Hónap témája

Teljeskiőrlésű tönköly kenyér – kóstolta már?

Teljeskiőrlésű tönköly kenyér – kóstolta már?

 

Júniusban a teljeskiőrlésű tönköly kenyerünket kínáljuk szaküzleteinkben kedvező áron. Ez a kenyerünk is 100%-ban természetes alapanyagokból, azaz ízfokozók, adalék- és színezőanyagok felhasználása nélkül készül, mint minden JÓkenyér.

A tönkölybúza rendkívül egészséges, a többi búzafajtához képest lényegesen magasabb a fehérje tartalma. Megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin csoport, továbbá E-vitamin tartalma is jelentős. Ennek köszönhetően segít fiatalon tartani a test szöveteit. A tönköly gabona nagy előnye, hogy könnyen emészthető, nem terheli a szervezetet, a benne lévő hasznos tápanyagok viszonylag gyorsan felszívódnak a szervezetben. Rendszeres fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint és az érfalak lerakódásai. A hagyományos gabonaféléknél alacsonyabb a szénhidrát- és magasabb a rosttartalma, ezért a cukorbeteg és fogyókúrás étrendekbe is beleilleszthető.
A tésztához saját malmunkban, frissen őrölt, teljes kiőrlésű rozslisztből készült kovászt használunk fel, és hosszú tésztavezetést alkalmazunk, hisz minél hosszabb a kenyérre fordított idő, annál inkább összeérnek az ízek és annál hosszabban marad a kenyér friss és élvezhető. Teljeskiőrlésű tönköly kenyerünket ajánljuk mindenkinek, aki az egészségtudatos életmódot választja.

Kóstolja meg ezt az egészséges teljeskiőrlésű kenyerünket, amit júniusban kedvező áron kínálunk szaküzleteinkben!