Túrós csiga
Felhasznált gabonák: búza
A JÓKENYÉR túrós csiga is egy olyan péksütemény, amely nem fog minden pékségben visszaköszönni. Nem csupán azért, mert ritkán találkozhatunk olyan gazdag kelt tésztával, mely valódi vajjal, hosszú tésztavezetéssel készült, hanem azért is, mert a túró tölteléket jellemzően csak táskával párosítják. A változatosságot kedvelő „csigarajongók” tehát örülhetnek, a diós és mákos csiga mellett, ez a harmadik csigakülönlegesség. Érdemes megkóstolni, hisz eme mazsolával gazdagított, saját készítésű túrókrémmel töltött péksütemény olyan finomság, ami felérhet egy Túró Rudival is.
Összetevők:
búzaliszt (BL55)*, sovány krémtúró*, ivóvíz, kristálycukor, vaj*, pudingpor*, teljes tojáslé*, mazsola, sovány tejpor*, élesztő, citromlé, cukorfondant, búza előtészta*, tengeri só.
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 281 kcal / 1186 kJ |
Zsír | 6,89 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,19 g |
Szénhidrát | 46,06 g |
amelyből cukrok | 10,03 g |
Rost | 1,25 g |
Fehérje | 8,14 g |
Só | 0,55 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)