Teljes kiőrlésű napraforgós kenyér

500 g

Felhasznált gabonák: teljes kiőrlésű búza, teljes kiőrlésű rozs

A teljes kiőrlés lehetővé teszi, hogy az előzetesen megtisztított gabonaszem összes hasznos alkotórésze, tehát nem csak a magas keményítőtartalmú magbelső, hanem a korpa és a csíra is megmaradjon. Az így készült péksüteményeknek magasabb az élelmi rost-, fehérje-, telítetlen zsírsav-, vitamin-,ásványi anyag- és antioxidánstartalmuk, ezért szerkezetük is tömörebb. 100% teljes kiőrlésű napraforgós kenyerünk tehát a gabona teljes értékét tartalmazó kenyérféle, amit napraforgómaggal ízesítünk (nem csak kívül, hanem belül is). A napraforgó értékes növényi fehérjeforrás, összetett szénhidrátokat tartalmaz, rost tartalma is kiemelkedő, így javasolt rendszeresen fogyasztani (mértékkel) valamilyen formában.

Összetevők:

ivóvíz, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, teljes kiőrlésű rozskovász*, napraforgóbél, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, tengeri só, élesztő.

Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.

Tápérték adatok

Átlagos tápérték 100 g termékben*

Energia 1101 kJ / 268 kcal
Zsír 7,6 g
amelyből telített zsírsavak 1,4 g
Szénhidrát 36 g
amelyből cukrok 1,5 g
Rost 8 g
Fehérje 10 g
1,3 g

*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)

Értékesítési pontok

A termék a JÓKENYÉR szaküzleteiben elérhető.

Keresd kovásszal készült friss kenyereinket az áruházak polcain!