Vajas kalács

350 g

Felhasznált gabonák: búza

A kalács elkészítése 19. század végéig azonos volt a házi kenyérével, – csupán formájában különbözött. Tulajdonképpen a kalács volt a kenyér ünnepi változata. Idővel aztán, – hogy az ünnepekhez méltóbb legyen – tejjel, vajjal, cukorral és tojással gazdagították a tésztát, így alakult ki a manapság is fogyasztott változata. Mi, a JÓkenyérnél figyelünk arra, hogy hosszú tésztavezetéssel és igazi vajjal dúsított tésztából süssük a kalácsot, ezáltal finomabb, harmonikusabb ízű péksüteményt kaphassunk.

Összetevők:

búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, vaj*, kristálycukor, sovány tejpor*, teljes tojáslé*, élesztő, búza előtészta*, dekorcukor, tengeri só

Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.

Tápérték adatok

Átlagos tápérték 100 g termékben*

Energia 348 kcal / 1460 kJ
Zsír 10,5 g
amelyből telített zsírsavak 6,95 g
Szénhidrát 52,9 g
amelyből cukrok 13,1 g
Rost 4,1 g
Fehérje 8,5 g
0,87 g

*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)

Értékesítési pontok

A termék a JÓKENYÉR szaküzletein felül, megvásárolható a CBA és GRoby üzletekben, szerte az országban.

Tovább a szaküzletekhez