Rozs zsemle
Felhasznált gabonák: búza, rozs
Szervezetünk egészséges működéséhez nagymértékben hozzájárul az elfogyasztott élelmiszerek tápanyagtartalma. A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt, szénhidrátot, és több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre. Mindezen jó tulajdonságai ellenére, sokan savanykás íze miatt nem kedvelik a rozs alapú pékárukat. Éppen ezért a JÓkenyér rozs zsemlét úgy alkották meg pékmestereink, hogy a teljes kiőrlésű rozsliszt mellett tartalmazzon búzalisztet is, így karakterében és ízvilágában inkább a teljes kiőrlésű zsemlékhez hasonló, azaz nem olyan mértékben savanykás, mint a 100% rozsból készült pékáruk.
Összetevők:
búzaliszt – BL55*, ivóvíz, rozsliszt – RL125*, teljes kiőrlésű rozskovász*, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, élesztő, tengeri só, napraforgóolaj, búza előtészta*.
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 969 kJ / 229 kcal |
Zsír | 1,81 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,43 g |
Szénhidrát | 45,65 g |
amelyből cukrok | 0,4 g |
Rost | 2,6 g |
Fehérje | 6,22 g |
Só | 1,29 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
A termék a JÓKENYÉR szaküzletein felül, megvásárolható a CBA üzletekben, szerte az országban.