Hónap témája

Több van benne, mint gondolnád! JÓkenyér Tönköly briós szilvalekvárral – márciusban kedvezménnyel kínáljuk

Több van benne, mint gondolnád!
JÓkenyér Tönköly briós szilvalekvárral – márciusban kedvezménnyel kínáljuk

A briós egy vajban és tojásban gazdag lágy kalácstésztából készülő péksütemény, amit a világ különböző pontjain édes és sós formában is készítenek. Eredetét homály fedi, azt sem tudni pontosan, ki készítette az elsőt, de bárki is volt, köszönet érte!

A tönköly és a belőle készült liszt előnyeiről sokszor írtunk már, kalácsunk és kenyereink kapcsán is kiemeltük pozitív élettani hatásait. Egyszerűen beleszerettünk ebbe az alapanyagba, hiszen tökéletes egészséges alternatívája a hagyományos búzalisztnek és íze is tökéletes sós és édes tésztákhoz.

Legutóbb a tradicionális briós újragondolásából készítettük el tönkölyliszt alapú péksüteményünket. Kedvelt krémes kalácstésztánk volt az alap, de cukortartalmát csökkentettük és búzaliszt helyett teljes kiőrlésű tönkölylisztből dolgoztunk. Majd a forma kidolgozása következett, amit utolsó lépésben saját főzésű szilvalekvárunkkal töltöttük meg.


Visszafogottan édes, mégis krémesen gazdag – adalék- és tartósítószermentes! – finomság született pékmestereink kezei között, ami önmagában is kiadós finomság, de vajjal, mézzel igazán fenséges uzsonna. Aki szeretik a különleges ízpárostásokat, kínálhatják különféle húsok, pástétomok mellé is.

Megkóstolnátok?

Most érdemes kipróbálni édesen és sósan is, hiszen márciusban kedvezménnyel kínáljuk szaküzleteinkben!

A Jókenyér tönköly briósról, összetételéről, tápanyagtartalmáról bővebben weboldalunkon olvashattok!

#jokenyer #jókenyér #briós #brios #tönköly #tonkoly #adalekmentes #szilva #lekvar #egyeljot