Cégtörténet

1992-től napjainkig.

Klára a mai napig a lehető legtöbb idejét az üzemben tölti, amikor csak ideje engedi lejár terméket kóstolni, ellenőrizni a folyamatokat, alapanyagokat. Családja óriási támogatást nyújt a vállalkozás fejlesztésében a mindennapi operatív feladatok irányításában.
1992
Ludwig Klára két német pékségben eltöltött év után első férjével saját vállalkozásba kezdenek. Magyarországon próbálnak szerencsét.
 
1995
A Ludwig és Mentesi Német Pékségre keresztelt, mindössze 50 négyzetméteres üzemükben megsütik első kenyerüket – mely természetesen egy klasszikus német, de már saját recept alapján készült rozskenyér.
 
1996
A pékség csupán 10-15 kenyeret süt naponta, melyet többnyire a környékbeliek, valamint a német kenyérkultúrát hiányoló külföldiek vásárolnak Akkoriban a lakosság széles köre számára szinte teljesen ismeretlenek még a különféle magvas és rozskenyerek.
 
1997
A hiánypótló terméknek híre megy, és nemsokára a legfényűzőbb hazai szállodákba és néhány CBA-ba is kezdenek beszállítani. A klasszikus rozskenyér mellet diós, három magos és burgonyás kenyeret sütnek.
 
2000
Az eredetileg kis csapat már kb. 15 főre duzzad. 700 négyzetméteresre bővítik a solymári üzemet. A bővítés során saját malom kerül az üzembe, amely lehetővé teszi a lehető legjobb minőségű teljes kiőrlésű liszt előállítását. Az üzem mellett kap helyet az első üzletük is.
 
2005
Megszületik a Jókenyér márkanév, amely egyben Ludwig Klára hitvallásának lényege
 
2009
A Pilisszentiván ipari park területén felépül az új, jelenlegi üzem, melyben kávézó is helyet kap.
 
2013
Elindul a Gyermekpékség program, mely során a gyermekek játékosan tanulva igazi tésztát gyúrva, formázva készítik el saját péksüteményeiket.
 
2014
A régi solymári üzem öt év pihenés után cukrászüzemként nyit újra. Hasonló filozófia és saját receptek alapján, természetes alapanyagokból, adalék-és mesterséges színezék mentesen süt finomabbnál finomabb süteményeket, amelyeket a pilisszentiváni kávézóban árusítanak.
 
2015
2015 -A Jókenyér, ma több mint 100 főt alkalmazó hálózat, 14 saját szaküzlettel és közel 400 partnerüzlettel.