Sajtos-tökmagos perec
Felhasznált gabonák: búza
Elmesélések szerint 610-ben egy olasz szerzetes “a mellen összefont karokat” jelképező péksüteményeket készített, melyeket az imádságokat jól megtanuló gyerekeknek adott jutalmul. Ez volt az első perec. Azóta a világ igen sok országában elterjedt ez a finomság, azonban készítésének és fogyasztásának hagyománya leginkább a dél-német, bajor vidékeken jellemző. Mi, a JÓkenyérnél tejes tésztából készítjük a perecet, saját kovásszal és hosszú tésztavezetéssel, hogy az ízek jól összeérhessenek. A JÓkenyér perec – német módra – inkább puha, mint ropogós. A sajtos-tökmagos mellett, szezám-lenmagos és napraforgós ízesítéssel is készítjük.
Összetevők:
búzaliszt – BL55*, ivóvíz, reszelt sajt*, búzakovász*, tökmag, szezámmag*, sovány tejpor*, tengeri só, napraforgóolaj, élesztő, kristálycukor, búza előtészta*.
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 1179 kJ / 280 kcal |
Zsír | 6,87 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,92 g |
Szénhidrát | 42,96 g |
amelyből cukrok | 0,71 g |
Rost | 2,21 g |
Fehérje | 10,39 g |
Só | 1,69 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)