Vágott puffancs
Felhasznált gabonák: búza
A vágott puffancs receptje, szinte minden elemében megegyezik a hagyományos puffancséval, csupán egy keresztvágás kerül a tetejére. A pékáruk éles késsel való megvágása bevett gyakorlat, mely eredetileg azt a célt szolgálta, hogy a sütés közben megnövő tészta ne repedjen szét. Az elkészítési módozatok kifinomultságának köszönhetően mára a megvágás sokszor csupán dekorációs célokat szolgál, mint a mi esetünkben is. Mivel a JÓkenyér féle vágott puffancs hosszú tésztavezetéssel kalács tésztából készül, a végeredmény nem csupán tetszetős, de nagyon finom is.
Összetevők:
búzaliszt – BL55*, ivóvíz, vaj*, kristálycukor, teljes tojáslé*, sovány tejpor*, élesztő, búza előtészta*, tengeri só.
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 1460 kJ / 348 kcal |
Zsír | 10,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 6,95 g |
Szénhidrát | 52,9 g |
amelyből cukrok | 13,1 g |
Rost | 4,1 g |
Fehérje | 8,5 g |
Só | 0,87 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)