Vajas kalács
Felhasznált gabonák: búza
A kalács elkészítése 19. század végéig azonos volt a házi kenyérével, – csupán formájában különbözött. Tulajdonképpen a kalács volt a kenyér ünnepi változata. Idővel aztán, – hogy az ünnepekhez méltóbb legyen – tejjel, vajjal, cukorral és tojással gazdagították a tésztát, így alakult ki a manapság is fogyasztott változata. Mi, a JÓkenyérnél figyelünk arra, hogy hosszú tésztavezetéssel és igazi vajjal dúsított tésztából süssük a kalácsot, ezáltal finomabb, harmonikusabb ízű péksüteményt kaphassunk.
Összetevők:
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, vaj*, kristálycukor, sovány tejpor*, teljes tojáslé*, élesztő, búza előtészta*, dekorcukor, tengeri só
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 348 kcal / 1460 kJ |
Zsír | 10,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 6,95 g |
Szénhidrát | 52,9 g |
amelyből cukrok | 13,1 g |
Rost | 4,1 g |
Fehérje | 8,5 g |
Só | 0,87 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
A termék a JÓKENYÉR szaküzletein felül, megvásárolható a CBA és GRoby üzletekben, szerte az országban.