Hírek

Minden, amit tudni kell a jó rozskenyérről!

Minden, amit tudni kell a jó rozskenyérről!

 

Mindenki számára fontos az egészséges táplálkozás, de nagyon nehéz kiválasztani a hasonló termékek közül a valóban egészségeset. Így van ez a kenyerek esetében is. Ezért összeszedtük azokat a szempontokat, amelyeket rozskenyér vásárlásakor mérlegelni érdemes.

Mi a rozskenyér?

Azt a kenyeret hívhatjuk rozskenyérnek, aminek a rozsliszt tartalma minimum 60%, maximum 40% búzaliszt adható hozzá. A JÓkenyér rozskenyér rozstartalma a kezdetektől meghaladja ezt a szintet, sőt szaküzleteinkben 100%-ban teljeskiőrlésű rozslisztből készült kenyerek is kaphatóak.

Hogy ismeri meg a JÓ rozskenyeret?

1. Tapintsa meg: ha olyan könnyű és puha, mint egy fehér kenyér, akkor azt inkább tegye vissza a pultra. A valódi rozskenyér sűrű szerkezetű és nehéz.

2. Szagolja meg (ha csomagolatlan): a rozskenyérnek jellegzetes, savanykás illata van.

3. Nézze meg az összetevőket: Az összetevők között az első liszt rozsliszt kell legyen. Csak így lehet benne minimum 60% a rozsliszt aránya.

4. Nézze meg a szénhidráttartalmat: a rozskenyér szénhidráttartalma nem több, mint 45g/100g – de inkább kevesebb.

5. Ellenőrizze, hogy kovásszal készült-e. A kovásszal készült kenyér hosszan érik, így a szervezet számára könnyebben feldolgozható –ráadásul finomabb és tovább eláll.

6.Még egyszer nézze meg az összetevőket: ha tele van adalékanyaggal, tartósítószerrel, akkor jobb, ha visszateszi. Ettől még ugyan lehet rozskenyér, de az egészségének biztos nem tesz jót.

+1: A kenyerek összetevőinek és tápértékének feltüntetése minden kenyéren kötelező. Igaz ez akkor is, ha a polcról veszi le a kenyeret. Ha nincs címke a kenyéren, akkor kérje el ezeket az adatokat az eladótól. Nézze meg mit vesz, nagyon nagy különbség van kenyér és kenyér között.

Milyen a JÓkenyér rozskenyér?

1. Kovásszal készült, hosszú tésztavezetéssel. Ezért azért is fontos, mert így a kenyér puhább, hosszabban eltartható és tovább marad friss.

2. Nincs benne sem adalékanyag, sem tartósítószer vagy színezőanyag, azaz a rozstól barna, nem pedig a malátától. Csak természetes alapanyagokat használunk, mert így egészséges.

3. A kovász és a magas rozstartalom miatt jellegzetes savanykás íze van, tökéletes alapanyaga egy egészséges reggelinek vagy uzsonnának.

+1: Csomagolt verzióban is kapható. A csomagolt kenyereink pont ugyanolyanok ,mint a csomagolatlan társaik: nem tartalmaznak adalékanyagokat, tartósítószert vagy színezőanyagot.

Rozskenyerünket csomagolva minden LIDL áruházban megvásárolhatja! Kóstolja meg most!

Nézze meg a rozskenyér leírását itt: Kenyérfélék
Keresse meg az Önhöz legközelebb eső, JÓkenyér kenyereket árusító üzletet itt: Partnerüzletek