Német zsemle
Felhasznált gabonák: búza
Mi német zsemlének hívjuk, hisz onnan származik a receptje. Azonban az eredeti nevén, Spitzweck-ként mindenhol ismerik és fogyasztják a világon, ahol a búza meghatározó gabona. A JÓkenyér német zsemle saját kovásszal, hosszú érlelési technológiával készül. A tészta hosszadalmas pihentetése nem csupán azt eredményezi, hogy kellően össze tudnak érni az ízek, de többek között ennek köszönhető az is, hogy az így készült finomság tovább friss marad. A német zsemlét azoknak ajánljuk, akik a fehértermékek könnyű, tiszta ízében találnak örömet. A könnyed reggeli vagy vacsora kihagyhatatlan hozzávalója. A vaj, szalámi, vagy saláta ízét előtérbe hozza. Nem csoda, hogy a pékségeinkben kapható Szalámis szendvicsünket német zsemle alappal készítjük!
Összetevők:
búzaliszt – BL55*, ivóvíz, búzakovász*, tengeri só, élesztő, napraforgóolaj, kristálycukor, búza előtészta*.
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 1201 kJ / 284 kcal |
Zsír | 1,97 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,4 g |
Szénhidrát | 57,25 g |
amelyből cukrok | 0,96 g |
Rost | 3,1 g |
Fehérje | 7,68 g |
Só | 1,56 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
A termék a JÓKENYÉR szaküzletein felül, megvásárolható a CBA és GRoby üzletekben, szerte az országban.