifli.hu, a Wolt Market, a Foodora Market, a Közért+ oldalain találhatóak meg a JÓkenyér termékei.

Hogyan tudhatok meg többet arról, hogyan készülnek a JÓkenyér termékek?

Pilisszentiváni üzemünkben hatalmas üvegfalon át a kenyér- és péksütemény készítés teljes folyamatát megismerheted. Végigkísérheted pékeinket, ahogy töltik a batyukat vagy tekerik a kakaós csigákat, kelesztő tálba helyezik a kenyereket, az üzem mintabolt részében akár azon melegében meg is kóstolhatod a JÓkenyér termékeit.

Gluténmentes diétán vagyok. Ehetem a JÓKENYÉR termékeit?

Mindenki egészsége másképp egyforma. Kenyereink hosszú kelesztéssel és kovásszal készülnek, adalékok nélkül. A végeredmény rostdús és természetes: a több, mint 12 órás kelesztés során a fermentáció könnyebben emészthetővé, tápanygait jobban hasznosíthatóvá, jótékony mikroorganizmusokban gazdagabbá teszi a kenyeret, de nem bontja le a glutént. A kovász “előemészti” a gyomor számára a tésztát, ezért aki a gyorskelesztett, élesztős kenyeret rosszul tolerálja, annak ez lehet megoldás, de igazolt cöliákia esetén a JÓkenyér nem fogyasztható. Nem cöliákiás gluténérzékenységben viszont abszolút javasolt kipróbálni!

JÓ hír azonban, hogy kínálatunkban gluténmentes, vegán és húsmentes napi levesek is vannak (elvitelre és helyben fogyasztásra is), melyeket teljes biztonsággal fogyaszthatnak gluténérzékenyek is!

Mit mond a kenyérről a dietetikus?

A JÓkenyér szakmai tanácsadója Szabó Adrienn, klinikai dietetikus. Kenyereink táplálkozásban betöltött szerepéről instagram oldalán bővebben beszámol 2024. tavaszától. A weboldalon olvasható tartalom dietetikus szakmai része tájékoztató, edukatív jellegű, a weboldal lehetőségeinek megfelelően nem teljeskörű.

Az itt olvasott információk nem helyettesítik az egyéni konzultációt, dietetikai tanácsadást, mivel az állítások nem térnek ki az egyéni étkezési szokásaink, egyéni egészségi állapotok komplexitására.

Egy-egy termék egészség-előnyének kiemelésével nem célunk más termékek negatív minősítése, hisz az ételek/termékek önmagukban nem értékelhetők, minősíthetők, mert ezek egy nagyon komplex rendszer 1-1 elemét képezik csupán.

Az előnyös tulajdonságok megmutatása ellenére, 1-1 termék nem alkalmas önmagában egy egészségügyi probléma megoldására sem, habár a jellemző magyar étkezésében a kenyér/pékáru egy igencsak fontos elem.