Diós csiga
Felhasznált gabonák: búza
A változatosságot kedvelő „csigarajongók” figyelmébe ajánljuk diós csigánkat, melynek alapja némileg eltér a közkedvelt kakaós csiga testvérétől, hiszen diós csigánk kelt tésztából készült. Ami azonban közös, hogy igazi vajjal, sok pihentetéssel születik meg ez a finomság is, mely aztán dióval töltve egy ellenállhatatlan péksüteménnyé válik. Miért pont dióval? A dió mellett számos érv szól. Leginkább érvédő, érelmeszesedést gátló, koleszterinszint csökkentő hatásáról ismert a magja, így már az ókorban is a közkedvelt eledelek közé tatozott. A JÓkenyér diós csigába egy leheletnyi fahéjjal ízesített, adalékmentes diótöltelék formájában kerül a dió. A boltokban frissen kisütött csigákat a „tálalást” megelőzően finoman megkenjük cukorfondanttal, mely nem csak védi, de tovább is gazdagítja ezt a finomságot.
Összetevők:
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, kristálycukor, dióbél* [7,8%], frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, vaj*, teljes tojáslé*, sovány tejpor*, élesztő, cukorfondant, búza előtészta*, tengeri só, fahéj.
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 363 kcal / 1522 kJ |
Zsír | 14,31 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,26 g |
Szénhidrát | 49,1 g |
amelyből cukrok | 14,33 g |
Rost | 2,41 g |
Fehérje | 8,17 g |
Só | 0,55 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)