Diós csiga

120 g

Felhasznált gabonák: búza

A változatosságot kedvelő „csigarajongók” figyelmébe ajánljuk diós csigánkat, melynek alapja némileg eltér a közkedvelt kakaós csiga testvérétől, hiszen diós csigánk kelt tésztából készült. Ami azonban közös, hogy igazi vajjal, sok pihentetéssel születik meg ez a finomság is, mely aztán dióval töltve egy ellenállhatatlan péksüteménnyé válik. Miért pont dióval? A dió mellett számos érv szól. Leginkább érvédő, érelmeszesedést gátló, koleszterinszint csökkentő hatásáról ismert a magja, így már az ókorban is a közkedvelt eledelek közé tatozott. A JÓkenyér diós csigába egy leheletnyi fahéjjal ízesített, adalékmentes diótöltelék formájában kerül a dió. A boltokban frissen kisütött csigákat a „tálalást” megelőzően finoman megkenjük cukorfondanttal, mely nem csak védi, de tovább is gazdagítja ezt a finomságot.

Összetevők:

búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, kristálycukor, dióbél* [7,8%], frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, vaj*, teljes tojáslé*, sovány tejpor*, élesztő, cukorfondant, búza előtészta*, tengeri só, fahéj.

Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.

Tápérték adatok

Átlagos tápérték 100 g termékben*

Energia 363 kcal / 1522 kJ
Zsír 14,31 g
amelyből telített zsírsavak 0,26 g
Szénhidrát 49,1 g
amelyből cukrok 14,33 g
Rost 2,41 g
Fehérje 8,17 g
0,55 g

*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)

Értékesítési pontok

A termék kizárólag a JÓKENYÉR szaküzleteiben kapható.

Tovább a szaküzletekhez