Mákos karika
Felhasznált gabonák: búza
A JÓkenyér mákos karika csupán alakjában hasonlít a napjainkra kulináris értelemben már kevert, fúziós étellé vált bagelre, de összemérhetően finom. Mi hagyományos tejes tésztából készítettük, saját kovásszal és hosszú érlelési technológiával. A tészta hosszadalmas pihentetése azt eredményezi, hogy kellően össze tudnak érni az ízek, de többek között ennek köszönhető az is, hogy az így készült finomság tovább friss marad. A karikákat gazdagon megszórtuk mákkal és nemcsak azért, hogy ínycsiklandozóbb legyen! A mák tápanyagokban gazdag, értékes fehérjéket, és B1-, B5-, B6-vitamint tartalmaz. Az ásványi anyagok közül pedig nagyobb mennyiségben kalciumot, foszfort, cinket, mangánt, rezet, vasat, káliumot és magnéziumot tartalmaz. Pékségeinkben kóstolja meg a belőle készült „Sajtos mákos karika” elnevezésű szendvicsünket!
Összetevők:
búzaliszt – BL55*, ivóvíz, búzakovász*, tejpor sovány*, tengeri só, mák, napraforgóolaj, élesztő, kristálycukor, búza előtészta*.
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 1147 kJ / 271 kcal |
Zsír | 2,29 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,36 g |
Szénhidrát | 53,22 g |
amelyből cukrok | 0,87 g |
Rost | 2,75 g |
Fehérje | 7,97 g |
Só | 1,31 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
A termék a JÓKENYÉR szaküzletein felül, megvásárolható a CBA üzletekben, szerte az országban.