Sajtos croissant
Felhasznált gabonák: búza
A croissant receptje nem Franciaországból ered, de Marie Antoinette jóvoltából mára a franciákhoz köti a világ. Mi a JÓkENYÉR-nél a croissant-t vajban gazdag tésztából készítjük, melyet vajjal tovább rétegelünk, hogy egy igazán könnyű péksüteményt nyerhessünk. Hosszú tésztavezetést alkalmazunk, hogy kellően össze tudjanak érni az ízek, de többek között ennek köszönhető az is, hogy az így készült finomság tovább friss marad. A tetejére szórt eidami és gouda sajtok keveréke a sütést követően páratlanul ropogóssá varázsolja külsejét. Szaküzleteinkben megkóstolhatja szendvicsként is: sonkával, sajttal és friss zöldségekkel töltve maga az Álomszendvics!
Összetevők:
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, lapvaj*, trappista sajt* , élesztő, kristálycukor, tengeri só, búza előtészta*
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 522 kcal / 2185 kJ |
Zsír | 26,74 g |
amelyből telített zsírsavak | 13,6 g |
Szénhidrát | 55,32 g |
amelyből cukrok | 1,57 g |
Rost | 2,47 g |
Fehérje | 13,86 g |
Só | 1,11 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)