Kézműves mákos kalács

2.7 kg

Felhasznált gabonák: búza

Ma már nem csak az ünnepi asztalra kerül kalács, de rendszeres szereplője reggeliknek, vacsoráknak, és sokszor kerül uzsonnaként is terítékre. A hagyományos vajas és kakaós változatok mellett különleges kézműves kalácsaink is megédesítik a hétköznapokat, ünnepnapokat egyaránt. A több évtized alatt csiszolt, tökéletesített receptúra alapján készülő mákos kalácsunk vajjal dúsított tésztáját hosszú érleléssel készítjük, amitől nemcsak harmonikusabb, lágyabb tésztát kapunk, de az így készült finomság napokig finom, foszlós marad. Kézzel fonott kalácsaink bőséges töltelékét magas minőségű alapanyagokból saját üzemünkben készítjük.

Összetevők:

búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, kristálycukor, mák, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt, vaj*, sovány tejpor*, teljes tojáslé*, élesztő, vanilin cukor, búza előtészta*, tengeri só, fahéj, természetes citrom ízesítő

Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.

Tápérték adatok

Átlagos tápérték 100 g termékben*

Energia 342 kcal / 1437 kJ
Zsír 11,65 g
amelyből telített zsírsavak 0,21 g
Szénhidrát 50,23 g
amelyből cukrok 20,04 g
Rost 2,07 g
Fehérje 7,99 g
0,43 g

*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)

Értékesítési pontok

A termék kizárólag a JÓKENYÉR szaküzleteiben kapható.

Tovább a szaküzletekhez