Csokoládés zsemle
Felhasznált gabonák: búza
Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy az igazi, jó minőségű csokoládé, illetve kakaó a fenséges íz mellett egészséget szolgáló polifenolokat, köztük flavonoidokat tartalmaz. A polifenol vegyületek (amelyek a vörösborban, teában, almában, narancsban és különböző zöldségekben találhatók meg) a szervezetben természetes antioxidánsként működnek, így védelmet nyújtanak a szabadgyökök által okozott károsodások és betegségek ellen. Ebből a szempontból a magasabb kakaópor, vagy – kizárólag a földi kakaóbabból előállított – kakaólé tartalmú keserű csokoládék nyújtják a legtöbb előnyt. 50g keserű csokoládé annyi fenol vegyületet tartalmaz, mint 1,5 deciliter vörösbor, ami jelentős mennyiségnek számít. A Jókenyér csokis zsemle az édesszájúak kelt kalácsa piciben.
Összetevők:
búzaliszt – BL55*, ivóvíz, csokoládé lencse*, vaj*, teljes tojáslé*, kristálycukor, sovány tejpor*, élesztő, búza előtészta*, tengeri só
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 1543 kJ / 367 kcal |
Zsír | 11,67 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,32 g |
Szénhidrát | 55,71 g |
amelyből cukrok | 9,34 g |
Rost | 2,12 g |
Fehérje | 8,68 g |
Só | 0,92 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
A termék a JÓKENYÉR szaküzletein felül, megvásárolható a CBA és GRoby üzletekben, szerte az országban.