Rólunk
A Jókenyér története | a kenyér igazi receptje
A JÓkenyér 27 éve a megbízhatóan magas minőségű, adalékmentes, kovászos kenyerek szakértője.
Termékeink 100%-ban természetes alapanyagokból, adalékmentesen, tartósítószerek nélkül, szívvel-lélekkel készülnek, receptjeinket pedig a modern ember igényei alapján formáljuk egyedülállóvá.
Alapítói Üdvözlet

A kenyérsütés már gyermekkorom óta fontos szerepet tölt be az életemben, hiszen az első burgonyás kenyér receptet nagymamám osztotta meg velem. A kenyerek és péksütemények iránti szenvedélyem vezetett ahhoz, hogy a pékmesterséget válasszam hivatásul. A JÓkenyér a kezdetektől fogva családi vállalkozás. Christiannal, a férjemmel hoztuk el Baden Badenből azt a kovászt, ami mindmáig kenyereink lelkét adja. A Németországban töltött évek alatt megismert gazdag és sokszínű kenyérkultúra ösztönzött minket arra, hogy külföldön szerzett tudásunkat itthon kamatoztassuk.
Első rozskenyereink 1995-ben Solymáron láttak napvilágot. A családi kisvállalkozás folyamatosan nőtt, és a JÓkenyér csapata ma már 170 tagot számlál. Immár 27 éve töretlen lelkesedéssel készítjük kenyereinket, amelyek pékségeinkben és franchise-üzleteinkben kaphatók. Választékunkban mindenki megtalálhatja a táplálkozási szokásainak megfelelő terméket, legyen szó teljes kiőrlésű, joghurtos, szénhidrátcsökkentett, rozslisztből készült vagy épp klasszikus búzakenyérről. Termékeinkben egyszerre ötvöződik az UNESCO által a világörökség részének tartott német brotkultur és a magyar kenyér tradíciója, a folyamatos fejlődés iránti igény és a természetesség feltétel nélküli szeretete.
Hisszük, hogy ahány ember, annyi szokás, azonban van, ami mindenkit összeköt. Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen a boldog és kiegyensúlyozott, harmonikus élethez. Mindenben, amit csinálunk, benne vagyunk mi is, szívünk, lelkünk és lelkesedésünk.
Táplálót, tökéleteset és egészségeset alkotni: ez mindennapi motivációnk.
Ludwig Klára
Gyakori kérdések
Milyen összetevőkből készülnek a JÓKENYÉR termékek?
Hol találom meg a JÓKENYÉR termékeit?
Kovászos kenyereinket pékségeinkben és viszonteladó partnereinknél egyaránt megtalálhatod. Termékoldalunkon részletesen bemutatjuk, hogy egyes termékeket hol vásárolhatod meg.
Gluténmentes diétán vagyok. Ehetem a JÓKENYÉR termékeit?
Mindenki egészsége másképp egyforma. Kenyereink hosszú kelesztéssel és kovásszal készülnek, adalékok nélkül. A végeredmény rostdús, és természetes: a több, mint 12 órás kelesztés során a fermentáció lebontja a glutén nagy részét, a kovász előemészti a gyomor számára a tésztát.
Aki rendkívül érzékeny és a legkisebb mennyiség sem kerülhet a szervezetébe, ők sajnos egyelőre nem fogyaszthatják pékáruinkat. JÓ hír azonban, hogy kínálatunkban gluténmentes, vegán napi levesek is vannak (elvitelre és helyben fogyasztásra is), melyeket teljes biztonsággal fogyaszthatnak gluténérzékenyek is!
Elérhetőek szezonális termékek a választékban? Honnan értesülök az újdonságokról?
Szeretjük a természet ritmusát. Szezonális termékekkel ünnepeljük a tavaszt és az őszt, nyáron friss hozzávalókat adunk a rozshoz, a telet teljes kiőrlésű csokis finomságokkal dobjuk fel. Újdonságainkról közösségi média oldalainkon értesülhetsz:
Hogyan tudhatok meg többet arról, hogyan készülnek a JÓkenyér termékek?
Pilisszentiváni üzemünkben hatalmas üvegfalon át a kenyér- és péksütemény készítés teljes folyamatát megismerheted. Végigkísérheted pékeinket, ahogy töltik a batyukat vagy tekerik a kakaós csigákat, kelesztő tálba helyezik a kenyereket, az üzem bolt részében pedig – ha időben érkezel – akár azon melegében meg is kóstolhatod a JÓkenyér termékeit. A földszinti bejárat mellett malmunkat is megnézheted, ahol a legmagasabb minőség érdekében saját lisztjeinket magunk őröljük.