Napraforgós perec
Felhasznált gabonák: búza
Habár a világ sok országában elterjedt finomság a perec, készítésének és fogyasztásának hagyománya leginkább a dél-német, bajor vidékeken jellemző, ahol több tucatnyi változata is létezik. Mi, a JÓkenyérnél tejes tésztából készítjük a perecet, saját kovásszal és hosszú tésztavezetéssel, hogy az ízek jól összeérhessenek. A JÓkenyér perec – német módra – inkább puha, mint ropogós. A tetejét pedig gazdagon megszórtuk napraforgómaggal, hisz gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, melyeknek fontos szerepe lehet a szív – és érrendszeri betegségek megelőzésében, illetve kiemelkedő a B1 és E-vitamin, valamint a kálium, magnézium és kalcium tartalma.
Összetevők:
búzaliszt – BL55*, ivóvíz, napraforgóbél, búzakovász*, sovány tejpor*, tengeri só, napraforgóolaj, élesztő, kristálycukor, búza előtészta*.
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 1276 kJ / 303 kcal |
Zsír | 9,04 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,29 g |
Szénhidrát | 45,17 g |
amelyből cukrok | 0,7 g |
Rost | 2,21 g |
Fehérje | 9,19 g |
Só | 1,06 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)