Croissant

90 g

Felhasznált gabonák: búza

Már annyira általános, hogy bele se gondolunk, vajon honnan származik ez a könnyű, ropogós péksütemény. A croissant története nem ismert, több mese is fennmaradt a sütemény első készítéséről. Az azonban biztos, hogy Bécsben a török ostrom leverésének ünneplésekor már készítették. Formája, a hold alak pedig a törökök zászlaját szimbolizálja. Franciaországba Marie Antoinette jóvoltából került. A croissant mára eggyé olvadt Franciaországgal, osztrák eredete teljesen a feledés homályába merült. JÓkenyér kínálatban készítjük a töltelék nélküli vajas croissant, továbbá édes-(belga csokoládés), vagy sós (sajtos/baconos) változatban is.

Összetevők:

búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, lapvaj*, élesztő, kristálycukor, tengeri só, búza előtészta*.

Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.

Tápérték adatok

Átlagos tápérték 100 g termékben*

Energia 375 kcal / 1571 kJ
Zsír 16,7 g
amelyből telített zsírsavak 12,26 g
Szénhidrát 44,1 g
amelyből cukrok 3,6 g
Rost 7 g
Fehérje 8,7 g
0,84 g

*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)

Értékesítési pontok

A termék a JÓKENYÉR szaküzletein felül, megvásárolható a CBA üzletekben, szerte az országban.

Tovább a szaküzletekhez