Teljes kiőrlésű tönköly kalács

2000 g

Felhasznált gabonák: búza, tönkölybúza

A 19. századig tulajdonképpen a kalács volt a kenyér ünnepi változata. A tésztát később tejjel, vajjal, cukorral és tojással gazdagították, így alakult ki mai változata. A hagyományos tésztán azonban most csavartunk még egyet! Pékmestereink olyan kalácsot alkottak, ami hagyományos kalácsunkhoz képest kevesebb cukorral, valódi vajjal, teljes kiőrlésű tönkölylisztből készül, mégis omlós és zamatos. Ráadásul a tönkölybúza fehérjetartalma felülmúlja a hagyományos búzáét, de más területeken is lekörözi azt. Rengeteg aminosavat, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. További előnye, hogy nem terheli a szervezetet, könnyen emészthető, a benne lévő hasznos tápanyagok viszonylag gyorsan felszívódnak a szervezetben. A hagyományos gabonaféléknél alacsonyabb a szénhidrát- és magasabb a rosttartalma.

Összetevők:

teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt*, búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, vaj*, krisztálycukor, teljes tojáslé*, élesztő, sovány tejpor*, szeletelt mandula*, búza előtészta*, tengeri só, fahéj, természetes citrom ízesítő

Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.

Tápérték adatok

Átlagos tápérték 100 g termékben*

Energia 374 kcal / 1573 kJ
Zsír 13,45 g
amelyből telített zsírsavak 0,15 g
Szénhidrát 52,77 g
amelyből cukrok 8,92 g
Rost 1,11 g
Fehérje 9,95 g
0,9 g

*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)

Értékesítési pontok

A termék kizárólag a JÓKENYÉR szaküzleteiben kapható.

Tovább a szaküzletekhez