Teljes kiőrlésű napraforgós kenyér
Felhasznált gabonák: teljes kiőrlésű búza, teljes kiőrlésű rozs
A teljes kiőrlés lehetővé teszi, hogy az előzetesen megtisztított gabonaszem összes hasznos alkotórésze, tehát nem csak a magas keményítőtartalmú magbelső, hanem a korpa és a csíra is megmaradjon. Az így készült péksüteményeknek magasabb az élelmi rost-, fehérje-, telítetlen zsírsav-, vitamin-,ásványi anyag- és antioxidánstartalmuk, ezért szerkezetük is tömörebb. 100% teljes kiőrlésű napraforgós kenyerünk tehát a gabona teljes értékét tartalmazó kenyérféle, amit napraforgómaggal ízesítünk (nem csak kívül, hanem belül is). A napraforgó értékes növényi fehérjeforrás, összetett szénhidrátokat tartalmaz, rost tartalma is kiemelkedő, így javasolt rendszeresen fogyasztani (mértékkel) valamilyen formában.
Összetevők:
ivóvíz, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, teljes kiőrlésű rozskovász*, napraforgóbél, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, tengeri só, élesztő.
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 1101 kJ / 268 kcal |
Zsír | 7,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,4 g |
Szénhidrát | 36 g |
amelyből cukrok | 1,5 g |
Rost | 8 g |
Fehérje | 10 g |
Só | 1,3 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
A termék a JÓKENYÉR szaküzleteiben elérhető.
Keresd kovásszal készült friss kenyereinket az áruházak polcain!