Napraforgós perec

100 g

Felhasznált gabonák: búza

Habár a világ sok országában elterjedt finomság a perec, készítésének és fogyasztásának hagyománya leginkább a dél-német, bajor vidékeken jellemző, ahol több tucatnyi változata is létezik. Mi, a JÓkenyérnél tejes tésztából készítjük a perecet, saját kovásszal és hosszú tésztavezetéssel, hogy az ízek jól összeérhessenek. A JÓkenyér perec – német módra – inkább puha, mint ropogós. A tetejét pedig gazdagon megszórtuk napraforgómaggal, hisz gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, melyeknek fontos szerepe lehet a szív – és érrendszeri betegségek megelőzésében, illetve kiemelkedő a B1 és E-vitamin, valamint a kálium, magnézium és kalcium tartalma.

Összetevők:

búzaliszt – BL55*, ivóvíz, napraforgóbél, búzakovász*, sovány tejpor*, tengeri só, napraforgóolaj, élesztő, kristálycukor, búza előtészta*.

Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.

Tápérték adatok

Átlagos tápérték 100 g termékben*

Energia 1276 kJ / 303 kcal
Zsír 9,04 g
amelyből telített zsírsavak 0,29 g
Szénhidrát 45,17 g
amelyből cukrok 0,7 g
Rost 2,21 g
Fehérje 9,19 g
1,06 g

*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)

Értékesítési pontok

A termék kizárólag a JÓKENYÉR szaküzleteiben kapható.

Tovább a szaküzletekhez