Burgonyás pogácsa
Felhasznált gabonák: búza
A hagyományos paraszti konyhában a tészta és burgonya párosítása gyakori jelenség mind a mai napig, különösen az északi országrészben. Nem véletlen, hisz eleinte a búza szűkös rendelkezésre állása, későbbiekben számos, egyéb praktikuma miatt igen kézenfekvő volt ezen gumós növény felhasználása. Tápérték növelő hatása mellett, burgonyával hosszan eltartható, finom ízű, nem morzsálódó tésztát lehetett készíteni. Többek között pogácsák alapanyagaként is ezért vált népszerűvé. A JÓkenyér burgonyás pogácsa tejfölben, vajban gazdag, omlós tésztából készül, melyet sütés előtt sokáig pihentetünk, hogy jól összeérhessenek benne az ízek, és hogy a végeredmény még tovább friss maradhasson.
Összetevők:
búzaliszt (BL55)*, vaj*, ivóvíz, burgonyapehely, teljes tojáslé*, élesztő, tengeri só, búza előtészta*.
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 357 kcal / 1493 kJ |
Zsír | 18,09 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,21 g |
Szénhidrát | 41,18 g |
amelyből cukrok | 0,09 g |
Rost | 1,41 g |
Fehérje | 6,62 g |
Só | 1,65 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)