Hírek

Szentivánéji Álom tortánk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny 2020. győztese!

Édes álom tortaformában
Szentivánéji Álom tortánk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny 2020. győztese!

Büszkék vagyunk, hogy solymári cukrászatunkban Dienes Andrea cukrászmester elképzelései alapján megszületett torta különlegesség, a Szentivánéji Álom nyerte el a Magyarország Cukormentes Tortája 2020. verseny első helyezését. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által szervezett megmérettetésen győztesnek választott édesség természetes alapanyagokból készült, búzaliszt- és tartósítószermentes, illetve hozzáadott cukrot sem tartalmaz!

Olyan tortáról álmodtunk, amivel megmutathatjuk kreativitásunkat, egyszerre szép, finom és természetes alapanyagokból készül. Rengeteget dolgoztunk, kísérleteztünk solymári JÓkenyér cukrászatunkban, de minden perc megérte! Megszületett eddigi legkülönlegesebb süteményünk, búzaliszt-, színezék- és tartósítószermentes Szentivánéji Álom tortánk, mely hozzáadott cukrot sem tartalmaz.

Valódi csapatmunka volt, amihez három szakember adta tudása legjavát. Dienes Andrea pilisszentiváni cukrászmester a kreativitását és eltökéltségét, Kiss Tamás cukrászmester gyártási szakértelmét, Ludwig Klára pékmester pedig a természetes alapanyagokat tartalmazó termékek fejlesztésénél szerzett több évtizedes tapasztalatát.

JÓkenyér pékségünknek és a hozzátartozó cukrászatunknak hitvallása, hogy finom termékeket jó minőségű, természetes alapanyagokból érdemes készíteni. Ezt az elköteleződést vittük tovább, amikor jelentkeztünk Magyarország Cukormentes Tortája 2020. versenyre is.

Hosszú hónapok munkájával, a receptúra folyamatos finomításával vált valóra a közös álom: egy hozzáadott cukrot nem tartalmazó, búzaliszt-, színezék-, aroma- és tartósítószermentes, alacsony kalóriatartalmú sütemény.

A tortáról

A mandulalisztből és zablisztből készülő alaphoz frissítően savanykás almát és finomra reszelt édes céklát kevertünk, ami fahéjas meggylekvárunkkal már önmagában is különleges ízélmény. A gyümölcsrétegre zabitallal és cukormentes fehércsokoládéval kevert krém került, amit könnyed habkrémmel tetőztünk. Így minden falatban egyszerre találkozik az omlós piskóta, a krémes gyümölcs és a lágy meggyhab.

Az értékes alapanyagoknak – meggy, mandula, cékla, tojás – köszönhetően az egészségtudatosabban táplálkozó emberek étrendjébe ez az édesség jól illeszthető, miután az energiatartalma sem magas, és a zsírtartalma is mérsékelt.

 

A tortáról bővebb információ ITT olvasható. 

Augusztus 19-től a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztes süteményét bármely erre jelentkező ipartestületi tag cukrászda megsütheti, a torta receptjének szigorú betartásával. A tortát árusító cukrászdák listája augusztus közepétől a www.egycseppfigyelem.hu és a www.cukraszat.net oldalon lesz elérhető.