Kézműves mákos kalács
Felhasznált gabonák: búza
Ma már nem csak az ünnepi asztalra kerül kalács, de rendszeres szereplője reggeliknek, vacsoráknak, és sokszor kerül uzsonnaként is terítékre. A hagyományos vajas és kakaós változatok mellett különleges kézműves kalácsaink is megédesítik a hétköznapokat, ünnepnapokat egyaránt. A több évtized alatt csiszolt, tökéletesített receptúra alapján készülő mákos kalácsunk vajjal dúsított tésztáját hosszú érleléssel készítjük, amitől nemcsak harmonikusabb, lágyabb tésztát kapunk, de az így készült finomság napokig finom, foszlós marad. Kézzel fonott kalácsaink bőséges töltelékét magas minőségű alapanyagokból saját üzemünkben készítjük.
Összetevők:
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, kristálycukor, mák, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt, vaj*, sovány tejpor*, teljes tojáslé*, élesztő, vanilin cukor, búza előtészta*, tengeri só, fahéj, természetes citrom ízesítő
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 342 kcal / 1437 kJ |
Zsír | 11,65 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,21 g |
Szénhidrát | 50,23 g |
amelyből cukrok | 20,04 g |
Rost | 2,07 g |
Fehérje | 7,99 g |
Só | 0,43 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)