Tönköly briós szilvalekvárral
Felhasznált gabonák: tönkölybúza, búza
A szilva és a tönkölyliszt találkozásából egy különlegesen omlós, zamatos péksütemény született. A – hagyományos kalácsunkhoz képest kevesebb cukorral készülő – tésztába frissen őrölt teljes kiőrlésű liszt kerül, amihez valódi vajat adunk. Az így készült szinte olvadóan puha süteményünkbe krémes szilvalekvár kerül. A szilva tele van vitaminokkal, a belőle készült lekvár pedig különösen gazdag rostforrás. Az eredmény egy gazdag aromájú, tápláló péksütemény, amit önmagában is kiadós finomság, de vajjal, mézzel igazán fenséges uzsonna.
Összetevők:
szilvalekvár, teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt*, búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, vaj*, kristálycukor, teljes tojáslé*, élesztő, sovány tejpor*, búza előtészta, tengeri só, fahéj, természetes citrom ízesítő
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 316 kcal / 1331 kJ |
Zsír | 8,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,1 g |
Szénhidrát | 53,87 g |
amelyből cukrok | 4,89 g |
Rost | 0,73 g |
Fehérje | 6,44 g |
Só | 0,6 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)